Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
9371
5.10.18 12:21

Tady se zaměnuje Arab a muslim. Muslim může být klidně Japonec a Arab může být amiš. Je důležité si to ujasnit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.10.18 12:30

@eva valoi Věřte, že kdyby Vám vaše dcery, jak vy říkáte, dotáhly domů „něco takovýho“ a byly by zamilované, tak vy s tím nezmůžete nic ;) A prosila bych jen příspěvky pozitivní na tohle téma! Jestli sem chcete psát, co jsou tihle lidé zač, jak je to hnusná kultura atd. tak jste zde na špatné stránce, ale jistě se na internetu najdou tyhle negativní stránky, tak doporučuji hodit oko tam ;)

Příspěvek upraven 05.10.18 v 12:33

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.10.18 12:32
@Anuleeee píše:
@eva valoi Věřte, že kdyby Vám vaše dcery, jak vy říkáte, dotáhly domů „něco takovýho“ a byly by zamilované, tak vy s tím nezmůžete nic ;)

Může na něj na přivítanou chrstnout vepřový vývar.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5100
5.10.18 13:37

@Anuleeee tak to máš dobrý ;)já myslím,že bude ten tvůj přítel fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
5.10.18 14:40
@Emimin7 píše:
Tady se zaměnuje Arab a muslim. Muslim může být klidně Japonec a Arab může být amiš. Je důležité si to ujasnit.

ted si nejsem jista, kde se to zaměňuje. Pokud mluvime o alziranovi muslimovi, tak mluvime o arabském muzi a ne pakistanci napriklad

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.10.18 15:04
@tlustyhrosik píše:
ted si nejsem jista, kde se to zaměňuje. Pokud mluvime o alziranovi muslimovi, tak mluvime o arabském muzi a ne pakistanci napriklad

Teď si nejsem jistý, jak to myslíš.
Já chtěl napsat dvě věci, zaprvé např. Turecko nebo Indonézie jsou muslimské země, ale ne arabské. Zároveň třeba Egypt je arabská země, ale je tam spousta křesťanů.

A další věc, že nejde o původ, ale víru. Třeba já osobně potkal u Lidlu Češku muslimku. Stejně tak se Arab muslim může zřeknout své víry a tím přestane být muslimem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
5.10.18 16:28

@Emimin7
Jenže ti křesťani v Egyptě zase tvoří i národnostní skupinu koptů, nejsou arabové, pokud se nebudeme bavit o arabských konvertitech ke křesťanství :) . U Alzirana je skoro jiste, že je Arab, myslím, že nikdo v této diskusi nic nezaměnil. Ale chápu, že významná část lidí ma zarytou rovnici Arab=muslim, muslim=Arab.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9371
5.10.18 16:34

@Alladina Já to spíš myslel tak, jsi z Arabské země = Arab. I třeba když otec je původem Korejec mormon, matka Mexičanka křesťanka a vychovávají z tebe budhistu. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
5.10.18 18:44

@Emimin7
No jasny, chápu,muze byt klidne Berber,Asyran,Chaldejec,Kopt apod. :lol: . Každý z Ceska taky nemusí být Cech :lol: . Manzel se s tim potyka celou dobu. Už říkal, že si to nechá vytetovat na čelo. :mrgreen: Ano,jsem Arab,ale krestan z krestanske rodiny. NE,OPRAVDU NEJSEM MUSLIM,CHAPES?! :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.10.18 19:06

@Alladina Můžu se Vas teď zeptat mimo téma ? Jaký je rozdíl mezi Arabem a Berberem ? Slyšela jsem, že jen mají jiné písmo a řeč.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.10.18 19:08

@Marcam Děkuji ;) Snad nebude moc žárlivý, jako už chlapi bývají, kord Arabové

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
5.10.18 19:19

@Anuleeee
Jedna se o dve ruzna etnika,jazykova i kulturni. Arabove jsou semitsky národ,ktery má svůj původ na Arabskem poloostrove,odkud se vybojnou expanzi behem sireni islamu rozsirili hlavne do severni Afriky a na Blizky Vychod. Berberi jsou původní obyvatelstvo v severni Africe i dalších oblastech Afriky,kteri byli arabskymi vybojemi potlaceni a casem konvertovali na islam. Maji ale vlastní kulturu, jazyk i písmo,v soucasne dobe i napriklad TV stanice nebo skoly. Jinak jejich postavení bylo donedavna spíše nevesele. Podobne jako Koptove v Egypte,kteri si ale udrzeli krestanske vyznani,i kdyz koptstina v podstate vymizela. Pouziva se hlavne jako liturgicky jazyk pri slavení bohosluzeb. Ale postaveni Koptu neni s arabskymi muslimy rovnopravne.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
5.10.18 19:33
@Emimin7 píše:
Teď si nejsem jistý, jak to myslíš.
Já chtěl napsat dvě věci, zaprvé např. Turecko nebo Indonézie jsou muslimské země, ale ne arabské. Zároveň třeba Egypt je arabská země, ale je tam spousta křesťanů.A další věc, že nejde o původ, ale víru. Třeba já osobně potkal u Lidlu Češku muslimku. Stejně tak se Arab muslim může zřeknout své víry a tím přestane být muslimem.

tak to jsme oba mysleli to stejné :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
5.10.18 19:36

@Alladina Děkuji moc, ten můj přítel je právě Berber, tak js m chtěla vědět rozdíl

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
5.10.18 19:51

@Anuleeee
Jojo, hodne Berberu je právě v Alzirsku a Maroku. Jejich populace je natolik vysoka,ze s nimi museli začít počítat. I kdyz jeste treba v 90.letech bylo nejake kulturni uznani Berberu sci-fi. Všechno bylo v rukou Arabu. Dnes je to už o dost lepší. V Alzirsku i Maroku jsou celé berberske oblasti. Ale fakt,ze Alzirsko je pomerne zaostaly, chudý stát. A dokud tam budou vládnout lidi jako Bouteflika, tak se změní houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová