Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5009
2.6.24 15:20
@Karol101 píše: Více

Co tě čeká ti nikdo z nás nedokáže říct. My tebe, ani tvého přítele a jeho rodinu neznáme. Můžeš tam být spokojená, ale i naopak. Ty znáš svého partnera nejlépe. Dej na svůj pocit. Možná ti někdo doporučí film,,Bez dcerky neodejdu". Neber ho jako něco, co se s tebou musí zákonitě stát. :D
Můj manžel dříve také neuměl pořádně česky, ale domluvili jsme se bez problémů jiným jazykem. Neumíte oba třeba anglicky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.24 15:26

Prosím o anonym, nebo smazat.
Jako mladá jsem byla taky šíleně zalaskovana do jednoho Araba. Nějakou dobu jsme spolu žili mimo ČR v Evropské zemi, kde jsme se seznámili.
Pak mu pobyt v Evropě neprodlouzili a já jela za ním. Ten měsíc v jeho zemi a rodině mi otevřel oči.
Pokud si ho chceš vzít, doporučuju se jet podívat kde vyrůstal, seznámit se s rodinou.
Rozchod byl pro mě těžký, do Evropy ho po 11 září nepustili, já tam žít nechtěla…
Tvého přítele neznám, nejde říct, co bude nebo nebude

• Citovat
  • Upravit
31
2.6.24 17:08

@Poustevnice jsem křesťanka prave ale moc tedy nechápu jestli to je dobře nebo špatně muže si mě vzít? jestli ano co vše musíme udělat nebo aspoň Ja tedy muže to být riskantní pro můj život?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:16

Vzít si tě jako křesťanku může…ale muslimka je prostě „lepší nevěsta“. Ta má tu správnou víru pro jeho příbuzné, tohle je jako „z nouze cnost“. Na svatbu tam musíš doložit, že jsi pokřtěná, čili nějaký křestní list…hodně se to kdysi řešilo na různých cestovatelských webech pro tyhle zamilované holky…Podle jejich práva, vše, co zplodí muslim, je samozřejmě muslim - čili tvoje děti budou muslimové od narození, i když ti bude slibovat hory s horákama, že si děcko můžeš vychovávat jak budeš chtít ty…Děti do cca 7 let patří v případě rozvodu k matce - ale to neznamená, že mohou být zavlečeny třeba do nějaké nevěřící země, kde by se zkazily…starší děti pak patří muži. Doporučuji si tyto věci dobře nastudovat. Svatba pak může být i taková jako na oko - tzv. fucking paper. Dočasná - uzavírá se třeba na měsíc, na týden…A tyhle bokovky rodinu toho samce netankují…to je za účelem ukojení pudů, to se nepočítá. Někteří chlapci - zejména v turistických resortech - mají takový svazků za sebou hafo…a když se vyblbnou - nebo se jim nepodaří dostat se k penězům té poblouzněné ženské - tak jim maminka a tetičky najdou tu správnou a poctivou muslimskou dívku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.6.24 17:17

Ještě jednou všechny zdravím a děkuji za odpovědi. Jsem tu nová a nevím jak ani něco tady vymazat nebo jak psát anonymně takže se omlouvám ale měla bych ještě dotaz prosím. Dost z vás píše ze se nevrátil do ČR ten vás Arab tak jaký byl třeba důvod?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:21

Do výběru manželky, svatby a manželství pak zasahují jeho rodiče, tetičky, bratři…tam není nějaká „intimita v manželském soužití“, všichni radí, posuzují, odsuzují, kecají do všeho, hlavně do výchovy dětí, jestli mu pak ta jeho křesťanka dobře vyšlapuje…plus do toho hlasy starších v ummě - tj. něco jako křesťanský místní sbor. Tak tam se pak musí chlápek zpovídat, jak to má doma…jestli manželka chodí zahalená, nebo ne, jestli nosí plavky, jestli se směje venku na cizí muže, jestli moc nechodí ven, jestli vede dobře děti ke studiu koránu (protože děti jsou od narození muslimové a tudíž je povinnost studovat jejich svaté knihy"…atd. atd. To jen tak namátkou. Pokud máš nějaký konkrétní dotaz, tak se ptej. A z jaké je země???

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:24

Jako proč se nějaký muslim nevrátil do ČR - když mohl??? Setkala jsem se případy, kdy se muž tady v bezvěrecké a hříšné zemi (z jeho pohledu) prostě rozvěřil až moc…nechtěl, aby jeho děti tady vyrůstaly, neměl tu svou komunitu…nenašel uplatnění (většinou protože nic neuměl a jeho pracovní morálka byla poněkud laxní)…vadilo mu, že jeho dcery se tu chtějí strojit jako ku…tak je vezme s sebou do rodné zemi…mnoho důvodů to může být.
Nebo někteří, když se dostanou aspoň do ČR - tak ilegálně zdrhnou třeba do Německa…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:28

Některým tu vadilo třeba počasí, nebyl zvyklý na českou zimu…chyběla mu jeho rodina - jejich rodinné vazby jsou z našeho pohledu velmi silné…někoho zlákalo společenství muslimů v cizině - třeba ve Francii, tam jsou mešity obrovské, silné…pro ten pocit sounáležitosti. Záleží jako moc je praktikující či nepraktikující…ale toto se může změnit jako mávnutím proutku…stačí nějaká politická situace a dojde k radikalizaci, což se stává ve všech náboženstvích.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:33

Obvykle v muslimských zemích jsou ateisté něco jako kdybys tady prohlašovala, že jsi třeba ufon z planety Mars…prostě pro ně naprosto něco neslýchaného. Záleží samozřejmě na konkrétní zemi. Křesťanku, židovku si vzít může…ale je to taková „nouzovka“…no, když na víc nemá…vzít si ateistku, budhistku…ofiko na úřadě v muslimské zemi nelze. Jo, ten „fuckink paper“ si třeba v Egyptě zařídí…ale už jen tím, že na to dotyčná přistoupí, je v jeho očích vlastně lehká a nevhodná pro manžesltví.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.6.24 17:35

@Poustevnice to zní náročne Dekuju moc nemám od koho se vše dozvědět jsem rada ze jsem našla toto. Jinak je z Iráku o tom jsem se taly chtěla zeptat jestli je to v každý zemi jinak u těch muslimů ale hlavní a konkrétní otázka je co se stane když má muslim s holkou pohlavní styk před tím než se vezmou? Vim ze by to mělo být správně po svatbě ale mám takový strach se to asi nevydrzime 😅co by se pak stalo prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:39

Jinak být rodilou muslimkou, mít dospělého syna, co jim pak přivede ne-muslimku - to je především cesta, jak synka dostat do té bohaté Evropy - to pak dotuje zbytek rodiny, některé takové ty „matróny“ rodu to dokonce synkům „posvětí“…A pak je tu ještě „co na to budou říkat v pátek v ummě“ - tj. co na to řeknou starší zkušení chlapy v našem společenství…takže pro rodinu trošku „ostuda“ a prekérka…že se jim syn tak nepovedl, to je slabý ve víře…A tomu všemu pak novomanželka musí čelit…Víra se tam bere mnohem, mnohem vážněji, než tady a kolem toho se točí všechno. To není jako tady - šup, tak se vezmeme - ateista a katolička, přemlouvají faráře, že to chtějí v kostele, však co…moje věc a vy nám do toho nemáte do mluvit, nebo láska nebeská…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:44

Obecně - nevím, jak to chodí na konkrétním místě v Iráku - se panenství v muslimské kultuře velmi cení. Žena je čistá, neposkvrnila se s cizím. Samozřejmě to tam dělají i před svatbou, ale s tím se dcera rodičům nechlubí a synek také ne. To záleží na tom - jak moc je ta rodina už „odnárodněná“…už tak nectí tradice, jsou „načichlí západem“ (z pohledu ostatních), takové „pokrokové rodiny, co jsou slabé ve víře“…bacha na ně…s těmi se moc nebavíme. Anebo jim to pak někdo důrazně v pátek v mešitě připomene, ať si udělá otec rodinu doma pořádek - syn se ti kurví…což vede k pokrytectví, sex. život se před svatbou tají…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
2.6.24 17:44

Tak pokud mu neprodlouzili pobyt, tak se musel vrátit a znova už ho sem i přes pozvani nepustili. Bylo to po 11 září, nevím, jaké jsou podmínky dnes.
Naivně jsme si mysleli, že se vezmeme v jeho zemi, neoddali by nás, takže sňatek by nebyl platný ani v ČR ani tam, dokonce ani svatba na ambasádě nebyla možná.
Ale té cesty do jeho země jsem nelitovala… To bylo velké prozření…chovali se ke mně hezky, to nemůžu říct, ale přesně, první co jim přišlo zvláštní, že na doma chodím v kalhotech a poněkud úplném tričku… S díky jsem odmítla jejich slušivé domácí šaty, pak krátké vlasy, když jsem se zmínila, že v ČR žiju sama bez rodičů, musela jsem působit jako exot…opravdu jiný vesmír. Nedokázala bych tam žít, nedej bože tam vychovávat děti. Opravdu ty ženy tam berou jako normální, že se starají o rodinu, že muž vše zařizuje a ony sedí doma. Ven jedině s doprovodem…

• Citovat
  • Upravit
1528
2.6.24 17:48

Proto je třeba v Egyptě možnost toho „dočasného manželství“ - i když už se to prý kritizuje i tam, protože to narostlo do takových rozměrů - jak tam cestovali nadržené paničky ze západu…syn se vyblbe a ukojí a pak hezky poctivou holku ze sousední vsi, co je panna. To, co dělal s těma zápaďačkama…však to byly nevěřící…to se nepočítá. Pro ofiko sňatek je potřeba předložit „doklad o víře“, kterou mají povolenou. Tady se můžeš oddat na úřadě jen na „občanku“, pokud jsi svobodná, nebo rozvedená, nebo vdova…nikdo nezkoumá, čemu věříš, co vyznáváš. Tam to ale tak není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 17:50

Ano, anonymní nade mnou - naprosto souhlasím. Jiný vesmír. Vadí pak všechno - tričko, vlasy, neustálé slízání a sčuchávání těch matek, tetiček, sester…pomluvy, hádky. Svět rozdělená na mužský a ženský. A každý má své intriky a boje.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová