Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1.zizi
16.8.13 15:06

@lucka buba divadlo na nej…byt co nejmilejsi, ale ne tak, aby to poznal…rekni ze ti je po dcerce smutno a jestli na nima muzes prijet…potom rekni, ze se ti styska i po nem atd. pouzij vsechny zenske zbrane, ktere mas, aby jsi se k nemu dostala bliz a po nejake dobe, az budes v Tunisku s malou rekni, ze chces, aby mala taky videla prarodice tady u nas…budes muset jednat velice opatrne, aby mu nehrablo a dceru nekam nezasantrocil do nejaky vesnice tam u nich, pak bys ji uz vubec nenasla…mala je tam u nich, takze toho ted moc nezmuzes…spis se divim, ze jsi tam dceru vubec posilala…

• Citovat
  • Upravit
luckabuba
17.8.13 06:50

Moc mi toho nezbývalo všichni mi říkal, že jsem povinná, že ona tam má taky rodinu. Víš já mám tady přítele a na nějaké divadlo on mi neskočí. to by usel, být úplně blbý.

• Citovat
  • Upravit
15659
21.8.13 09:02
@luckabuba píše:
Moc mi toho nezbývalo všichni mi říkal, že jsem povinná, že ona tam má taky rodinu. Víš já mám tady přítele a na nějaké divadlo on mi neskočí. to by usel, být úplně blbý.

Podle jejich zákonodárství ano. Pokud se Ti povede dcerku dostat zpět, tak bych souhlasila jedině se setkáváním na neutrální - evropské! - půdě, třeba v Itálii nebo tak, někde na půli cesty.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
21.8.13 10:19

Pochybuji, že by souhlasil i se schůzkou v jiném státě. Nevím jak je to v Tunisu, ale po rozvodu v muslimském světě připadnou děti otci, vychovává je jeho matka, tedy babička. Ale je určený věk dokdy děti mají být u své matky, a pak myslím od 16 let věku se mohou samy rozhodnout kde chtějí žít. Ovšem mezi právo nastupuje i tradice oné země. A pokud je holka už mimo ČR, je velmi malá šance dostat jí zpět. Spíš než sem se obrať na právníka, ale pochybuju, že ti nějak český pomůže. Spíš to chce zajet do Tunisu a přes právníky to řešit tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
15659
21.8.13 10:30

@Rishley Pokud vím, tak u své matky musí být dokud je kojí. Obvykle se nechává dcera u matky tak do pěti, sedmi let, kluci se berou dřív.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
21.8.13 10:42

Ahoj holky, některé mě znáte ;)
Takže pro ty co ne:můj muž je Tunisan, je to nejlepší chlap na světě!!!Jsme spolu 10let, máme dvě dcerky. Můžu si dělat co chci, můj muž by mě nikdy neuhodil, pomáhá doma i s holkama, rozkrájel by se pro nás.
Takže ne každý je zlý ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
21.8.13 10:45
@Dana T píše:
Ahoj, vrátily jsme se s kamarádkou z dovolené v Tunisu. Samozřejmě jsme tam byly hned v obležení hotelových číšníků a barmanů. Mě ten „můj“ ještě i teď píše a volá, ačkoliv jsme už 14 dní doma. Líbí se mi, mám ho ráda, ale co jsem zjistila, tak oni se prostě rádi seznamují. Má vůbec šanci nějaký takový vztah vydržet?

Může vydržet, musíte ale oba chtít!!! Já se s mým mužem seznámila na dovolené na Djerbě, kde pracoval jako animátor. Dva roky jsem za nim lítala, pak jsme se dohodli, že to takhle dál nejde a vzali se. Postavili na Djerbě dům a rok tam žili, pak jsem odjela kvůli těhotenství do Čr, manžel přijel před porodem a už jsme tady zůstali.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
21.8.13 10:46

@Jaji77 Někde jsem četla a myslím že i manžel říkal, že do 8 let oba, ale tuniské zákony fakt neznám, každá země to má jinak.
v Egyptě teď hodně nechávají tátové po rozvodu děti u mámy normálně, problém je samozřejmě se smíšeným manželstvím. To si ženská musí všechno nechat sepsat už ve svatební smlouvě, aby se právě předešlo případným tahanicím.
Sousedce v Egyptě se stalo, že kluk odešel k tátovi ve 12 letech a v 16 se k ní zase vrátil.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5226
21.8.13 10:47
@mooch píše:
No tak v tom případě mám doma asi světlou výjimku :mrgreen:

Také mám doma vyjímku ;) jsem ráda, že to tak nemám jen já :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
21.8.13 11:10

@Najarka my děti nemáme, ale jestli budeme, klidně bych je nechala na vychování tátovi :) Já jsem strašnej nervák, mě rozčiluje i mňoukání kočky.
Ale i hodnýmu chlapovi může rupnout v bedně a nikdo neví co provede

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
V.83
26.8.13 18:59

Dobrý den, máte některá zkušenost s mužem Libanoncem?

• Citovat
  • Upravit
Dana T
6.9.13 14:16
@Najarka píše:
Může vydržet, musíte ale oba chtít!!! Já se s mým mužem seznámila na dovolené na Djerbě, kde pracoval jako animátor. Dva roky jsem za nim lítala, pak jsme se dohodli, že to takhle dál nejde a vzali se. Postavili na Djerbě dům a rok tam žili, pak jsem odjela kvůli těhotenství do Čr, manžel přijel před porodem a už jsme tady zůstali.

Tak ten můj vztah to nevydržel. Sama jsem ho zrušila. Jela jsem zpátky do Tuniska, že svého milého překvapím a překvapil mě on. Svou další dívkou, která přiletěla týden přede mnou :poblion: Je mi zle, ale mohlo být hůř.

• Citovat
  • Upravit
5226
6.9.13 14:44
@Dana T píše:
Tak ten můj vztah to nevydržel. Sama jsem ho zrušila. Jela jsem zpátky do Tuniska, že svého milého překvapím a překvapil mě on. Svou další dívkou, která přiletěla týden přede mnou :poblion: Je mi zle, ale mohlo být hůř.

Tak to je mi líto, ale zase lepší, než aby tě vodil za nos :(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
16.10.13 12:44

Ahoj, píšu sem z pozice maminky, jejíž dcera (19 let)byla v létě na dovolené v Tunisku (oblast Monastir) a zamilovala se do tuniského animátora o 16 let staršího než ona. Stále jí denně volá, hlavně kolem půlnoci. Během dne píše nebo také volá, ona, která se nikdy nechtěla fotit, se teď fotí skoro při každé činnosti a posílá mu fotky, co dělá, kde je atd. Je moc zamilovaná, prohlašuje, že českého kluka nechce. On s ní pořád probírá rodinu, prý ji chce nechat dostudovat, ale zároveň tvrdí, že se dá zvládnout obojí dohromady… Už jsem si prostudovala korán, postavení žen v muslimském světě, fakta o Tunisku konkrétně, prošla pár diskuzí a ráda bych slyšela názor na nakovýto vztah. Podle toho mála, co mi řekla, mu je 35 let, zřejmě je nejstarší syn z rodiny, matka půjde(nebo už byla) na pouť do Mekky, chodí zahalená (hlavu, na sobě prý má normální věci). On zřejmě peníze nemá, protože ji spíš směřuje k tomu, aby jezdila ona za ním. Zatím tam ještě nebyla (v srpnu jsme měli doma velký boj, nepustili jsme ji tam). Pak si našla práci, kterou dělá při studiu a tudíž už si to může zaplatit. Právě si vyřizuje letenku na vánoce… Nechci ji ztratit, tak jsem si dopisovala i s ním, abych zjistila, jestli je v něm alespoň trochu evropských názorů, ale po tom, co jsem si přečetla korán, to spíš vidím na ten tradiční přístup. Když jsem mu popsala své obavy, naše zvyky s postavením ženy v rodině, obdržela jsem pouze obrázek hlavy vytlemeného pštrosa. Na otázku, jak to mám chápat, odepsal „Nijak“. Neláme si hlavu s nějakým oslovením, pozdravem… Častuje ji řečmi, jak ho pořád ženský uhánějí… Prosím o každý názor, kdo má zkušenost s životem tam, případně s Tunisanem u nás, jaké má šance na sehnání práce u nás atd. On je velice sebevědomý, prý umí 5 jazyků, ale podle angličtiny, kterou jsem měla možnost poznat, je to bída s nouzí, umí pouze mluvit. Děkuji za názory

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
aamira
21.11.13 11:33

pro Rynku

Paní Rynko. Velice chápu Vaše obavy o dceru. Jsem manželkou Araba a chci se jen pár řádky vyjádřit k Vašemu problému. Moji zkušenost ale berte jen jako můj osobní názor na věc, který nemusí být v každém případě 100%. Znám hodně mladých dívek, které si z dovolené přivezou nejdříve krásné zážitky, ale později i manžela Arab. původu. To, že je jeho rodina nábožensky založená bych v žádném případě neviděla jako problém. Postavení ženy není až tak nevýhodné, jak se nám, Evropankám může na první pohled zdát. Více mne spíš zaráží přítelova pracovní pozice a způsob komunikace s Vámi - a to berte opravdu jako zdvižený ukazováčet. 1.) Animátoři, barmani a jim podobní většinou svého povolání zneužívají buď k náhodným milostným aférkám s dívkami a nebo v horších případech i k tomu, aby se za účelem sňatku dostali do zemí EU, což je jejich životní cíl. 2.) Úcta k matce a k jakékoliv starší ženě je v Arab. světě silně dodržován a hovoří o slušnosti dotyčného. V případě, jaký Vy popisujete komunikaci s Vámi, nabývám dojmu, že přítel Vaší dcery nebude právě dobrého charakteru a věřte, že takto odpovědět matce své partnerky by si ve své domovině nemohl v žádném případě dovolit. Málo kdo si u nás dokáže představit, jakou úctu, poslušnost a podřízenost dávají mladí lidé svým rodičům a starším lidem! Chápu, že dceři nyní nemáte možnost žádným způsobem cestu za svým „milým“ znemožnit a ani to nedělejte-přineslo by to jen hádky a nedůvěru. Je plnoletá, začíná být i soběstačná a ze svých chyb se v životě bude muset poučit jen a jen sama. Jinak integrace v ČR je velice složitá a to jak pracovně, jazykově, ale mnohdy i společensky. Přeji Vám pevné nervy držím pěsti, aby dcerka prozřela co nejdříve, bez případných následků. Rozhodně ale tímto příspěvkem nechci nikoho odradit od muslimského světa! Já jsem se svým manželem velice spokojená a musím říci, že jejich víra a úcta k rodině je naprosto úžasná.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová