Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Nevím to úplně jistě, ale myslím si, že je to trestné.
Nás už také nějaká bába z protějšího domu šmírovala dalekohledem. Trvalo to asi měsíc. Každý večer. Přítel pořád reptal, abych zatáhla závěsy, až se jednoho dne nasral a zakřičel z okna " Co pořád čumíš bábo zasran, jdi si čumět dalekohledem na někoho jinýho, Krvo!! " a od tý doby je klid. ![]()
Asi to nebude nějaký úchylák, ale spíše starý pán, který se doma nudí
Asi bych mu slušně řekla-upozornila, že mi to vadí a nejsem jediná, tak ať si na to dá pozor. Pokud by ani to nepomohlo, šla bych asi na policii.
Chtělo by to stížnost i se sousedkou. Domluvit se s ní, sejít se, zazvonit na chlapa, slušně mu vytknout, co mi vadí a upozornit ho, že pokud nepřestane, dáte to k policii.
Zkušenost nemám, ale napadlo mě vyzkoušet jako protiopatření postavit viditelně velký dalekohled na stojanu směrem k jeho oknu, aby měl pocit, že ho velký bratr vidí.
Třeba se zalekne a přesune svou pozornost jinam.
Pokud ne, tak bych ho upozornila, že je to trestné.
Když nezabere ani to, natočila bych si to na kameru, abych měla důkaz a informovala se na policii, co dál.
Mně občas šmíruje jeden mladší muž, který mě zná jen od vidění. V létě doma chodím třeba jen v podprsence, nebo i nahoře bez když jsou fakt vedra, ale jsem doma a nechám se kvůli tomu omezovat. Občas ho zahlídnu s dalekohledem, taky nevím co s tím, když mu to řeknu popře to, když to nahlasim tak nevim kdo s tím co udělá.
@Nelisa píše:
Zkušenost nemám, ale napadlo mě vyzkoušet jako protiopatření postavit viditelně velký dalekohled na stojanu směrem k jeho oknu, aby měl pocit, že ho velký bratr vidí.
to mě taky napadlo
ale aby to nedopadlo zase naopak, že soused udá zakladatelku
![]()
@pomeranca píše:
to mě taky napadloale aby to nedopadlo zase naopak, že soused udá zakladatelku
![]()
jo to jo ![]()
@pomeranca píše:
![]()
No tak udělat si nahrávky pár dní po sobě, kamera zaznamená datum a pak teprve umístit svůj dalekohled. Nebo vyvěsit do okna velkými písmeny nějaký text, třeba „víme o tobě“. ![]()
Taky myslím, že je to trestné…a dost by mi to vadilo, poslala bych za ním manžela at to zkusí vyřešit po dobrém a kdyby to nešlo, tak bych to řešila jinak bez ohledu na pánův věk
znám jednu paní co taky šmíruje dalekohledem, aby viděla kam kdy kdo a s kým jde, je to drbna sídliště ![]()
Já toto také kdysi řešila, šmíráka jsem navštívila s přítelem a byl klid. Dokonce se i odstěhoval, takže pohoda
@pomeranca píše:
![]()
taky už mě to napadlo, ale nevlastním dalekohled a nechce se mi investovat do takové kraviny, i když postačil by i od „čongů“ ![]()
Nechci to řešit veřejně zatím, bydlíme na male vesnici, ale už mě to fakt štve, člověk vyleze ven a už pokukuju jestli ho někde neuvidím
.Njehorší je, že mi bydlíme pod jejich úrovní, takže nás má jak na dlani, on se ještě chlubí jaký má vybavení, že má i zároháček či co
a když jsem se ho zeptala na co, tak prej na zvířátka
tak jsme asi zvířátka
![]()
Ahoj, no nudí se doma, starší lidi, když už nemůžou moc chodit, tak čumí z okna, asi bych ho slušně upozornila, že mi to není příjemné, ale v jeho věku jestli žije sám je to jediný kontakt se svtem, který má… na ejdnu stanu je to hrozné,. na druhou je mi to líto… babička taky koukala z okna celou dobu, když už nemohla na nohy a naši byli v práci a neměla s kým celý den promluvit… stáří je hrozné…
Pokud je to třeba v paneláku tak se to těžko dokazuje, že kouká přímo do vašeho soukromí. :-/
No tak pokud se pán takhle chlubí, tak bych si ho fakt radši natočila a při dalším rozhovoru mu řekla, že je fajn, že sleduje jen zvířátka, protože policie nemá šmíráky ráda. Pokud by z toho měl srandu, tak bych mu řekla, že máme důkazy.
Ahojky,
nejdřív se omluvím za anonymitu, ale doufám, že mě pochopíte

Je to už nějaký ten pátek, co vím, že nás soused šmíruje dalekohledem
.Ne,že by mi to začalo vadit až ted, vadí mi to od samýho začátku, co jsem ho viděla, ale včera mi druhá zděšená sousedka pověděla, že zjistila, že jí onen soused šmíruje
ted se směju, ale ve skrytu duše už jsem celkem zoufalá. Kdž nejsme doma my, tak šmíruje druhé sousedy, fakt scifi.Jen podotknu, že sousedovi je 72 a opravdu nevím, co si myslí, že uvidí
.
Manžel se mi do včerejška smál, že jsem paranoidní, když pořád říkám, že nás šmíruje. Chechtal se mi, že nejřív zatáhnu a až pak rozsvítím, ale já už jsem z toho docela šílená.
Nedovedu si představit, že bych za ním šla a narovinu se ho zeptala, proč nás šmíruje, protože on by mi to do očí popřel.
Mate někdo zkušenost??jak jste to řešili??Nebo je naděje, že ho to přestane bavit??