Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Tuco píše:
Já naopak lituju lidi, co neumí být sami…a že jich je většina…to musí být strašnej život…neumět žít sama (sám) se sebou a mít potřebu „někoho“ mít nebo radši „někoho“ akceptovat vedle sebe a přehlížet jeho nedostatky jen aby člověk nebyl sám…
A víš, že máš velkou pravdu?
@Tuco píše:
Já naopak lituju lidi, co neumí být sami…a že jich je většina…to musí být strašnej život…neumět žít sama (sám) se sebou a mít potřebu „někoho“ mít nebo radši „někoho“ akceptovat vedle sebe a přehlížet jeho nedostatky jen aby člověk nebyl sám…
Mas pravdu, ale jen tak napul…respektive, pokud zijes v paru tak se v zivote najde situace, kdy je potebna tolerance k druhemu (staci si predstavit i zivot na koleji, nemusi jit zrovna o partnersky par). A u partneru pak zalezi zda se rucicka vah prevazi spis na stranu kdy mi vztah neco prinasi, libe pocity sdilet s partnerem, mit ho rad a myslet na nej nebo na stranu partner = koule u nohy. To uz, jak pises, zalezi vzdy na osobe toho dotycneho zda chce kouli u nohy tahat aby nebyl sam ( a je pravda, ze i takovych je moc) nebo jit a roztahnout kridla svobody. Nicmene i. vzdy je nutne se vzajemne akceptovat takhle to v mezilidskych vztazich funguje (v praci, v pratelstvi i v zivote). Pokud ne tak pak neco neni v poradku ale to pak nemuze fungovat ani pratelstvi. O kamaradku, ktera mne nebude akceptovat tedy rozhodne nestojim.
Jinak mam v rodine a dobre znam i single sedesatnice a musim rici, ze tim vnitrne trpi. Hodne mne prekvapi svou absolutni netoleranci a neempaticnosti. Nejsou to zadne hlupacky, naopak, VS a i tim, ze maji na sebe spousta casu tak s velikym vseobecnym rozhledem, ktery jim je bohuzel k nicemu, protoze pusobi na okoli jako postavicky se serialu Simsonovi (mam na mysli ty dve sestry Marge…jestli znate). A byt jsou to primarne hezke zenske tak ten negativismus a netolerance se jim do tvare hluboko vepsal, takze sice maji spoustu kamaradek, ale zadnou opravdovou. Tohle je moje zkusenost i se singl po triceti letech ![]()
Lidi jsou ale ruzni, nektere singl jsou singl proto, ze nenachazi toho praveho, nektere proto, ze s nima nikdo nevydrzi…proste lidi jsou ruzni a zevseobecnovat nelze. To jen tak ze o tom placame ![]()
@Berenikee pred 3mi mesici mel v jednom casopise o bydleni fotky…no ale z toho se ta uzasna povaha nepozna
Cca jednou za rok se mihne v rozhovoru v telce…ale taktez…nehlede na to ze skutecnost je jeste mnohem lepsi ![]()
@Lemuska Já nepsala o toleranci vůči tomu druhýmu…já psala o tom, že strašně moc lidí se plácá ve vztahu, ve kterym by už dávno nebyli, ale představa, že budou žít sami je pro ně tisíckrát horší, protože to neumí, potřebují k životu „někoho“. Takovejch lidí je tak strašně moc až to bolí. A některý tim neubližujou jen sami sobě, ale má to dopady i na ostatní.
Jinak nalezení „pana pravýho“ alá spříznená duše, člověk co byl „stvořen pro mě a já pro něj“…to se povede jen tak malinkatýmu procentu z nás, že na to snad člověk ani nemůže spolíhat, že se to stane…teď píšu o té fakt osudové lásce ne o tom, že mám muže a jsme zamilovaní a žije se nám spolu fajn…
Možná, že to ani neexistuje a vymysleli si to jen filmaři a lidi jim na to skočili a fakt hledaj… ![]()
@Tuco to mas 100% nez zit s blbcem tak to radeji sam/a. Apropos narazila jsem na Ct2 na dokusoup Navzdy svoji. a tedy u jednoho paru (vesnicani) je az tristni jaka je partnerka kr.avka. Manzelovi to a) vyhovuje b) nevi, ze by to mohlo ve vztahu vypadat i lepe c) nechapu
![]()
Jestli jsi to nevidela tak se podivej, je to tak zvlastni sonda do nekterych mezilidskych vztahu ze obcas mi to hlava nebere.
Jinak mas recht, potkat toho praveho je jak zivotni vyhra v loterii.
…a stejne nikdo nikdy nevi co prinesou dalsi dny…ale budme optimisti ![]()
@Lemuska Neviděla a ani vidět nechci…mě stačí „reality show“ z okolí:)
Některé singls ženy kolem třiceti pořád mluví o tom, jak nemají rádi děti, jak je mít nechtějí, jak si chtějí užívat atd. Já v tom vidím opak, nenaplněné touhy, strach z usazení se, strach z mateřství, porodu, změny. Mají potřebu neustále sebe a své okolí ujišťovat, že dělají správně.
Ale znám i dost takových, které se usadily brzy a staly se z nich vlastně staré, usedlé, ustrašené ženy, které svého manžela nepustí ani na pivo, aby je náhodou nepodvedl a sami nemají žádné koníčky kromě rodiny ![]()
Důležité je, aby člověk byl spokojený a je jedno, jestli ho k tomu přivede singl život a kariéra nebo děti a rodina.
@luciášice neřekla bych, že je to strach z něčeho nového, jiného… ani ujišťování se, že dělají správně. Myslím, že je to určitá obranná reakce proti okolí. Jako když jsou lidi rýpaví a neustále předhazují svobodný ženský, že už by se měla vdát a mít děti apod., tak se ani jejich reakcím nedivím.
@luciášice píše:Důležité je, aby člověk byl spokojený a je jedno, jestli ho k tomu přivede singl život a kariéra nebo děti a rodina.
Přesně tak. Mimochodem je docela zajímavý, jak je věková hranice 30 let v podvědomí lidí na to mít dítě apod. Jakmile tuhle hranici ženská překročí, už spadá do kategorie kariéristek a bůhví do čeho, pokud nemá děti, rodinu… Proč ne třeba single 25tka ![]()
@Pomka píše:
@luciášice neřekla bych, že je to strach z něčeho nového, jiného… ani ujišťování se, že dělají správně. Myslím, že je to určitá obranná reakce proti okolí. Jako když jsou lidi rýpaví a neustále předhazují svobodný ženský, že už by se měla vdát a mít děti apod., tak se ani jejich reakcím nedivím.
Asi jak u koho.
@Pomka píše:
Přesně tak. Mimochodem je docela zajímavý, jak je věková hranice 30 let v podvědomí lidí na to mít dítě apod. Jakmile tuhle hranici ženská překročí, už spadá do kategorie kariéristek a bůhví do čeho, pokud nemá děti, rodinu… Proč ne třeba single 25tka
Tak tam to bude tou biologickou stránkou věci. Po třicítce plodnost začne klesat rychleji a tak je to taková pomyslná hranice. I když dneska je dost mamin starších, ale stejně kolem té třicítky lidi začnou vyzvídat ![]()
Znám jich pár. Jedna je hrozně náročná, takže jí stěží někdo vyhovuje, ty ostatní (včetně mě před pár lety) mělý spíš smůlu na rozchod kolem 30, kdy ještě neměly děti. Pak už není tak jednoduché někoho potkat. Po ženáčích nejde žádná
. Situaci si užívájí, mají koníčky, super práci, i já jsem si to kdysi užila.
Myslím, že každýmu prospěje žít nějakou dobu single - uživit se, všechno zařídit, atd. Naopak nechápu, jak může existovat někdo, kdo to nezažil
.
V televizi byl myslim minuly tyden porad rub a lic a v nem bylo receno, ze drive mely deti normalne i po 40, dnes je antikoncepce a vse planujeme a pak jak neni potomek do triceti tak je hned neco spatne. Drive proste byly deti jak byly a neresil nikdo vek.
Taky bylo hodne tet, ktere se nevdaly a zily samy, pomahaly treba sestram s detmi apod. Dnes se mozna tlaci na to, aby clovek nebyl sam. Ono neni lehke kdyz treba spousta rozvodu je po 20 letech zustat sam, kdyz kolem vas byly deti a manzel.
A uprimne ty hloupe reci proc jste sami a co je spatne a ty nechces deti??? To prijemne nebylo. A holky mate pravdy jak s tim co to je zit ve vztahu i o tom jak nekdo ma strach byt sam. ![]()
@Pipi 00 mas pravdu, taky znam jednu takovou co nebyla nikdy sama, chytra je jak radio. Chlap skoro nikam nesmi, vola a zjistuje kde je a kdy prijde domu, a kdyz uz dostane povoleni tak hned brzy rano s detmi prijede na vylet za tatinkem, ze to deti naplanovaly. Takze tak,,,
Byt sam by mel kazdy zkusit ![]()