Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
12503
4.10.18 04:31
@Russet píše:
A proč nesmiřitelně? Proč dva lidi, co se milují a chtějí spolu být, spolu kvůli víře být nesmějí? Proč musí být po otci muslim? Proč nemůže být po matce nebo si prostě víru vybrat samo?

Jisteze spolu byt mohou, ale musí se umět mezi sebou domluvit, opravdu umět komunikovat. Muslim si muze vzit krestanku ci zidovku, ale podle pravidel islamu se vira děti vzdy dedi po otci, proto si muslimka muze vzit pouze muslima. Tvoje otazky jsou otazky zapadne smyslejiciho cloveka. My jsme po dobe osvicenstvi, revoluci a dalsich, casto drsnych spolecenskych zvratu, dosli k sekularismu, náboženské svobode. Ver mi, ze mnoho vztahu s muslimem právě na tomto skončí. Deti muslimů se rodi jako muslimove, v islamske zemi si víru nevybiras sam, ano, muzes konvertovat, viru opustit, ale nikdo Ti za to tleskat nebude. Takové to," vybere si sam "je typicky zapadni sekularni myslenka. :lol: Tenhle vzorec chování pak v Evrope neopustis jen tak.Ver mi, ze po tolika letitych zkušenostech, už me mnohé iluze opustily :lol:.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
4.10.18 07:43

@Anuleeee Asi se budeš muset smířit s jeho kulturou.A do toho Alžírska bych se s ním jela podívat. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.10.18 11:50

@Marcam ale víte co je zajímavé ? Že on vůbec o tý kultuře nemluví, přijde mi jako Evropan, který není věřící. Ale tak pravda je, že třeba ve své zemi by to bylo jinak

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
4.10.18 11:52

@Anuleeee a o své zemi mluví?Jak tam žije jeho rodina.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.10.18 12:26

@Marcam To také ne, jen mi řekl, že by v Alžírsku žít nechtěl.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
4.10.18 12:49

@Anuleeee nemluví ani o své rodině?Kolik má sourozenců a jak žijí?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.10.18 13:02

@Marcam Je to zvláštní, ale nemluví. Je pravda, že kdybych se ho zeptala, tak by mi něco řekl. Jen mi říkal, že pochází z velké rodiny a ukazoval mi fotky svých synovců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
4.10.18 13:12

@Anuleeee A jak dlouho se spolu znáte? Je to z jeho strany opravdu láska nebo jen vztah na pár měsíců? Je zvláštní, že o své rodině sám nemluví. Má zájem Vás představit svým rodičům nebo nemá zájem? Případně má z toho obavy?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
4.10.18 13:19

@Anuleeee Já bych být tebou chtěla jeho rodinu a zemi poznat,i když by měl bydlet na poušti v chatrči.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
4.10.18 13:24

Souhlasim s Alladina, ze by si muslimové nemeli brat nemuslimky. Do budoucna to vede to pouze k problemum ve výchově dětí. Uz tak dost, ze se jedna o kulturní rozdily a ne malé, k tomu ještě náboženské. Potom to končí pribehama, kdy chudak evropanka (ona je oběť) si vzala araba muslima a ten se choval tak a tak. Vse je posuzováno v ramci nasich standardů, kdy my si myslime, ze pouze nase vzorce chovani jsou ty spravne a nebereme v potaz ostatni rozličné kultury a nabozenstvi.
Zajímavé je to. s tim vizem, co presne ma za problem? a.kdyz jste se poznali, uz problem mel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
4.10.18 13:27

Je to tam asi nebezpečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.10.18 13:28

@Yasmina21 Chce se seznámit s mojí rodinou a právě ho mrzí, ze moje rodina z toho vztahu nadšená není. Za dva měsíce to bude rok, co se známe. Vyzní to blbě, ale upřímně jsem ráda, že nemluví o tom, že by mě chtěl seznámit s jeho rodinou, protože to by obnášelo cestu do Alžírska a to by moje rodina nikdy nepřežila a asi i já bych měla obavy, abych se dostala zpět do ČR. Možná teď přehanim, ale už mám přečteno několik knih, kde to má stejný konec. A on do Alžírska tak často nelétá, už 10 let žije ve Španělsku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
4.10.18 13:29

@Marcam Měla bych asi nahodit téma jeho rodina , to je pravda

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
4.10.18 13:30

Hrozí tam únosy turistů.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
53518
4.10.18 13:31
@Anuleeee píše:
@Marcam Je to zvláštní, ale nemluví. Je pravda, že kdybych se ho zeptala, tak by mi něco řekl. Jen mi říkal, že pochází z velké rodiny a ukazoval mi fotky svých synovců.

Jasné jak facka. Naučil se žít v Evropě. Tam by se rozhodně jako v Evropě chovat nemohl :nevim: Velká rodina asi je tam každá druhá. Rozhodně bych minimalně 2 roky neplánovala svatbu. Abys nebyla jen pojistka před vyhoštěním za černou práci zde.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová