Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1528
2.6.24 21:32

OK, díky za upřesnění. Jasně, že nemusí kupovat drahé telefony, ale o tom to snad není. Uvedla jsem to jako příklad, že když dopřeje jedné, tak musí dopřát i druhé. Někdo ajfouna, někdo pár chlebových placek…podle toho, na co ta rodina má.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 21:34

Pokud je nějaký muž duchovně založený, budiž mu to přáno…jeho věc. Někdo to tak má a někdo nemá. Ale je dobré si uvědomit, že konzumní způsob života zasahuje i tam u nich…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
2.6.24 21:47
@Poustevnice píše: Více

To ano. Já zase chtěla poukázat na to, že dvě manželky nemívají pouze velmi bohatí muži, ale klidně i ti průměrní. Jsou ženy muslimky, kterým mnohoženství vůbec nevadí. Vím, že to není zrovna super příklad ale tady v ČR mají kolikrát muži mnoho milenek (nebo jednu), ani o nich jejich manželky často neví.
Tím, že Islám zakazuje cizoložství, má žena možnost vědět, s kým se její muž stýķá a že mají obě zajištěnou stejnou péči a práva. Tedy MĚLO BY TO TAK BÝT. Samozřejmě, bohužel nevěrníci jsou i mezi muslimy, to pak ale vypovídá něco o tom muži… :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 21:52

Sama sobě si tento fenomén - když se česká holka zblázní do Araba, tak, že holkám prostě chybí to lichocení, oprašování jako princezny, dvoření…možná to český kluci už nedělají, neumí to…a holky to v hloubi duše chtějí a potřebují…a bum ho! tihle snědý kluci prostě našli „díru na trhu“ a navíc je to pro ně vstupenka do ciziny, hlavně do Evropy. Tady se teď ve společnosti nosí sebevědomá tvrdá ženská s ostrými lokty, která se má správně feministicky nasr…když jí muž podrží dveře…a vono né…pak jsme z toho hin, když se můžeme natřásat a tokat…jenom ty následky…Naštěstí si muslimská holka může vzít zase jen muslima, takže český kluci jsou před tímto marasmem chráněni.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 21:58

Ano, s tím souhlasím. Ale dovoluji si tvrdit, že v naší kultuře to česká holka „nedá“ být třeba druhá manželka, nebo žít s další ženou v jedné domácnosti. Toto je nám cizí, i když ano, budou ojedinělé případy…ale sama za sebe si to vysvětluji, že ty holky mají nějaké trauma, nebo jsou to masochistky:) Však na YT jedna taková asi je…A že ta žena ví, kdo s kým to ten její dělá…no, asi to pak ty ženy berou tak „že to jsou prostě muži“…co naděláme…ale jen moje domněnka. Nicméně je to dvojí metr a muži mi z toho pak vycházejí jako ti „kdo jsou slabé nádoby hříchu“…tak proto je jim to v Koránu takto povoleno. Ale jen moje úvaha.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.6.24 22:10

@Karol101 1)to, ze jsi Romka ho vůbec nezajímá, to nemusíš řešit 2)ano, pokud ho neznáš dlouho a osobně, nemáte společnou historii, tak jsi pravděpodobně vstupenka k lepšímu životu 3)ne, stejně tak to pravděpodobně není jiný případ a Ty nebudeš výjimka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
2.6.24 22:21

@Poustevnice Ještè mě zaujalo, jak jsi psala, že Arabové vůbec nedělají rozdíl kdo je cikán a kdo ne. To jsem vůbec nevěděla. Můj manžel tedy není Arab, ale Uzbek a u nich cikány taky rozdělují stejně jako tady (já nejsem rasista - mně je jedno jestli je někdo cikán, muslim, ateista nebo černoch). Běžně tam cikánky chodí s malými dětmi v náručí mezi auty, když stojí na červenou nebo v zácpě a žebrají u okýnek o peníze. Tohle uzbecké ženy nedělají. Muži cikáni tam prý nejsou moc pracovití. Takže tam cikány rozlišují, jako tady. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.6.24 22:28

@Poustevnice Nene on je z Prahy a Ja z Kaŕovarskeho kraje někdy přijede on ale spis jsem Ja u nej.Ted tam prave budu studovat další školu a chceme bydlet spolu. Ale k předešlé zprávě. Nechci s nim bydlet v Iráku to ne on tam prý taly moc nechce ale Ja mu říkám porad ze chci poznat jeho rodinu. Pry nemá matku ani otce prý zemřeli při auto nehodě a te ho vychovala babicka jestli jsem ho tedy pochopila dobře z ty jeho češtiny. Dost lidi mi říká ze tam nemám vůbec jezdit ze když udělám jednu chybu můžou mě i zabit. Ptala sjem se ho i na to jestli někdo držel zbraň nebo někoho zabil (ano jsem dost zvědavá holka)a říkal ze ne teď tedy pochybuji. Nechci si zničit život ale on chce být v ČR. Ted kvůli těm dluhum říkal něco o Americe ze by chtěl jít tam a jestli chci mužů jít s nim ale Ja sjem mu řekla ze teď máme rodinu tady on i Ja (moji rodinu ) ze mu táta pomůže se vším když bude dobry muž. Je z toho strašně naťešený. No mám toho v hlavě tolik ze nevím už ani co dřív psát. Treba proč nemůžou muslimové nosit zlato a ženy Jo. Nebo proč mi nechce mluvit o své rodině dokud se ho na to nezeptam Ja. Nechce slyset ani moji minulost zemřel mi děda který se o mě staral jako o dceru a je to pro mě velká bolet už 4 roky ale nechce abych o tom mluvila. Je toho fakt spousta a už mi to přijde až trapný to sem psát ale je to moje jediná šance kde dostanu odpověď kterou pochopim. Ted mě zas napadlo ze proč bych měla být v pasti kdybych Zika s nim v jeho zemi a porodila bych první dítě? O co přesně jde prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
2.6.24 22:30

@Poustevnice píše: Více

No jo, ale sama píšeš, že česká holka nedá být druhá manželka, mnohdy ale snáší nevěru od svých mužů s ženami, které ani neznají. Ať už kvůli dětem nebo ho prostě stále milují i přes nevěru, odpustí mu. Můj muž sice jinou manželku kromě mě nemá, ale kdybych si měla vybrat, zda se nechám podvádět s pochybnou milenkou, kterou ani neznám a můj muž jí bude kupovat drahé šperky a na mě kašlat nebo zda můj muž bude mít jednu další ženu a bude se k nám chovat spravedlivě, stejně s námi trávit čas atd. tak si raději zvolím druhou možnost. :) To je ale jen příklad.
Mít více manželek může mít i jiné důvody (např. nemoc nebo neplodnost ženy atd.)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5011
2.6.24 22:35

@Karol101 Treba proč nemůžou muslimové nosit zlato a ženy Jo.

Je to proto, že muž muslim by měl zaujmout ostatní svým charakterem, svým chováním a ne materiálními věcmi, jako jsou třeba zlaté šperky.
Je to podle hadísu.
 https://sunnah.com/nasai:5148

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1528
2.6.24 22:41

Jak říkám - některá to dá, to víceženství, některá na to nemá. Já bych na to neměla:))
Karolo, napíšu ti zítra, už jdu spát. To mnohoženství je zakořeněno hluboko v jejich kultuře, nás zase formulovala židovsko-kresťanská tradice, čili jsme dva rozdílné světy. A každý chlap v tom nějak „plave“, někdo je věrný, někdo musí mít hned čtyři ofiko, někdo je má na tajňačku…obávám se, že na toto sexuální puzení je každé nábožko krátké. Tak dobrou noc.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.6.24 22:42

@Karol101
Když s ním budeš v jeho zemi, a s dítětem, tak možnosti se z toho vymanit, je málo. Navíc Ty jsi sama, on je doma ve své kultuře. Není to Schengen. Ale ty se na tohle očividně nechystas, tak Tě to nemusí trápit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18144
2.6.24 22:44
@Yasmina21 píše: Více

Tak to já radši tu milenku a já jako zákonitá manželka, která jako jediná v případě rozvodu má právo na polovinu majetku. Když si chce najít jinou, ať mi dá půlku všeho a jde. Představa, že se mě chlap ani nebude ptát, najde si druhou ženu, na kterou má podle Koránu právo a veškerý majetek pak patří i jí a jejím dětem a budu se dělit s ní a jejími dětmi, to bych nedala. Zlaté české zákony. :andel:
To, že někdo má milenky tady i tam je pravda, ale rozhodně české zákony chrání manželku z pohledu majetku víc, než ty jejich. A pak ještě to, jak dcery skoro nic nedědí a všecko dostává syn, to je taky bomba.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
31
2.6.24 22:46

@Poustevnice dobře děkuji. Dobrou noc

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
2.6.24 22:54
@bigl píše: Více
:)
To je z našeho pohledu už úplně divný. Manželství je 1+1. Samozřejmě, že to ani není rovnoprávné. Když může mít muž 4 manželky, proč ne žena 4 manžele. Mnohé ženy by to zvládly zabezpečit dnes už lépe než muži.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová