Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Single tricatnice jsou velmi narocne a nic jim neni po chuti…tod moje zkusenost
Většina z nich je v jádru nešťastných, to mi věř…chtěly by děti a není s kým…a že nároky stoupají, no to i u chlapů…takže se není čemu divit… ![]()
@zrzana2 píše:
Single tricatnice jsou velmi narocne a nic jim neni po chuti…tod moje zkusenost
nesouhlas, spíš pokud chtějí partnera, tak mají smůlu, mojí kámošku chlap opustil, když jí bylo 28, pak jedna známost a teď nic
Pár jich kolem sebe mám, ale nejsou to nijak vysoké počty. Ty v mém okolí jsou naprosto normální jako jakákoliv jiná ženská. Mám mezi nimi i ty, které dítě v žádném případě nechtěly a ani nechtějí, takže o nějakém trápení u nich nemůže být řeč. Jsou mezi nimi i ty, které se tím samozřejmě trápí. Jejich nároky možná stoupají, což vidím jako naprosto přirozenou věc, člověk, který je delší dobu sám si zvykne na svůj styl života a stává se méně kompromisním, s postupem věku je to čím dál markantnější.
Já jich kolem sebe mám teda hrozně moc…
většina z nich by být single ani bezdětná chtít nebyla a většina z nich řekla že ty tituly co mají a postavení by vyměnili za manžela a děti.. ![]()
@Dice píše:
Já jich kolem sebe mám teda hrozně moc…většina z nich by být single ani bezdětná chtít nebyla a většina z nich řekla že ty tituly co mají a postavení by vyměnili za manžela a děti..
No a pak si taková holka řekne, že má taky právo na štěstí, přestane se ohlížet vlevo vpravo a sbalí zadaného či ženáče za účelem rozbití vztahu a založení své vlastní happy rodinky…viz naše celebrity, že?
Tak z toho mám obavy… ![]()
Bohuzel mam tak nekolik takovych kamaradek… vsechno moc hezke innteligentni holky, vysokoskolacky, ktere se s tim zivotem nejak perou… to, ze by byly kriticke a nesnasenlive na nich tedy nepozoruji… spis to, ze jsou nestastne, ze nemuzou najit toho praveho a ze jim biologicke hodiny biji na poplach
a proto naopak ze svych pozadavku slevuji… nekdy az moc… zrovna zitra se mi jedna takova dlouho singl fajn kamaradka vdava za kluka, o ktereho by jeste pred 4-5 lety ani pohledem nezavadila… ale matersky pud je matersky pud… a tak ted uz ji staci ze nepije, neni zenaty a je relativne zajisteny… kolem 30 je t vyber vhodnych partneru vyrazne omezeny… vsichni co stali za to uz jsou rozebrani a o tech „par poslednich kousku“ je velika dracka ![]()
Ano, je jich dost, ale je to spíš tím, že neseženou partnera takového, jakého by potřebovali, protože dost chlapů ještě ve třiceti není vybouřených.
@lekno píše:
No a pak si taková holka řekne, že má taky právo na štěstí, přestane se ohlížet vlevo vpravo a sbalí zadaného či ženáče za účelem rozbití vztahu a založení své vlastní happy rodinky…viz naše celebrity, že?Tak z toho mám obavy…
To mě na nich taky celkem děsí. Jedna z nich (švagrová) má heslo od své psychoanalytičky: „Mám právo na štěstí a lásku.“ a pod tím si představuje třeba to, že nás vyhodila z bytu, když jsem byla těhotná, protože si zrovna přestala rozumět s tatínkem a my zrekonstruovali v domě tchýně byt (a ona chtěla bydlet samostatně) a tak lhala a dělala takové peklo, že v rámci udržení těhotenství a manželství jsme se fakt sbalili a šli. Dva měsíce před porodem… a s chlapama to má velmi podobně. Jedno manželství už kvůli ní krachlo, první žena odešla s dětmi na Moravu a ona mu stejně za chvíli dala vale… ![]()
@jizvíková píše:
nesouhlas, spíš pokud chtějí partnera, tak mají smůlu, mojí kámošku chlap opustil, když jí bylo 28, pak jedna známost a teď nic
Mám kamarádku, té bude nyní 34 let a stále se v její přítomnosti neobjevil ten pravý-stále doufá…a já jí moc přeji, aby se našel. Tak toto není moc povzbudivé. Ale vnitřně cítím, že bohužel tak to je.
Ona je na vedoucí pozici, pěkná, bohužel dosti nesmělá s nízkým seběvědomím. Nechce hledat přes internet, i když jí k tomu nabádám.
Bohužel asi jak tu někdo psal-nároky stoupají. Nechce vyučeného, ale alespoň středoškoláka. Nechce vesnického balíka, jak říká. Nechce ženatého-i když kamarádka jí radí, že si musí někoho ženatého vyhlédnout a toho rozvést, podle vlastní zkušenosti.
Chce aby jí měl rád, projevoval city.Aby s ní cestoval, to ona ráda-ale chlapů moc cestovatelských není. A občas si posteskne, že si nějak neumí představit, že by se jí „cizí“ chlap rozvalil doma do jejího křesla, používal její vybavení, prostě vše, na co si pracně našetřila.
Její představa je, že si najde někoho svobodnýho, inteligentního, hezkýho, solidně vydělávajícího a spolu si pořídí rodinný domek a budou mít alespoň jedno dítě, dvě by chtěla spíš.
Můj manžel tvrdí, že ona nikdy nikoho nenajde, bude bez dětí. Já stále věřím, že náhoda v životě je a ona bude spokojená.
Jak to vidíte vy?
@Anonymní píše:
Jen anketka… jestli je to můj subjektivní dojem, nebo jestli je to realita.
Taky máte v posledních letech kolem sebe tolik single třicátnic? Dostala jsem se do situace, že 3 mé nej kamarádky jsou po třicítce samy a další takové ženy mám v okolí (sousedka, učitelka v kurzu, sestřenice, švagrová a další).Jaké jsou? Mám pocit, že ty moje kamarádky začínají být hodně kritické a nesnášenlivé. A přitom byly (a věřím, že stále ještě v jádru jsou), hrozně fajn.
Bezdětné?
Ne, jinak já neznám ve svém okolí ani jednu single třicátnici. Jen jednu rozvedenou padesátnici. Ale ta srší optimismem, vtipem, ale také si ráda přihne
.
Zrovna včera jsem si říkala jak j to divné. Mluvila jsem s býv. kolegyní(byly dvě ve věku 28let)obě 3 roky po vážných vztazích kdy spolu i bydleli, rozešli se.. včera jsem s radostí oznámila, jakožto kamarádkám, že segra se bude vdávat.. a už to bylo, že se beztak rozvede když se vdává ve 23 letech a jak si má užívat, jako ony. každý týden na jiné party a jiným chlapem..tak jsem si povdechla..vdávala jsem se ve 22 a jsem šťastná..uvědomila jsem si že těma řečma žárlí, že sami tohle nemají a svým způsobem mi to je líto..ale asi je to dobou no
chlap po 30.letech bydlí u rodičů..taky žádná výjimka ![]()
Švagrová je singl, bezdětná…jaká je? No je hodná, ale na soužití nevím-bude asi náročná. má svoji kariéru, koníčky, asi by se chlap musel hodně přizpůsobovat ji
…tak nějak si myslíme že ani dítě mít nebude…a když max jedno, ale není s kým. Ale neteře miluje a starší si bere na výlety…
Hele tak my jim mame plnou firmu.. vsechny jsou emancipovane, vzdelane, zcestovale a hledaji prince na bilem koni, coz s jejich prehnanyma narokama se bohuzel nedari a jsou z toho akorat nestastne.. a nemusim chodit ani moc daleko, pritelova sestra (36) je to same
je mi jich opravdu lito
Jen anketka… jestli je to můj subjektivní dojem, nebo jestli je to realita.
Taky máte v posledních letech kolem sebe tolik single třicátnic? Dostala jsem se do situace, že 3 mé nej kamarádky jsou po třicítce samy a další takové ženy mám v okolí (sousedka, učitelka v kurzu, sestřenice, švagrová a další).
Jaké jsou? Mám pocit, že ty moje kamarádky začínají být hodně kritické a nesnášenlivé. A přitom byly (a věřím, že stále ještě v jádru jsou), hrozně fajn.