Single vrstevnice po třicítce

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2639
2.9.12 22:57
@Lonette píše:
Mě nejvíc pobavila sestra mé švagrové, její asi 33, sama, bezdětná a hlídala neteř celý týden, prtože švagrová musela ležet. Vrátila se domů a vyprávěla své mamince, že je totálně servaná, že si vůbec neodpočinula, že to byl šílený záhul s tím děckem, že si musí vzít ještě dva dny volna, aby se dala do kupy. Na to jí její mamča řekla, že to je normální, kyž má člověk děti.
:lol: :lol: :lol:…a tak to je..za těch 30let, jsou zvyklé hlavně na sebe a své pohodlí :lol: :lol: :lol:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18305
2.9.12 23:02

S dovolením bych do tématu občas nakouknul… :oops: Nikoho nehledám, jen mě zajímá „vývoj“. (Považuju za slušné se ozvat, když vlezu jinam než do mých obvyklých diskusí.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
2.9.12 23:05

Jinak nikoho nesoudím, každý má prostě ten svůj životní příběh… :think:
Z mého okolí…znám pár už 36letých, které sice nyní single nejsou, ale se svými partnery by dítě buď nechtěly (tak proč s nima jsou, že???)nebo mít nemůžou (to je mi líto) nebo si myslí, že na dítě mají pořád času dost (tak nevím, jestli žijí v realitě :lol: )
Je to tak, že nároky po 30-tce stoupají a výběr…je mizivý…kdyby se mi stalo něco podobného, nevím, kde bych hledala… :mrgreen:
A na těch, které zrovna toho partnera neměly, byla vidět nespokojenost a nervozita…dokud někoho nenašly… Jsem ráda, že v téhle situaci nejsem, že mám muže vcelku hodného (každý máme chyby) a tři krásné zdravé holčiny…Jsem zvědavá, jak to bude u nich…třeba budou ve 30-ti taky single… :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.9.12 23:05
@Anonymní píše:
Jen anketka… jestli je to můj subjektivní dojem, nebo jestli je to realita.
Taky máte v posledních letech kolem sebe tolik single třicátnic? Dostala jsem se do situace, že 3 mé nej kamarádky jsou po třicítce samy a další takové ženy mám v okolí (sousedka, učitelka v kurzu, sestřenice, švagrová a další).Jaké jsou? Mám pocit, že ty moje kamarádky začínají být hodně kritické a nesnášenlivé. A přitom byly (a věřím, že stále ještě v jádru jsou), hrozně fajn.

Po třicítce jsem byla single, a bylo to proto, že jsem hodně kritická a nesnášenlivá odjakživa :) - minimálně od konce puberty. Takže si myslím, že jde o příčinu, nikoliv následek.
V době, kdy jsem se snažila být snášenlivá a nekritická, stály mé vztahy za houby, protože jsem si nechala líbit věci, co mi byly proti srsti. A to je zas lepší být v pohodě a sama.
Krom toho si myslím, že nás, kritické a nesnášenlivé, ustojí pouze muži zocelení životem, a ti se po té třicítce tak nějak lépe najdou.
Jo, a taky věřím, že jsem hrozně fajn :andel: Akorát si už vybírám, na koho.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
2.9.12 23:06

@Jura007 …klidně můžeš vnést názor muže na 30-ti leté single (muže i ženy) :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.9.12 23:10
@palošek píše: :lol: :lol: :lol:…a tak to je..za těch 30let, jsou zvyklé hlavně na sebe a své pohodlí :lol: :lol: :lol:

No, nevím :think: Ono hlídat „cizí“ dítě je daleko větší odpovědnost, člověk není zvyklej, snaží se víc, než když máš dítě na krku denně, roli hraje i nezvyk.
Dělala jsem na recepci ve zdravotnictví, chodily k nám zaskakovat sestřičky a vždycky po hodině kvílely, jakej je to záhul a tlak, že by celou směnu nepřežily - a to si teda nemyslím, že by byly zvyklé na své pohodlí :) (já bych se zas hroutila z jejich směny).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2639
2.9.12 23:12

@Knihomyš ..i v tom je kus pravdy :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10905
2.9.12 23:13
@Black_Orchids píše:Media chlap - randí jen s modelkama o cca 20 let mladšíma a namlouvá si, že mezi nima potká nějakou pro-rodinně orientovanou :lol: Zatím je vodí k nám domů a testuje na našem synkovi, jaký mají vztah k dětem (zatím teda ani jedna) :think:

Tvl, tak z testu vztahu k dětem na cizím synkovi bych asi prolítla i teď coby maminečka, natož single :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nina_khfiqwehfniqwni
20.11.12 18:39

:-D proč by jako měly být naštastné??? SAKRA není to AUTOMATICKE aby každá chtěla děcko to si uvědomte…já myslim že jsou mnohem štastnější než utahaný matky

• Citovat
  • Upravit
1217
27.11.12 17:03

Tak na tohle tema jsem se bavila nedavno s jednou single kamoskou… Prave absolvovala prednasku profesorky Karlovy university na tema Singles. V kostce z toho vzeslo, ze dnesni 30tnice single jsou emancipovane, vzdelane, pracujici, maji sve zajmy, naroky… A dnesni single 30tnici jsou naopak v te nizsi socialni tride. No a tyhle dva se absolutne nemohou zmatchovat, nebot takovy muz nema takove zene co nabidnout, cim ji oslnit… a kdyby i jen kratkodobe, tak to nema smysl, pac on stejne pak nesnese tu svou „nizsi pozici“ ve vztahu. Takze sumasumarum je to prekerka dnesni doby. A pak teda fakt si leda pockat na nejakeho „pouziteho“ tj. rozvedeneho a snizit naroky (po 35 uz je zacne trochu ovlivnovat potreba reprodukce)…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
27.11.12 17:24

No, mám kamarádky a dokonce i sestru single, sice jim není většinou přes 30, ale i tak se k 30 blíží, rozhodně to nejsou ženy s přemrštěnými nároky, sobecké mrchy ani žádné chudinky. Naopak jsou to sebevědomé, zdůrazňuji přiměřeně, úspěšné ženy. Mnohdy dělají pro druhé tolik, že se nestačím divit. Užívají si života, mají vyjasněné priority.

No a pak mám i sestru a nej kamarádku, obě jsou nokidding, dobrovolně bezdětné. Jedna z nich dokonce trpí averzí na děti :) Jsou to bezva holky, ale ze všeho, co se týká mateřství jim naskakuje husí kůže. Nejvíce je kamenují upachtěné matky, které vše věnovaly dítěti, nic nestíhají, chlap od nich odchází a tyto holky označují za sobce. Nechápu, co je sobeckého na tom, že nemám jako proritu přivést na svět potomka? Vždyť většina z nás tvrdí, že je to to nejhezčí. Pokud to pro někoho není, tedy odpírá si to nejhezčí je sobec?

No, mám je ráda, pomohly mi nezbláznit se z mateřství, protože byly chvíle, kdy jsem měla namále :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
27.11.12 17:27
@palošek píše: :lol: :lol: :lol:…a tak to je..za těch 30let, jsou zvyklé hlavně na sebe a své pohodlí :lol: :lol: :lol:

Ale houbelec. Můj syn je náročný, ale nikdy mne nevyčerpal tak, jako synovec či neteře. Prostě to s vlastním umíme, vychováváme, ale synovec je jiný level. Dobrovolně bych synovce či neteře celý týden nehlídala, jen pokud by nebyla jiná možnost.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6569
27.11.12 17:28
@Knihomyš píše:
Tvl, tak z testu vztahu k dětem na cizím synkovi bych asi prolítla i teď coby maminečka, natož single :lol:

No, já teda taky :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7323
27.11.12 18:45

Tak abych taky přispěla… :) Ještě nedávno jsem měla vztah, vlastně mám za sebou dva dlouhodobé a najednou se to změnilo a „nedobrovolně“ se ze mě stala po cca 13 letech „singl 30tka“ (téměř :D ). Nepřipadám si divná, sobecká, jiná, pohodlná, emancipovaná nebo tak něco. Prostě se stalo. Je teda fakt, že v tomhle věku už asi hledat jen chlapa z druhé ruky :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3200
28.11.12 09:03

@Berenikee týjo, to je zajímavé a jak jsem tak projížděla singles v mém okolí, tak to přesně sedí. Holky všechny krásné, úspěšné sebevědomé. Chlapi v mnoha směrech podprůměrní žijící v mamahotelu a dle mého názoru hodní kluci, ale pro partnerství (teď už) nepoužitelní.

Jinak názory, že většina svobodných třicátnic by vše vyměnila s holkama, které měly těsně po dvacítce dvě děti za sebou… no tak to tedy hrubě nesouhlasím a trošku je to o honění ega těch mladých matek. Co znám já, tak by opravdu za tohle neměnily a vesměs jsou spokojené a netlačí na pilu. Samozřejmě může mezi nima být pár holek, které chtěly děti i rodinu brzo a z nějakého důvodu to nevyšlo a teď se trápí. Takové jsou ale v té druhé skupině - kdy otěhotněly brzy, později se ukázalo že i se špatným partnerem a teď ve třiceti živoří na hranici chudoby. Já bych si tolik triko nehonila, jak jsou to chudinky a holky s dětma královny. Opravdu ne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová