Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@rozand píše:
Zrovna mezi „umírněnými“ muslimy z Egypta si kamarádka našla přítele, který při řeči o dětech zmínil, že dceru by nechal obřezat jen v případě, že by po porodu spolu s egyptským doktorem usoudili, že to ta holčička potřebuje.
Tady už snad není co dodat. Alias můj oblíbeny příměr. V bonboniéře je jeden otrávený bonbón. Budeš riskovat a Dáš si? Tohle ti u Čecha nehrozí.
@lachtanice86 píše:
@Annie944 jako příběhu moc nevěřím, pokud je to pravda, buď ráda. Vím o čem mluvím. Tu realitu všedních dnů vidím roky u mé známé. Ale jinak, opravdu nemůžeš věřit všemu co je v tv.
Já taky ne. Beru to jako provokaci. Kdybych k někomu měla vztah, nepíšu Arab. Vztah z cizincem přináší hodně úskalí a sama bych do toho šla jen tehdy, kdybych si byla jistá, že to ustojím. A i tak bych neměla jistotu, že mě to za pár let nedostihne.
@truelly Znám ženu, která byla v dětství osahávána a znásilňována svým otčímem, který ji vychovával od miminka. Pro ní byl jako otec. Ano, jsou to oba Češi a žili na vesnici. I toto se zde děje, proto raději neriskovat a z bonboniéry si nebrat? ![]()
@Yasmina21 schválně zmiňuješ extrémy, co jiného čekat od extremistky. Rozhodně je vyšší šance, že muslim bude chtít obřezat dceru, než že Cech bude úchyl a pedofil. A tohle holka neokecas ![]()
@truelly Opravdu? A obřezávání žen není extrém? Opravdu je vyšší šance, že muslim bude chtít obřezat dceru než, že nevěřící zneužije téměř vlastní dítě? Těchto žen je v obou případech minimum, ale děje se tak. Ženská obřízka se provádí nejvíce v Africe, kde to berou podle svých tradic nejspíše jako povinnost. V Africe se také velice často dívky a ženy znásilňují. Rozhodně více než v Evropě. V Islámu ženská obřízka povinnost není.
Edit: Samozřejmě je vyšší počet obojího mezi 2 miliardami muslimů (I když pro mě není muslim ten, kdo znásilní ženu/dítě.), než mezi 10 milióny Čechů…
V obou případech jsou to jen výjimky a riziko, že někoho takového potkáte pochopitelně je, ale malé.
Ano, obřezání je extrém. Mezi mladými Čechy je podle posledních informací 91% nevěřících. Z těch devíti procent, co jsou věřící je většina katolíků. Takže možnost, že by Čech chtěl obřezat svoji dceru, je mizivá. S Čechem v manželství má dcera vysokou šanci, že vystuduje to, co chce, bude pracovat v oboru jaký si zvolí, rozhodne kolik bude mít dětí a další možnosti, které umožňuje život ve vyspělé zemi. ![]()
a byla by hodně hloupá, kdyby za hodila šanci a podupala tak staletí dlouhý boj o nezávislost žen a možnost té volby, kterou generace před ní neměly.
@Yasmina21 Otázkou spíš je, kolik dívek napadne se na tyhle věci ptát před svatbou a přestěhováním. Ten její přítel byl poměrně otevřený a jasně jí například řekl, že v Egyptě, u něj v rodině, by studovat ani chodit do práce nemohla. Nicméně tipuju, že spousta jeho kamarádů by si tyhle informace nechala pro sebe, aby případně Evropanku neodradili.
A to mimochodem nejsem vůbec rasistka, xenofobka ani nic jiného… A nemám v plánu svým budoucím dcerám mluvit do výběru partnera (ačkoli sama si ani neumím představit soužití skutečně praktikujícího věřícího s nevěřícím a sama bych u konverze případného partnera k mé víře měla silné pochybnosti o její pravosti). Nicméně kulturní odlišnosti vnímám i u svých příbuzných z USA, pro které je například hodit ditedo vzduchu a chytit na hranici s týráním
.
@Yasmina21 Mimochodem dotyčný jinak nijak extra snaživý muslim nebyl, šlo spíš o rozdíl kultur. Tady pil alkohol a předmanželská zdrženlivost taky nic.
@Yasmina21 píše:
@Annie944 Islám opravdu není takový, jak ho prezentují v médiích. Napsat, že jsou většina muslimů nevěrníci a po svatbě bestie…No nevím, asi se pohybuji mezi výjimečnými muslimy a že jich znám dost
Holky, já teda opravdu nevím, kam na to chodíte?? I mezi muslimy se najdou tací, kteří se chovají strašně, ale že zrovna vám to nevyšlo, tak to neznamená, že se tak chová většina. Kolika ženám vydržel s Čechem první vztah? Říkat, že jsou většina nevěrnící, alkoholici a já nevím co, jen proto, že to zrovna nevyšlo vám nebo někomu známému…
![]()
Kolik žen žije s muslimem krásný život. Ony o tom akorát nemají potřebu psát a plakat, jak jsou všichni muslimové špatní…
Škoda, že on reagoval tak, jak reagoval a nesedli jste si spolu a nepopovídali si. Možná neměl chuť ti vysvětlovat něco, když ví, že by to stejně nemělo smysl. Dost lidí si stejně mele svoje, i když ho muslimové přesvědčují, že se mýlí. Však přeci Křesťané, nevěřící… znají Islám mnohem lépe než muslimové, kteří v něm žijí dennodenně.
![]()
O tom jsem se přesvědčila i zde…
Možná máš fajn muslimské kamarády, proč ne. Ale kamarád není manžel. Ještě hůř - manžel ve své domovině. Tam je žena na úrovni hadru. Nebo snad ne??
@Ice79 píše:
Možná máš fajn muslimské kamarády, proč ne. Ale kamarád není manžel. Ještě hůř - manžel ve své domovině. Tam je žena na úrovni hadru. Nebo snad ne??
Bacha na ni. Je to muslimka i s manželem…
@Denisa56 přesně tak o tohle mě ranilo nejvíc. On byl z Alžírska a již 10 let měl trvalý pobyt ve Španělsku, takže jsem si pořád říkala, že je z něho už Evropan po takové době, co tam žije.
@Markéta80 K němu do Alžírska bych nikdy nešla, on sám tam nebydlel, měl 10 trvalý pobyt ve Španělsku a zdržoval se pouze tam, než teda vycestoval za prací do ČR. A na mamky žádost jsem si přečetla knihu Bez dcerky neodejdu a můžu říct, že jsem na konci knihy brečela, teď jsem si koupila další dvě knihy - Arabská žena a Muslimské peklo, knížky čtu jedním dechem.
@truelly Ano, máte pravdu. Jsem muslimka a za manžela mám praktikujícího muslima, který nepije, nechodí na diskotéky, chodí do mešity atd. To samé většina mých známých a příbuzných. Pravda ale je, že to nejsou Arabové, ale Čečenci, Dagestánci, Uzbeci,… Ve své domovině se chová naprosto stejně jako tady. Nepohybuji se mezi muslimy, kteří říkají, že jsou muslimové, a tvrdí, že tady v Evropě je Bůh nevidí. Tito lidé nejsou pro mě spořádaní muslimové a to co dělají a jak se chovají nemá s Islámem nic společného. Ať už chlastají nebo bijí ženy. To, že si někdo vezme člověka, který chlastá, nemodlí se, nežije podle Islámu, mlátí svou ženu jen tak a tvrdí, že je muslim neznamená, že jiní muslimové, kteří Islám berou vázně jsou stejní. Bohužel o takových není potřeba na internetu psát.
Ve spoustě muslimských zemí můžou ženy studovat a rozhodovat se jaké chtějí mít zaměstnání. Všude podle jejich zvyklostí a pravidel, Islám do toho netahejte. Každy by se měl podle Islámu vzdělávat, ať už je to muž nebo žena.
Příspěvek upraven 02.04.18 v 12:27
@Yasmina21 V Egyptě ale oficiálně studovat i pracovat můžou taky
.