Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2614
3.4.18 17:05
@Alladina píše:
A co jsi? :mrgreen: Ne, houby, nic mi do toho neni. ;)

Ten příspěvek jsem mezitím doplnil. Ať jsem co jsem, tak pokud někde vystupuju jako intaktivista, což tu, a nejen tu dělám, tak navenek zachovávám náboženskou neutralitu. Jenom připomínám, že mezi židy i mezi muslimy jsou též intaktivisté.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 17:08
@rozand píše:
@gin 124 Prostě vy jediný víte všechno, zatímco všichni ostatní jsou fanatici, že? ;) :potlesk:
@Alladina Myslím, že nemá smysl tímhle ztrácet čas.

Sám jsem byl katolickým náboženským fanatikem, takže sám na sobě vím, zač je toho, být náboženským fanatikem, loket, a je úplně jedno, o jaké náboženství se jedná.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
3.4.18 18:37
@gin 124 píše:
Sám jsem byl katolickým náboženským fanatikem, takže sám na sobě vím, zač je toho, být náboženským fanatikem, loket, a je úplně jedno, o jaké náboženství se jedná.

A jak si se k tak zapalenemu intaktivismu dostal? Od katolictvi? Jak sám pises fanatickeho. Protoze, pokud vím, tak obrizka problemem v katolicke církvi není. Ale třeba to nijak nesouvisi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 21:41
@Alladina píše:
A jak si se k tak zapalenemu intaktivismu dostal? Od katolictvi? Jak sám pises fanatickeho. Protoze, pokud vím, tak obrizka problemem v katolicke církvi není. Ale třeba to nijak nesouvisi.

Byla to před 4 roky a jedním měsícem shoda několika okolností, tenkrát byla v Hamburku v práci určitá situace, Náklad žádný po 14 dní nebyl, a my jsme tam museli na lodi být a ke všemu držet pohotovost, nevěděli jsme minuty, kdy nás kvůli nákladu zavolají a tak jsme tam museli být soustavně. Z nudy jsem celé dny bezděčně brouzdal po internetu a tak jsem narazil na téma, které mě za mlada dost zajímalo, a tehdy jsem narazil na věci, které jsou kvůli reorganizaci těch fór dnes už smazané, a které mne tehdy před 4 roky šokovaly, tak jsem se pustil do hlubšího studia té problematiky, a to mne dovedlo k totální změně názoru na tu věc, že jsem svůj názor změnil zcela o 180°. Můj vnitřní rozchod z katolickou církví s tím nemá nic společného. S ní jsem se vnitřně rozešel už 4 roky před tím. Mnozí z katolíků, kdo mne znali jako katolického fanatika, přesto že jsme dosud zůstali přáteli, ten můj vnitřní rozchod na jednu stranu nedokážou překousnout.

Příspěvek upraven 03.04.18 v 21:54

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.18 21:47

Ahoj holky, vím že se sem tento příspěvek moc nehodí, ale chtěla jsem se zeptat, zda byste mi nedoporucily nějaké knihy o Arabech, muslimech, prostě vše kde je hlavní téma islámský život. Mám knihy - Bez dcerky neodejdu, Arabská žena, Muslimské peklo a chtěla bych doporučit ještě nějaké, děkuji moc :* :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
3.4.18 21:52
@Annie944 píše:
Ahoj holky, vím že se sem tento příspěvek moc nehodí, ale chtěla jsem se zeptat, zda byste mi nedoporucily nějaké knihy o Arabech, muslimech, prostě vše kde je hlavní téma islámský život. Mám knihy - Bez dcerky neodejdu, Arabská žena, Muslimské peklo a chtěla bych doporučit ještě nějaké, děkuji moc :* :kytka:

Super četba je Uvnitř armády teroru nebo Extremist Islamic Terrorist Organizations a další knížky pro vaše děti. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
14376
3.4.18 21:53

Fatwa, moc hezká byla Děvčata z Rijádu, četla jsem jich spousty, ale na názvy si nevzpomínám. Půjčovala jsem si je v knihovně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.18 22:01

@Aduš8 Děkuji moc :-) Hned jdu omrknout popis knihy

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
4.4.18 07:48

@Annie944
„Zila jsem v zemi Allahove“.Trosku z jiného pohledu, rodina Cechu, která v islamske zemi zila. Autorem je maminka rodiny, která svoje zazitky sepsala do knihy.Je to i humorne čtení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
4.4.18 20:06

@Alladina Děkuji moc :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
4.4.18 20:24

Humorné čtení pro muslimské děti je i Encyklopedie blízkovýchodního terrorismu a další podobné pohádky před spaním. :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
5.4.18 17:00
@rozand píše:
Zrovna mezi „umírněnými“ muslimy z Egypta si kamarádka našla přítele, který při řeči o dětech zmínil, že dceru by nechal obřezat jen v případě, že by po porodu spolu s egyptským doktorem usoudili, že to ta holčička potřebuje 8o.

To nepotřebuje vůbec žádná holčička, takže jeho klička s egyptským doktorem je jasná jak facka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
5.4.18 17:21
@Yasmina21 píše:
@truelly Ano, máte pravdu. Jsem muslimka a za manžela mám praktikujícího muslima, který nepije, nechodí na diskotéky, chodí do mešity atd. To samé většina mých známých a příbuzných. Pravda ale je, že to nejsou Arabové, ale Čečenci, Dagestánci, Uzbeci,… Ve své domovině se chová naprosto stejně jako tady. Nepohybuji se mezi muslimy, kteří říkají, že jsou muslimové, a tvrdí, že tady v Evropě je Bůh nevidí. Tito lidé nejsou pro mě spořádaní muslimové a to co dělají a jak se chovají nemá s Islámem nic společného. Ať už chlastají nebo bijí ženy. To, že si někdo vezme člověka, který chlastá, nemodlí se, nežije podle Islámu, mlátí svou ženu jen tak a tvrdí, že je muslim neznamená, že jiní muslimové, kteří Islám berou vázně jsou stejní. Bohužel o takových není potřeba na internetu psát.
Ve spoustě muslimských zemí můžou ženy studovat a rozhodovat se jaké chtějí mít zaměstnání. Všude podle jejich zvyklostí a pravidel, Islám do toho netahejte. Každy by se měl podle Islámu vzdělávat, ať už je to muž nebo žena.Příspěvek upraven 02.04.18 v 12:27

Podle mých vědomostí se jedná o islámskou školu hanafi, což je poměrně racionální škola islámu. V té škole se ženská obřízka neprovádí, ani mužská tam není úplně povinná. Tedy přesněji, nejedná se ani o ženskou ani mužskou obřízku ale jde o násilí na dětech. To samé platí o škole málíki, tj severní arabská Afrika na západ od Egypta. To je též racionální islámská škola, pokud tam dotyční nepropadli fanatickému saláfismu, který se v těch zemích čím dál tím více šíří. Naopak, dle islámské školy šáfíí, to je v zemích Afrického rohu - v Somálsku a okolí a též v Malajsii a Indonésii je obřízka děvčátek striktně povinná.

Aspoň teď vím, s kterou školou islámu má Jasmína co do činění. Samozřejmě, že se jedná o sunnitský islám. Jak je tomu u šíitů povědomí moc nemám.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
5.4.18 17:23
@rozand píše:
@Yasmina21 V Egyptě ale oficiálně studovat i pracovat můžou taky :).

V Egyptě je oficiálně polosekulární režim, proto je to tam možné. Ve většině islámských zemích je polosekulární režim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
5.4.18 22:59

@Jirka765 super, až v budoucnu budu mít děti, ráda jim to budu číst!! Díky za doporučení :potlesk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová