Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1257
1.11.18 22:02
@ospalámyš píše:
diskuze se vedou pořád dokola a jestli ti to tak vadí, tak je neveď. :nevim: Lidi mají různé názory na věc. Na islám a to jaká práva komu zaručuje mají různé názory dokonce sami muslimové, tisíc lidí a tisíc výkladů islámu, to platí pro všechna náboženství.Tady se prostě neshodneme. To, že ženy v islámu nejsou stavěny na roveň mužům, to není ojedinělý názor.
Ten lidský faktor tam hraje roli už mnoho staletí, to se ty muslimky lepšího postavení a té aplikace dokonalého islámu asi nikdy nedočkají. Navíc pokaždé, když dojde k nějakému hledání nějaké ideální islámské společnosti, tak přijdou i o to, co už mají zaručeno, viz Irán, Afghánistán a další pokusy, které se budou pořád opakovat. :nevim:

V necem se neshodneme a v necem jo :) dal bych uz k diskuzi o Islamu nezabredavala a dame prostor zakladatelce at napise jak se to vyvíjí a co na ni rika jeho rodina :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
1.11.18 22:12

@gin 124 tahle diskuze neni o Islamu, byt to tak v nekterych prispevcich vypada a ty jsou mimo tema. Tema je pozitivni zkusenost zivota s arabem. K diskuzim o Islamu si najdete prosim prislusne tema je jich tu dost. K obrizce mate taky uz par temat, kde fanaticky vystupujete proti a urazite kazdeho, kdo proti není, takze se prosim bezte realizovat tam.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
1.11.18 22:59
@tlustyhrosik píše:
@gin 124 tahle diskuze neni o Islamu, byt to tak v nekterych prispevcich vypada a ty jsou mimo tema. Tema je pozitivni zkusenost zivota s arabem. K diskuzim o Islamu si najdete prosim prislusne tema je jich tu dost. K obrizce mate taky uz par temat, kde fanaticky vystupujete proti a urazite kazdeho, kdo proti není, takze se prosim bezte realizovat tam.

Kdo se cítí být hodně veliký, ten se urazí. Jsou věci, které od sebe nejdou oddělovat i když to tu bylo o rovnosti žen a mužů. Rozsvítilo se mě upozornění a tak jsem se podíval, co se tu píše a reagoval jsem na příspěvek ospalé myši.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.11.18 06:36
@tlustyhrosik píše:
@gin 124 tahle diskuze neni o Islamu, byt to tak v nekterych prispevcich vypada a ty jsou mimo tema. Tema je pozitivni zkusenost zivota s arabem. K diskuzim o Islamu si najdete prosim prislusne tema je jich tu dost. K obrizce mate taky uz par temat, kde fanaticky vystupujete proti a urazite kazdeho, kdo proti není, takze se prosim bezte realizovat tam.

S Arabem, takže to vlastne ani nemusí být muslim :lol: . To me tady někdy už štve. Arab=muslim. A odkdy? :roll: . Jasný, že arabských muslimů je převaha, výrazná. Ale rozhodně to neznamená že tahle rovnice platí. A musím říct, že jsem získala dojem, ze lidem spise vadí muslimové a islám, islám asi v první řadě, nez Arabove, národnost ne, náboženství je problém. Jakmile zjisti, že je křesťan, chování se často změní, pokud předtím bylo odtazite, nedůvěřive.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
2.11.18 11:46

To vím, sám jsem narazil po plyšáku v Praze na křesťanského pravoslavného Araba z Ammánu. Přemlouval mě, že by mě naučil něco arabsky, jenže já jsem se na to vyprdl. Potíž je, že mnozí z nich, jako například syrsko-jakobité, podlehli nátlaku okolních muslimů a aby od nich měli klid, tak též mrzačí pohlavní orgány chlapců.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
5.12.18 12:24

https://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

V odkazu je zajímavě popsáno jak mohou žít arabské muslimky, dokonce z těch lepších, mocných a vzdělaných rodin. to jak se zachází se ženami v „moderních“ emirátech asi napoví, jaké je postavení žen obecně v zemích, které nejsou tak na první dojem pokrokové.

Je naivní si ymslet, že muslimský svět je co se týče postavení žen někde jako my.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
5.12.18 22:33
@ospalámyš píše:
https://zpravy.idnes.cz/…ranicni.aspx?…

V odkazu je zajímavě popsáno jak mohou žít arabské muslimky, dokonce z těch lepších, mocných a vzdělaných rodin. to jak se zachází se ženami v „moderních“ emirátech asi napoví, jaké je postavení žen obecně v zemích, které nejsou tak na první dojem pokrokové.

Je naivní si ymslet, že muslimský svět je co se týče postavení žen někde jako my.

To jak se zachází s zenami v (arabskych) královských rodinach, nevypovida nic o tom, jake postavení maji arabky/muslimky jinde na svete, v jinych rodinach. Pouze to dokazuje, ze tahle princezna, stejne asi jako i ty dalsi, jsou chudaci a neni jim co závidět. Jeste horsi jsou zpovedi saudskych princezen. Jen hlupak bude verit, ze Emiraty jsou co se lidskych prav tyce vyspelou zemi, stejne jako Saudsky princ, ze je pokrokovy typek, ktery zenam zaruci prava…
Muslimsky svet? to jsou Emiraty? Indonesie? Nebo vsichni muslimove dohromady? A vsechny muslimky maji horsi postaveni nez my v ČR? Tak to jo, chudery :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.12.18 07:35
@tlustyhrosik píše:
To jak se zachází s zenami v (arabskych) královských rodinach, nevypovida nic o tom, jake postavení maji arabky/muslimky jinde na svete, v jinych rodinach. Pouze to dokazuje, ze tahle princezna, stejne asi jako i ty dalsi, jsou chudaci a neni jim co závidět. Jeste horsi jsou zpovedi saudskych princezen. Jen hlupak bude verit, ze Emiraty jsou co se lidskych prav tyce vyspelou zemi, stejne jako Saudsky princ, ze je pokrokovy typek, ktery zenam zaruci prava…
Muslimsky svet? to jsou Emiraty? Indonesie? Nebo vsichni muslimove dohromady? A vsechny muslimky maji horsi postaveni nez my v ČR? Tak to jo, chudery :D

Je to jeden z mnoha střípků z mozaiky o postavení muslismských žen a hlavně ohledně postoji k ženám v těchto zemích. Musíš to vidět v kontextu a skládat si to dohromady.
Emiráty jsou tou modernější zemí, jaké asi mají postavení ženské v Jemenu a dalších zemí, kde se zastavil čas?

Jestli si nějaká naivní konvertitka zamilovaná do muslima myslí, jak si skvělě žije, protože ten její je zrovna z těch pokrokovějších, tak je zaslepená. Jo a většinou takové žijí v Evropě a podle nich muslimky tím pádem jsou na tom dobře a nic z toho co se říká o islámu v kombinaci s místní kulturou není pravda, tak pak komu není rady, tomu není pomoci.
Všechny muslimky říkáš ty, ne já, to jsou nějaké tvoje domněnky.

Postavení žen v západní Evropě je určitě lepší, než ve většině zemí arabského poloostrova, Pákistánu, Indie, Afghánistánu, většině muslimských zemí Afriky a nejpíš to platí I o Indonésii a Malajsii.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1257
6.12.18 08:53

@ospalámyš a to jsi se jevila celkem inteligentne v minulych prispevcich. Jediny kdo nechape kontext, jsi ty. Nikdo netvrdi, ze vetsina muslimskych zemich, jsou s lidskyma pravama na stiru, ne pouze z hlediska postaveni zen, ale celkove. Protoze nejsou demokraticke a protoze i tech malo prav, ktera lide maji, stejne nedodrzuji.
Ale davat jako priklad postaveni zen clenky kralovskych rodin, tak to je usmevne. Protoze ty budou mit mene práv, nez bezne emiratanky. Stejne jako clenky kralovske britske rodiny se nemuzou jit v patek rozveselit do baru. To je jen priklad, jak mimo srovnani jsi dala.
A naivni konvertitka doopravdy nejsem, ale je dobre ze jsi to zminila, ale vidim do jake skatulky jsi me dala a ze tedy jakakoliv dalsi diskuze je bezpredmetna. Neziji v Evrope, ale s manzelem v jeho zemi, ja naivni konvertitka, ktera nema vubec poneti, jak to chodi za hranicema Evropy :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9128
6.12.18 18:44
@tlustyhrosik píše:
@ospalámyš a to jsi se jevila celkem inteligentne v minulych prispevcich. Jediny kdo nechape kontext, jsi ty. Nikdo netvrdi, ze vetsina muslimskych zemich, jsou s lidskyma pravama na stiru, ne pouze z hlediska postaveni zen, ale celkove. Protoze nejsou demokraticke a protoze i tech malo prav, ktera lide maji, stejne nedodrzuji.
Ale davat jako priklad postaveni zen clenky kralovskych rodin, tak to je usmevne. Protoze ty budou mit mene práv, nez bezne emiratanky. Stejne jako clenky kralovske britske rodiny se nemuzou jit v patek rozveselit do baru. To je jen priklad, jak mimo srovnani jsi dala.
A naivni konvertitka doopravdy nejsem, ale je dobre ze jsi to zminila, ale vidim do jake skatulky jsi me dala a ze tedy jakakoliv dalsi diskuze je bezpredmetna. Neziji v Evrope, ale s manzelem v jeho zemi, ja naivni konvertitka, ktera nema vubec poneti, jak to chodi za hranicema Evropy :lol: :lol: :lol:

Tak v tom případě jsi se ty inteligentně nejevila ani před tím. Já ti nevim, ale tahle duchalplná hodnocení uživatelů z pár příspěvků nedělám a o těch, co to dělají si myslím svoje.

až na to, že já nikde nezmínila jao tu naivní konvertitku žijící v v Evropě tebe, protože jsi se před pár stránkama jaksi zmínila, že žiješ s tím svým muslimem v jeho zemi. tak nebuď tak vztahovačná a brzdi.

Pokud se vzdělaná elita takto chová k ženám, jak se k nim asi chovají méně vzdělaní nebo primitivní nevzdělaní chlapi z vesnice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.12.18 04:07
  • Citovat
  • Upravit
12503
7.12.18 05:47
@Anonymní píše:
Proc nicit sebe a Evropu?

https://www.blesk.cz/…opravdy.html

https://www.blesk.cz/…il-arab.html

Odkazy na veřejně dostupném oficiálnim serveru anonymne? Tak tady nechápu důvod proč ani já.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10
5.2.19 20:12

Tohle je šílený :( člověk si chce jen popovídat na určité téma a jen se na něj valí urážky. Založila jsem skupinku na Facebooku https://m.facebook.com/…020500872968?… ještě tam není žádný člen, ale budu ráda když se tam někdo přidá. Už jsem to nemohla vydržet, kdekoliv se na tohle téma napíše, tak se tam nacpou samý hateři :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
12.2.19 21:03
@barborela píše:
Tohle je šílený :( člověk si chce jen popovídat na určité téma a jen se na něj valí urážky. Založila jsem skupinku na Facebooku https://m.facebook.com/…020500872968?… ještě tam není žádný člen, ale budu ráda když se tam někdo přidá. Už jsem to nemohla vydržet, kdekoliv se na tohle téma napíše, tak se tam nacpou samý hateři :cert:

Nevím, s Xichtáčem mám špatné zkušenosti.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
38
27.2.19 19:56
@Alladina píše:
Ono už je absurdni samo o sobě, že by takto žila a uvažovala víc jak jedna miliarda lidí. :roll: .

Prominte ale oznacovat to za absurditu ke kvuli velkemu mnozstvi mi pripadne scestne.
Vemte si zenskou obrizku ( a je mi jasne ze to nelze urcit jako muslimsky zvyk.Jsou muslimske zeme kde se neprovadi a nemuslimske zeme kde se provadi) Uvadi se ze takto postihnutych zen je na svete kolem 140 milionu.To mi pripadne jako velke mnozstvi.A stejnak se to provadi dal.A kvuli cemu ty zeny trpi a maji zdravotni komplikace a znehodnoceny sex.zivot?Aby muz nemusel mit strach ze bude zena chtiva a treba zahne.Takze mnozstvi o absurdite zas tolik nevypovida.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová