Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5012
2.6.24 23:30
@Alladina píše: Více

Když si představím, kolik tisíc, milionů?? žen by mělo více než jednoho muže - zbytečné zatěžování zdravotnictví. Kromě toho jsou stále státy, kde DNA není tak snadně a běžně dostupné. Kromě toho medicínské výsledky nejsou nikdy 100%. Vždy je možná chyba.
Ano, jen Bůh zná důvod proč tomu tak je. :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.6.24 23:37
@Yasmina21 píše: Více

A možná by to bylo úplně sumafuk, kdo je otcem, kdyby ta žena byla v postavení hlavy rodiny. Ne, to už moc pretahuji a fantaziruju. :) Pro mě je to stejně absurdní na obě dvě strany.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
2.6.24 23:40
@Alladina píše: Více

Hele, já tomu prd rozumím. Ale ta kamarádka říkala, že její tchyně se tak rozvedla několikrát. Prej stačí 3× odříkat nějakou formulku a jsi rozvedená. Ani nemusíš nikam chodit. A pak to prý běželi vždycky na úřad zase slepit a vypsat nějaké papíry, že to ruší nebo co. A pak jednou to už nezrušila a ten chlap to prý musí respektovat. Mně to přijde docela směšné, pro ně asi normální. Nijak to nehazuji, jen že to je fakt jiný svět, než my jsme schopni vůbec pochopit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
2.6.24 23:40
@bigl píše: Více

Tohle by si měla kamarádka ještě prověřit. Zjistit si, jaké zákony toho daného státu tam ohledně rozdělení majetku po rozvodu platí. Korán v tomto případě zmiňuje toto: Rozvedeným ženám pak náleží zaopatření podle zvyklostí uznaných, a to povinností je pro bohabojné.

Tam zálezí na státních zákonech. Korán nezmiňuje, že manželka a dcery nemají v tomto případě právo skoro na nic, jen syn.

Takhle ale vydrbal i můj známý se svou bývalou manželkou, s kterou má děti (Čech se svou normálně Českou manželkou v ČR). Během manželství postavili dům, jenomže nějakým způsobem ten dům byl napsaný na kamaráda manžela (bez vědomí manželky)?? nebo jestli udělal na manželku nějaký jiný podvod :nevim: každopádně po rozvodu manželce nenáležela ani půlka toho domu s pozemkem. Prostě vůbec nic. :think: Už se soudí asi 10 let a stále není rozhodnuto. On si tam jezdí užívat, ona tam nemá přístup. :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
2.6.24 23:44
@Yasmina21 píše: Více

Neboj, má zjištěné všechno. Má právníka, zná dobře jeho rodinu, všechny sourozence, pár let tam s ním i žila. Ona přesně ví, jak a na co má nárok. On má v ČR jen jednu nemovitost a tu chtěl taky koupit na kamaráda, ale tomu zabránila. Takže na to jediné má z poloviny nárok a pak na půlku bytu, kde žijí. Jinak na nic.
Ale líbí se mi, jakou moc tam mají matky. Když ji ten manžel štve, zavolá jeho osmdesátileté matce a ta mu dá po telefonu takový ceres, s větami typu, že ho měla radši potratit než nosit 9 měsíců v břichu apod., že chlap pak seká chvilku latinu. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
3.6.24 00:02
@bigl píše: Více

Tak to narazila zrovna na nějakého podobného chytráka jako je ten můj známý. :zed:
Jo rodiče, ti by se měli (v rámci možností) respektovat a poslouchat. :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
3.6.24 05:56
@Karol101 píše: Více

Pokud by ses s ním odstěhovala do Iráku a měla s ním dítě (děti), tak budeš v pasti, protože tvé děti by byly něco jako rukojmí, čímž by tě držel v šachu. Poustevnice ti to popsala dost podrobně, jak tam funguje soužití v rámci širší rodiny a zákony. Kdybys zjistila, že ten život tam je nad tvé duševní možnosti, stýskalo by se ti a chtěla by ses vrátit, tak s největší pravděpodobností pouze bez dětí. A věř, že tohle žádná máma zažít nechce, přijít o vlastní děti. Navíc tvé děti budou automaticky muslimové, aniž by měli možnost si o své víře rozhodnout samy a když to vezmu podle sebe, tak já bych to speciálně své dceři udělat fakt nechtěla, navíc s potencionální vidinou, že by musela žít v Iráku. A nejde jen o tu víru a omezení pro ženy, ale i o to, že ta oblast tam je hodně nestabilní, války apod. Píšeš, že byste zůstali tady, tak to možná ještě ano. Ale i tak s obrovským varovným vykřičníkem, protože i jemu se časem může začít stýskat a bude se chtít vrátit. Navíc je tady velká kontrolka ohledně jeho dluhů a toho dyndání peněz. To je prostě strašně špatně, opravdu hodně. To i kdyby byl Čech, bych tě před takovým vztahem varovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
3.6.24 14:32

Zdravím všechny, dnes jsem se dozvěděla od jedné zname ze Arabové přinášení pohlavní nemoce nebo ze je kolikrát chytnou i v Česku protože spí s hodne ženami. Chci aby ten můj šel na testy žloutenky. Snad ho premluvim mate někdo s tím zkušenosti?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5012
3.6.24 15:15
@Karol101 píše: Více

Kdyby jen Arabové… :roll: Testy na pohlavní nemoce by bylo fajn podstoupit vám oběma (pokud nejsi panna). Nejde jen o žloutenku, ale i HIV, syfilis… Řekni mu, že chceš mít jistotu, že jste oba zdraví a pujdete spolu. :nevim:

Zde bych volila tu nejdražší variantu.
https://cz. unilabs. online/sexualne-prenasene-nemocigad_source=1&gclid=Cj0KCQjw0_WyBhDMARIsAL1Vz8uyf5MDkHzDZYaeorXSXkt_zZy7oc4R7V8lTVlzba9cFnDn90we444aAsIPEALw_wcB

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.8.24 13:03

Arab muslim ne

Holky, neberte si Araba, muslima ani krestana a je jedno z jake zeme. Neskonci to dobre. Vzdycky se objevi rozdily v kulture i vychove. A nemusi to byt hned. Ja si ho vzala, a jsme v rozvodovem rizeni. Brali jsme se pred 13 lety a rikala jsem si, jakou mam kliku. Manzel 2 vysoke skoly, jeho rodina financne v pohode, rodinni prislusnici ziji v Evrope, manzel zcestovaly, chytry, ze zacatku jsme meli i spolecne zajmy. V Cechach nasel bezva praci v kanclu uz od zacatku pobytu, vyplatu ma nekolika nasobne vyssi nez ja. Pred 3 lety jsme si rekli, ze uz nam chybi jen dite. Samozrejme chlapec. Uz to me melo nakopnout a premyslet…kazdopadne kdyz jsem oznamila, ze to bude holka, manzel dostal 14 denni hystericky zachvat. Nemluvil, trasl se, brecel. A ja blbec nic, jeste jsem ho uklidnovala. Pote mi oznamil, ze holku nechce, at jdu na potrat. V 5 mesici. A ja ikdyz jsem s nim prestala mluvit, porad jsem zustavala…nakonec se zklidnil. Ale zacal chodit do mesity a od te doby se modli. Po dcerine narozeni se zacal projevovat- vychova me rodiny vuci me byla spatna, proto dcera se mnou nemuze jet k nasim. Maximalne na dva dny. Ty dva dny byly vzdycky kontrolovany nekolika desitkami telefonatu a sms. Kdyz jsem sla s dcerou ven, byla kontrola jestli uz jdeme domu. U me zadne noseni kratkych kalhot nebo sukni, dcera nesmi veprove maso (kdyz me manzel nacapal se sunkou, cuchal k dceri, jestli ji taky nemela). Kdyz dcera zacala mluvit, okamzite opravoval mou cestinu do arabstiny a me okrikoval, at uz mlcim, ze muj hlas uz nemuze slyset. Posledni vec co jsem vydrzela, kdyz prestal na mesic a pul mluvit, pouze volal sve rodine a nasledne mi oznamil, ze on neni Cech (ac ma obcanstvi) neciti se tu dobre, dcera tu ma spatnou vychovu a on poleti s ni zpatky domu. Ja muzu taky, ale jestli nechci tak nemusim. A koupil jednosmerne letenky…okamzite jsem s dcerou utekla. Jenze po konzultaci s pravniky, kteri nyni resi muj rozvod, jsem se s dcerou musela vratit do bytu ( on se zacal zajimat kde jsme a nesouhlasil aby dcera byla se mnou pryc). Takze i takhle konci manzelstvi s Arabem. Samozrejme i drive jsme se hadali, ale neprikladala jsem tomu vyznam. Proto vsem radim, ac si myslite, ze vas vztah je v relativni pohode, vzdycky se muze neco stat. Chapu, s Cechem taky, ale s Araby je to stejny jak pres kopirak.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13179
11.8.24 13:11

@Filomeni a kdyby sis před vztahem se svým manželem přečetla takový příběh, který tu píšeš, odradilo by tě to? Myslím, že ne :think:
Vlastní zkušenost je nepřenosná…
A podle tvých právníků - jaké máš vyhlídky?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.8.24 13:39

Asi bych si to aspon promyslela, ale pred tim tech odrazujicich diskuzi nebylo tolik. Samo ze kazdy si musi projit vsim osobne aby pochopil. Pravnici mi o tom, jak by to mohlo dopadnout, nemluvi. Tak je to na soudkyni. Manzel chce dite do pece nebo aspon stridavou peci. Nikdy v domacnosti nepomohl, neodnesl ani kos aniz bych ho musela prosit. Neprebaluje plinky, protoze mu je z toho spatne. Dcera, kdyz je manzel doma, nema zadny rezim, nechce jist co ji dam, neuklizi hracky, nechce se myt…on ji vsechno dovoli. Treba ted ji „vydira“ aby byla s nim a ne se mnou, zavrel dvere do pokoje a rekl ji bye bye. Takze za nim bezela. Mozna mi to, ksyz to reknu u soudu pomuze, ale ja jako zadatel musim dokladat kazdy dukaz, jinak je to tvrzeni proti tvrzeni…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9
11.8.24 13:51

A jeste jsem chtel napsat, holky, kouknete se v ulicich po arabskych rodinach, v jakem jdou slozeni. Nejdriv chlapi se syny, pak zensky s dcerami. Popripade chlap nese dite v naruci a zenska tahne tasky. Tak jsem dopadla ja. Manzel jde s dcerou v naruci asi 5 metru prede mnou a ja za nima vlaju s nakupem. A hadky nepomahaji…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10185
11.8.24 17:06

@Filomeni Je mi lito te holcicky. Ty sis ho vybrala, bylo to tve rozhodnuti a musela jsi vedet, jaka rizika z takoveho vztahu plynou. Ale ta malicka je v tom nevinne a doufam, ze to pro ni dopadne co nejlepe.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24643
11.8.24 20:32
@Filomeni píše: Více

No lituju tě. Ale i před 13 lety se o tom, že je to nerozum začínat si s Arabášem, obecně vědělo. Chudák holčička, doufám, že ji ochráníš.

Jinak já jsem byla svědkem toho, jak zababulená žena táhla těžké tašky a v podpaží skládací židli. Došli na perón, ona židli rozložila a chlap, který šel celou dobu před ní s rukama v kapsách, si na ni dřepl.

Já fakt nechápu, ženský hloupý, co na těch muslimech vidíte tak úžasného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová