Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@yum-yum26 Ahoj máme přátele kde manžel je arab. Jsou zlatý on je moc fajn chlap na pokec srandu. Jediné co bych mu vytkla je jeho stálá až neustála nevěra. Jinak se o všechny pěkně stará žijí evropský život
Nemam pritele araba ale muj otec je arab. Osobne bych za araba manzela nikdy nechtela.
Tohle je moc zajímavá diskuze na podobné téma: https://www.emimino.cz/…vami-115722/
@Anonymní píše:
Nemam pritele araba ale muj otec je arab. Osobne bych za araba manzela nikdy nechtela.
Díky, potěší mě každý názor ![]()
Moje nejlepší kamarádka měla za přítele vždycky Araba (cca za deset let 4 vážný vztahy) a vždycky to skončilo na tom samým (ponižování, méněcennost žen, její cenzurování v oblékání, chování, práci…neskutečný…nikdy jsem nepochopila, proč se na ně vždycky chytí, ted už to pochopila a konečně našla normálního chlapa.
určitě se najdou vyjímnky, ale já od ní ani z vykládání (pohybovala se v jejich společnosti, jejich rodin atd) tak nikoho takovýho neznám…
Není to má zkušenost, ale kamarádky, proto raději anonym. Její manžel je TUnisan. Poznali se v Anglii, kde on se stěhoval za prací, potkal zde první ženu, měls ní dítě a tak jí deptal, že spáchala v Anglii sebevraždu. Poté si našel tu mou kamarádku, asi za půl roku otěhotněla, plánově, byla strašně zamilovaná, poslední 2 měsíce těhotenství odjela zpět do Česka, zde porodila a po 2 měsících odjela za ním do Tunisu - a začlo peklo. Bil ji, byla několik dnů sama s miminkem, několikrát ji znásilnil, strašná hrůza, ona se vrátila do Čech - utekla, byla tady asi půl roku, on ji bombardoval telefonáty, dokonce tady i byl, došlo k potyčce mezi ním a otcem kamarádky. On se odstěhoval do Francie a přemluvil ji, že všechno bude dobrý, ona se k němu vrátila a vše nanovo, několikrát otěhotněla, několikrát potratila, nakonec se jí narodili dvojčata. Tím si jí připoutal definitivně. Za rok na to porodila další dvojčata. Několikrát mezitím ji zase znásilnil, prodal vše bytě, zbil ji nespočetně krát. A ona je pořád s ním. Teď už není ten teror. Dal se znovu více na víru (jen když se mu to hodí). Ona do čech odjet může, ale bez dětí, jelikož děti nesmí vycestovat bez jeho souhlasu mimo Francii - ony děti mají tuniské, francouzské a české občanství. Ona děti neopustí, takže čeká, až budou mít všechny 15 let a dle jejich zákonů potom mohou opustit zemi bez jeho souhlasu. Život na nic.
Anonymní, to je šílené. Já na místě kamarádky bych se z toho všeho už dávno složila. A obrátit se na tamní linku důvěry nemůže? Opravdu nemůže nic udělat, aby se z toho dostala? Vždyť i ty děti to všechno vidí, slyší, cítí a budou mít trauma. Ti chlapi, to je někdy opravdu síla
.
Evish: nemůže, jelikož on jí v tom případě sebere děti a unese do tunisu a Tunis jí je nevydá, jelikož je to bývalá francouzská kolonie a má takové zákony. Ona není Tuniská občanka, ona zůstala „pouze“ Češkou, nemá francouzské občanství, jelikož by se musela vzdát českého. Ono tam toho bylo více a toto je jen výcuc. Když byly poslední dvojčata malinká - měli cca 2 měsíce, tak chodila na noční, on byl v herně a chlastal a o oboje dvojčata cca 1,5 a 2 měsíce se starala celý večer a noc tehdy šestiletá dcera. Musela do práce, aby měli co jíst.
Mám také kamarádku, co si vzala Araba, po počátečním okouzlení rychle vystřízlivěla, na všechno byla sama, na děti, domácnost, chlap se jen válel a rozkazoval, absolutně žádný zájem, samozřejmě mu musela být kdykoli k dispozici v posteli i tak měl pořád nějakou milenku, neustále jí dával najevo, že je pro něj jen póvl, který bude poslouchat, zakázal jí chodit do práce, stýkat se s přáteli, jakkoli se bavit a i když se jednalo o vzdělaného muže, nakonec ji bil i znásilňoval, jí se teda naštěstí podařilo s ním rozvést, ale bylo to šílené, osobně bych nikdy do vztahu s Arabem nešla..
@yum-yum26 píše:
@mooch Takže první pozitivní zkušenost:-)
Ono nás je víc - ale v té druhé diskuzi
Obecně si myslím, že cizince nebrat, otec nebyl Čech a nebylo to nic dobrého a to ateista, který byl jen vychován ve víře.
Ahoj holky, zakládám tuto diskuzi, protože by mě zajímalo, zda máte některá manžela či přítele arabského původu? Jak se vám s ním žije? Odkud pochází? A tak podobně, no, prostě vaše zkušenosti či zkušenosti vašich kamarádek, sester…