Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
@Marcam právě že špatně, ale tak chápu mají o mě strach, ale zase jsem dospěla .. Četla jsem i spoustu knížek jako je třeba Bez dcerky neodejdu a tak .. Budu znít teď možná naivně, ale přece ne každý musí být stejný ..
@vtipna No krásná kniha @Anuleeee osobně bych do toho šla,hubu si koneckonců můžeš namlátit i s čechem
![]()
@Marcam Mezi námi děvčaty, s Čechem sem si tu hubu už namlatila. Byl to násilník k ženám a chlastal. Proto, když se objevil ten můj „pán“ řekla jsem si, že zkusím změnu ..
@Anuleeee píše:
@Marcam právě že špatně, ale tak chápu mají o mě strach, ale zase jsem dospěla .. Četla jsem i spoustu knížek jako je třeba Bez dcerky neodejdu a tak .. Budu znít teď možná naivně, ale přece ne každý musí být stejný ..
To samozřejmě nemusí. Jestli tu má práci, slušně se domluví, nežije jen ve své komunitě a má známé i mimo, tak by to mohlo jít. Na chození asi ideál. Ale až přijdou děti, problémy, může se chtít vrátit a co ty? Šla bys do cizí země?
@Russet on bydlel 10 let ve Španělsku, vlastně tam má pořád pobyt, do ČR šel za prácí, ale musel se vrátit zpět do Spanelska, protože má nějaký problémy s papíry a
s pracovním povolením. V Alžírsku, odkud pochází už není celou tuto dobu. O návratu do Alžírska nemluví, chce žít v České republice, ale do budoucnosti nevidím a kdyby nedej bože chtěl jít zpět do Alžírska, tak já upřímně bych nešla. Ale je to zatím jen krátký vztah na chození, o svatbě a dětech neuvažujeme. Mluvíme o rodině to ano, ale ještě je čas ji zakládat.
@Anuleeee
Jo,ja mám pozitivni zkusenost,jiz dvě desitky let
.
@Anuleeee
Jen jsem chtěla říct, že dlouhodobe spokojene mezikulturni vztahy existuji. Ale i tak jsem spíše odmítavá, pokud se me někdo zeptá, kdyz takový vztah naváže, zvlášť jedna-li se o muslima. Na začátku je láska, často upřímně z obou stran, na konci rozcarovani z nepochopeni toho druhého. Dost často je chyba na obou stranach a tou chybou je naivita a nedostatek tolerance. Každý chce,aby ten druhý se přizpůsobil jemu,jelikoz moje kultura je přeci ta lepší. My si to o sobě podvedome myslime a oni také.
@Alladina Naprostý souhlas ![]()
Také žiji s muslimem již 8 let spokojený život.
Máme tedy společnou víru, ale určitě nevěřte všem bludům, které se o muslimech píší. Každý člověk je jiný, ať už se jedná o Čecha nebo muslima. Důležité je, jaký je ten daný člověk uvnitř a zda Vám to vyhovuje. ![]()
@Yasmina21 to máte naprostou pravdu, jak já říkám - Ne každý Arab je Arabem. A když někomu řeknu, že někteří muslimové jsou jiný, tak jako jsou i Češi jiný, tak bohužel vždy dostanu odpověď, že jsou všichni stejní, protože vyznávají islám a že každý musí respektovat pravidla islámu a koránu, že tu víru žerou na 100%, že nejsou jako my, věřící v Boha - někdo věří málo, někdo hodně, ale muslimové jsou prý zapřísáhlí této víře .. Takže se to bohužel poslouchá špatně, protože váš názor ty ostatní nezajímá. Oni vidí jen teroristy, protože je toho plná televize ..
@Anuleeee To je ale pravda, že správní muslimové dodržují Islám a Korán co nejlépe mohou. A snaží se o to. Díky tomu jsou správní muslimové ti nejlepší a nejpříjemnější lidé. Naopak, ten člověk, který o sobě jen tvrdí, že je muslim, ale Islám pro něj v podstatě ani nic neznamená, nestojí za nic. Je to jen obyčejný lhář, který lže i sám sobě. A co od takového člověka očekávat…
Jinak máte pravdu. Je strašné poslouchat chytráky, kteří znají jen to, co vidí v televizi nebo na internetu a každý muslim je pro ně terorista a násilník… Takové lidi neberte vážně. Bohužel neměli možnost poznat muslimy osobně a žít s nimi. Nad takovými lidmi jen mávněte rukou.
Držím palce, aby jste byla šťastná.
Je ale pravda, že soužití muslima s nevěřící může být komplikace. Už jen z toho hlediska, že je to v Islámu zakázané. Snad Váš partner bude mít možnost ukázat Vám správnou cestu. ![]()
@Yasmina21 Děkuji moc
Jsem ráda, že jsem na téhle stránce našla spřízněné duše, které mi rozumí
Bohužel v mým okolí mě nikdo nechápe ..
@Yasmina21
Já si myslim, že nejlepší je,kdyz si přeci jen vezme muslim muslimku. Tak si budou nejlepe rozumet. Preci jen je víra v životě člověka důležitá a je dobře, když se na ni dva shodnou. Hlavně kdyz pak prijdou deti. Ti mají být muslimové po otci a co kdyz s tím nevěřící matka nebude souhlasit? Co kdyz si to v průběhu vztahu rozmysli, i kdyz předtím souhlasila? Co teprve vztah třeba vztah s věřící krestankou? Tam mohou nastat i větší komplikace nez s ateistkou. Islam a krestanstvi jsou si podobne ci stejne jenom v nekolika bodech, v dalsich se zase nesmiritelne liší.
@Alladina píše:
@Yasmina21
Já si myslim, že nejlepší je,kdyz si přeci jen vezme muslim muslimku. Tak si budou nejlepe rozumet. Preci jen je víra v životě člověka důležitá a je dobře, když se na ni dva shodnou. Hlavně kdyz pak prijdou deti. Ti mají být muslimové po otci a co kdyz s tím nevěřící matka nebude souhlasit? Co kdyz si to v průběhu vztahu rozmysli, i kdyz předtím souhlasila? Co teprve vztah třeba vztah s věřící krestankou? Tam mohou nastat i větší komplikace nez s ateistkou. Islam a krestanstvi jsou si podobne ci stejne jenom v nekolika bodech, v dalsich se zase nesmiritelne liší.
A proč nesmiřitelně? Proč dva lidi, co se milují a chtějí spolu být, spolu kvůli víře být nesmějí? Proč musí být po otci muslim? Proč nemůže být po matce nebo si prostě víru vybrat samo?