Jsem blázen, když chci páté? :-)

1783
22.8.12 21:26

Jsem blázen když chci páté? :-)

Ahoj maminky, asi potřebuji znát názor více lidiček a proto se ptám vás… Jsem blázen, když chci páté miminko? Po třetím dítku, které bylo ne uplně se správným parnerem, jsem se zařekla, že žádné další nebude, ale po čase jsem potkala toho nejbáječnějšího chlapa na světě, který nejen přijal mé tři děti, ale také jsme se vzali a společně postavili domeček a před třemi měsíci porodili nádhernou holčičku. Bohužel, porod byl císařem kvůli poloze KP, ale co je důležité, hnedle jak mě přivezli na JIP po zákroku a šťastný mužíček si v náručí přinesl ten nádherný uzlík, jsem mu oznámila, že chci ještě jedno. Nevím čim to je a popravdě jsem si říkala, že mě to po šestinedělí přejde, dokonce jsem v těhotenství zvažovala sterilizaci a že to jsou hormony, ale čím více se vzdaluje šestinedělí, tím více já toužím po dalším tvorečkovi… Jsem blázen? Moje maminka říká, že se rouhám a že člověk nemá chtít víc než má, že se mi to nemusí vyplatit. Co si o tom myslíte vy? Předem děkuji za každý názor.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
722
22.8.12 21:33

Přece pokud to oba chcete, materiálně zvládáte, tak proč ne?? Já bych nechtěla, nikdy nevím, kdy zůstanu sama a s tolika dětmi :nevim: No, ale sama si připadám bláznivě, když toužím po třetím :P, ale k tomu manžel asi nikdy nepřistoupí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6814
22.8.12 21:34

Já myslím, že blázen určitě nejsi, ale většina lidí tě odsoudí, protože norma je 2děti, nejlépe páreček. A kdo to má jinak už je divný :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1698
22.8.12 21:34

@Mivév myslim ze nejses blazen ;) kdyz jste financne zajisteni tak proc ne :palec: :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.12 21:37

Taky vnitřně toužím po třetím, nemůžu se srovnat s tím, že už nikdy nebude těhotenství, kopání, porod, miminečko.
Rozumově vím, že jsou dvě akorát tak tak, ale už to nezažiju :,(

Zakladatelko, Do pátého já bych nešla, to bych měla strah o uživení, ale úplně chápu tvé pocity.
@juchinka píše:
Přece pokud to oba chcete, materiálně zvládáte, tak proč ne?? Já bych nechtěla, nikdy nevím, kdy zůstanu sama a s tolika dětmi :nevim: No, ale sama si připadám bláznivě, když toužím po třetím :P, ale k tomu manžel asi nikdy nepřistoupí.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
janibubi
22.8.12 21:38

Pokud se o něj dokážete postarat a pejet si oba, proč ne…

• Citovat
  • Upravit
26833
22.8.12 21:38

@Mivév nejseš blázen, například můj je to sen, pět dětí, ale protože první a zatím jediné šlo akutním CS, tak budu ráda za tři :( Takže pokud na to máte a chcete, tak proč by ne :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
22.8.12 21:39

Já bych taky chtěla klidně tři děti, ale bojím se že by jsme je neuživili v dnešní době. Pokud je chcete oba, a dokážete je pohodlně zajistit a nemačkáte se v tolika lidech ve 3+1 šla bych do toho klidně :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Yellow submarine
22.8.12 21:41

Pokud máš jistotu, že bys uživila pět dětí, kdyby se třeba manželovi něco stalo, tak bych do toho šla.
My máme v plánu děti tři a taky na nás koukají jako na exoty. Pořád to ve mě hlodá, jak bych ty děti sama uživila, ale manžel mi pořád tvrdí, že se nic nestane a budeme všichni v pohodě.

• Citovat
  • Upravit
722
22.8.12 21:43
@terinka4444 píše:
Taky vnitřně toužím po třetím, nemůžu se srovnat s tím, že už nikdy nebude těhotenství, kopání, porod, miminečko.
Rozumově vím, že jsou dvě akorát tak tak, ale už to nezažiju :,(Zakladatelko, Do pátého já bych nešla, to bych měla strah o uživení, ale úplně chápu tvé pocity.

Právě :( Tak nějak to hůře nesu, když vidím jak mě to miminečko odrůstá a vím, že už žádné třeba nebude. Ale já jsem celkem mladá mamka, tak budu doufat, že třeba za deset let si to ještě rozmyslí 8)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18551
@Yellow submarine píše:
Pokud máš jistotu, že bys uživila pět dětí, kdyby se třeba manželovi něco stalo, tak bych do toho šla.
My máme v plánu děti tři a taky na nás koukají jako na exoty. Pořád to ve mě hlodá, jak bych ty děti sama uživila, ale manžel mi pořád tvrdí, že se nic nestane a budeme všichni v pohodě.

je pravda že člověk musí zvážit i tohle, ale na druhou stranu připoštět si každáé neštěstí které nás může potkat…tak to by byly plný blázince prostě si člověk tohle připouštět nesmí

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1783

Někdy si říkám, zda to není můj ujíždějící vlak… nikdy jsem tohle necítila… trápí mě to… trápí mě takovéto nic… přesně jak tu někdo psal… že už to nikdy nebude. Nikdy už nezažiju tošimrání v bříšku, nikdy už nebudu koukat na človíčka na ultrazvuku… já nevím… je to takové moc definitivní… a tak chci asi chytit poslední vlak, co odjíždí z nádraží mých biologických hodin. Moc bych ho chtěl za dva roky… tak aby ta maličká měla s kým si hrát, nemůžu očekávat, že si má jedenáctiletá dcerka bude hrát s tím tvorečkem co je dnes v postýlce… už teď začíná „přepeřovat“ a ač mám prostě skvělé děti, tak se asi i bojím, že bude „sama“.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3361
22.8.12 21:47

Kdybych si to mahla dovolit, tak jich mám klidně deset :) Ale chci dětem dopřát, jezdit s něma na dovču, hory a tak, takže se spokojím se dvěma, aby nějak nestrádali… :)
jinak blázen nejsi… :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9879
22.8.12 21:47

Taky jsem řešila co bych dělala kdyby ser manželovi něco stalo mámne 3 děti. Byla jsem tak ve stresu když jel někam dál že jsem mu pořád volala jestli je v pořádku. Pak už toho měl asi dost :mrgreen: a uzavřel životní pojistku na 2 miliony kdyby se mu něco stalo v můj prospěch. Ted už jsem klidná na vychování dětí by mi to stačilo protože nemáme dluhy a bydlení je naše.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
69235
22.8.12 21:51
No, to máš parádu, to ještě bude benjamínek, mně je už 37, manželovi 40, nám dalo vyrobit ty dvě ukirutnou 12.ti letou fušku :mrgreen: takže my konečná, teď se modlím, ať tu zůstaneme dlouho, pro tu malinkou, vlastně pro obě, starší je 6, ale kdyby alespoň ten čas tolik neletěl :zed:
@juchinka píše:
Právě :( Tak nějak to hůře nesu, když vidím jak mě to miminečko odrůstá a vím, že už žádné třeba nebude. Ale já jsem celkem mladá mamka, tak budu doufat, že třeba za deset let si to ještě rozmyslí 8)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová