Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2614
2.6.18 05:26
@Brumbera píše:
@gin 124 Hlasit adminum? Jako pardon, ale takhle diskuze je fakt ujeta, vyjadrit se v tom smyslu snad jeste muzu? Dneska je internet samy uchyl a kazda takovahle diskuze zavani tim, co jsem napsala. Jsem matka, takze jsem ostrazita a na emiminu je to snad i na miste, no ne? Jinak bych zase mohla resit, ze se tu napada nabozenska skupina. Jedno ani druhe mistni adminy nezajima, ti jen resi, jestli jim sem lidi prispivaji a oni pak kasiruji penize za reklamy.

Tak to vypadá pouze na www.doktorka.cz. Tam jsi jako admina najali pana Josefa Vyskočila. Zdejší adminy jsou na nesrovnatelně vyšší úrovni. Já jsem s nima, i když mě i párkrát také tvrdě setřely tak, že si to za rámeček doma dávat vůbec nemíním, v celku jako zdejší účastník spokojen.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
2.6.18 05:36
@Yasmina21 píše:
@gin 124 Děkuji za přednášku… Mám na to svůj názor, ale nebudu se s Vámi hádat. :kytka: Přeji pěkný večer.

Názor je názor ale mrzačení pohlavních orgánů dětí je nehorázné zvěrstvo, náboženstvÍ, nenáboženství, pseudověda, nepseudověda. Členové jehovistické sekty na štěstí takové zvěrstvo na dětech vůbec neprovádějí, přesto do nich tepu na internetu tvrdě kvůli zcela něčemu jinému. Však jsem také od těch jehovistů dostal ohodnocení. Dle nich jsem SUPERODBORNÍK V NIČEMNOSTI.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1878
2.6.18 06:12

:nevim: Zabývat se muslimy je ztráta času. Čím víc jich tu bude, tím větší rozklad právního státu, demokracie, evropské civilizace. :pocitac: V některých zemích to pochopily pozdě a snaží se alespoň něco dělat. Předpokládám, že ČR pohltí a zničí úplně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.6.18 09:10
@Russet píše:
Berber? Kde se tu vzal? Já je sotva potkala v Maroku ;) Podle kůže fakt národnost nebo příslušnost k nějaké skupině nepoznám…

Maroko je jich plne. :lol:.Je to země Berberu, dokonce je přesnější tvrdit, že je to země berberska, nikoliv arabská.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
2.6.18 10:05
@Alladina píše:
Maroko je jich plne. :lol:.Je to země Berberu, dokonce je přesnější tvrdit, že je to země berberska, nikoliv arabská.

Já vím, ale já se spíš ptala, kde je potkal gin. Ale on nebydlí v Čechách. V Maroku jsme byli spíš ve městech a tam bych řekla, že Berbeři moc nejsou :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.6.18 11:31

@Russet
Je fakt, že v těch velkých městech jsou spíše k potkani Arabove, v menších mestech je jich hodně, některá jsou v podstate celá berberska.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.6.18 18:40
@Yasmina21 píše:
@truelly Ano, máte pravdu. Jsem muslimka a za manžela mám praktikujícího muslima, který nepije, nechodí na diskotéky, chodí do mešity atd. To samé většina mých známých a příbuzných. Pravda ale je, že to nejsou Arabové, ale Čečenci, Dagestánci, Uzbeci,… Ve své domovině se chová naprosto stejně jako tady. Nepohybuji se mezi muslimy, kteří říkají, že jsou muslimové, a tvrdí, že tady v Evropě je Bůh nevidí. Tito lidé nejsou pro mě spořádaní muslimové a to co dělají a jak se chovají nemá s Islámem nic společného. Ať už chlastají nebo bijí ženy. To, že si někdo vezme člověka, který chlastá, nemodlí se, nežije podle Islámu, mlátí svou ženu jen tak a tvrdí, že je muslim neznamená, že jiní muslimové, kteří Islám berou vázně jsou stejní. Bohužel o takových není potřeba na internetu psát.
Ve spoustě muslimských zemí můžou ženy studovat a rozhodovat se jaké chtějí mít zaměstnání. Všude podle jejich zvyklostí a pravidel, Islám do toho netahejte. Každy by se měl podle Islámu vzdělávat, ať už je to muž nebo žena.Příspěvek upraven 02.04.18 v 12:27

Víš já si myslím, že ty jsi měla štěstí, že třeba se pohybuješ ve skupině muslimů, kteří si výklad koránu a šaríi berou mírněji.A chápu, že jako věřící (té dané verzi) ji hájíš.Ok.Ale já se dost často koukám na život žen třeba v Saudské arábii, Afganistánu… a prostě tam, kde se udržuje ten fundamentalistický výklad koránu.Protože opravdu chceš říct, že v zemích, kde má toto náboženství nejdelší tradici, je napsán v jejich jazyce, takže jsou to oni co si ho špatně vykládají?Tam je prostě normální, že když žena nazahalý, tak jde do vězení, že do nedávné doby nemohli jít ani volit…Nic o tom, že i v Evropě se chlapi dopouštějí znásilnění, ale opravdu si myslíš, že bude víc týraných a znásilněných žen ve společnosti, kde jsou chlapi od mala zvyklí na společnost dívek a žen a učeni, že se se jich bez souhlasu nemohou dotknout, nebo ve společnosti, kde se od mala učí, že ženy jsou až na druhém místě a že mají poslouchat a zahalovat se? To kolik je znásilněných žen v SA nikdo vlastně neví, protože 1/ tam v manželství vynucený styk násilím není brán jako znásilnění, 2/ ty ženy pokud je znásilní někdo jiný nemůžou jen tak jít na policii a čekat, že budou brány jen jako oběti a ostatní ji podpoří.Spíš budou sami potrestány, nebo minimálně odsouzeny svou rodinou, že stratili čest.

A co se týče Afriky, tak obřízka sice původně nevychází z islámu, co jsem o tom četla, ale islám v podstatě stále podporuje myšlení těch lidí, že je to správné.Proč?Protože ta posedlost ženskou čistotou a ukrutného strachu z cizoložství.Což je špatné, ale rozhodně není ospravedlnitelné kvůli tomu ženám ničit tělo, zdraví a kolikrát i psychiku.

Takže jo, asi jsou i slušní muslimové, ale rozhodně bych vyhlídky muslim - čech nesrovnávala.Toť můj názor.Kéž by se to vaše pojetí islámu rozšířilo i do Afriky a Blížkého východu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
21.6.18 18:49

@HulaHoop

°A co se týče Afriky, tak obřízka sice původně nevychází z islámu, co jsem o tom četla, ale islám v podstatě stále podporuje myšlení těch lidí, že je to správné.Proč?Pro­tože ta posedlost ženskou čistotou a ukrutného strachu z cizoložství.Což je špatné, ale rozhodně není ospravedlnitelné kvůli tomu ženám ničit tělo, zdraví a kolikrát i psychiku.°

Ženám se tělo nesmí a chlapcům se tělo ničit může? Mainstreamoví muslimové provádějí v rozporo s Koránem ohavné věci.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
21.6.18 19:20
@gin 124 píše:
@HulaHoop

°A co se týče Afriky, tak obřízka sice původně nevychází z islámu, co jsem o tom četla, ale islám v podstatě stále podporuje myšlení těch lidí, že je to správné.Proč?Pro­tože ta posedlost ženskou čistotou a ukrutného strachu z cizoložství.Což je špatné, ale rozhodně není ospravedlnitelné kvůli tomu ženám ničit tělo, zdraví a kolikrát i psychiku.°

Ženám se tělo nesmí a chlapcům se tělo ničit může? Mainstreamoví muslimové provádějí v rozporo s Koránem ohavné věci.

Ne pane, samozřejmě, že pokud si to muž nezvolí sám, tak by se to dít také nemělo.V tom máte naprostou pravdu.Jakýkoli zásah do těla, který není nezbytně nutný z lékařských důvodů, by se měl nechat na dospělost jedince aby si o něm rozhodl sám. Ale přirozeně jako žena, se obávám více rozšíření ženské obřízky.Navíc já tedy nevím kolik procent mužů, má těžké následky z obřízky, ale vím, že většina žen potřebuje klitoris k dosažený orgasmu (podle průzkumů), navíc mívají bolesti při styku.Takže je po nich muži vyžadují sex, ale ony samotné si ho kolikrát ani nemůžou užít.A tom kolik při obřízce na Africkém venkově trpí nebo zemře dívek kvůli špatné hygieně ani nemluvit. A v Sudánu např. nejde „jen“ o ořezání ale i zašití.Četla jsem zpověď ženy, kterou takhle zašívali po každém porodu.Co to musí být za záhul? Další svědectví ženy, kterou blbě zašili, či jí to špatně srostlo a manželovi se nedařilo jí otevřít a mít s ní styk.Po čase chtěl další manželku.Víte co ona v zoufalosti udělala? Vzala kuchyňský nůž a…umíte si tu zoufalost přestavit?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Klopotkova
21.6.18 19:31

Aranka umí hulahoop.

• Citovat
  • Upravit
2614
21.6.18 22:23
@HulaHoop píše:
Ne pane, samozřejmě, že pokud si to muž nezvolí sám, tak by se to dít také nemělo.V tom máte naprostou pravdu.Jakýkoli zásah do těla, který není nezbytně nutný z lékařských důvodů, by se měl nechat na dospělost jedince aby si o něm rozhodl sám. Ale přirozeně jako žena, se obávám více rozšíření ženské obřízky.Navíc já tedy nevím kolik procent mužů, má těžké následky z obřízky, ale vím, že většina žen potřebuje klitoris k dosažený orgasmu (podle průzkumů), navíc mívají bolesti při styku.Takže je po nich muži vyžadují sex, ale ony samotné si ho kolikrát ani nemůžou užít.A tom kolik při obřízce na Africkém venkově trpí nebo zemře dívek kvůli špatné hygieně ani nemluvit. A v Sudánu např. nejde „jen“ o ořezání ale i zašití.Četla jsem zpověď ženy, kterou takhle zašívali po každém porodu.Co to musí být za záhul? Další svědectví ženy, kterou blbě zašili, či jí to špatně srostlo a manželovi se nedařilo jí otevřít a mít s ní styk.Po čase chtěl další manželku.Víte co ona v zoufalosti udělala? Vzala kuchyňský nůž a…umíte si tu zoufalost přestavit?

Vím i o případech mužů, kteří chtěli kvůli obřízce sebevraždu, jeden z nich je dvacetiletý muž ze Syrie, kterému to udělali v jeho 6 letech. Jeden muž z USA kvůli té obřízce dokonce sebevraždu spáchal.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
21.6.18 22:25
@Klopotkova píše:
Aranka umí hulahoop.

Takhle se tu napadají začátečnice?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5017
21.6.18 23:07

@HulaHoop Já se nepohybuji mezi muslim, kteří berou výklad Koránu mírněji. Pohybuji se mezi těmi, kteří ho berou vážně a nadevše. Co se týká zahalování. Je to na každé ženě, co si zvolí. Znám dokonce takové, které dobrovolně nosí niqab. Určitě není správné, aby stát za jeho nenošení ženu trestal a zavíral do vězení. Nevím o tom, že by se o takovém trestání v Koránu psalo. :roll: Za své hříchy bude každý odpovídat sám před Bohem. Také si ale myslím, že není správné, aby stát zakazoval nošení takového oblečení (viz. Francie?… atd.) a muslimky za nošení niqabu, burkin trestal a ponižoval. :zed: Neznám ale MUSLIMKU, která by ve státě, kde je to běžné odmítala nosit alespoň hijab. :kytka: Mimochodem, nejen Arab si dokáže přečíst Korán v arabštině. Umí si ho přečíst v arabštině i ostatní muslimové než jen Arabové. Dokonce si ho někteří pamatují i celý nazpaměť a ani to nemusí být jejich rodný jazyk. ;) Nejde zde tedy o to, že by si ho někdo špatně přečetl a nepochopil. :)

Edit: Ohledně znásilňování… Šílení a nemocní lidé se najdou všude :poblion: Pravděpodobnost, že,,muslim" znásilní zahalenou muslimku je asi taková, jako když chlap, který ví, že se na cizí nesmí bez svolení sahat, znásilní slušně oblečenou… Děje se to všude bohužel a nemyslím si, že by v muslimských státech bylo větší množství znásilnění než v Evropě… :roll: V muslimských státech ty chlapy akorát většinou čeká smrt a když budou mít štěstí, že se dostanou do vězení, tak stejně nevylezou živí. Tady si za 5 let vesele kráčí světem čistí, spokojení a šťastní dál. :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
22.6.18 01:36

O Korán nejde. Mainstreamoví muslimové ale provádějí ohavnosti, které Koránu přímo protiřečí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
22.6.18 21:48

@Yasmina21
Je ale pravda, že v nearabskych muslimskych státech sice Koran v arabstine přečtou a jsou mnozí schopni citovat pasáže zpameti, ale to neznamená, že arabsky umí. Naucit se arabsky číst a psát je jedna věc, koranskou arabstinu ovládat je věc druhá. A je to jazyk jeden z nejslozitejsich a nejtezsich, opravdu není snadné ho zvládnout. Opravdu nemyslím, že je to nějaká masová záležitost. Nearabove opravdu originalu casto nerozumi. Vzdyt i pro rodileho mluvčího to není samozrejmosti, že dokonale ovlada arabstinu Koranu, kdyz bezna konverzace je v lidovém dialektu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová