Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
53518
3.4.18 09:46
@gin 124 píše:
@Russet píše:
Myslím, že udělal dobře, že se urazil. Vy dva byste spolu žít nemohli. Řečičky o lásce umí každý chlap, ale teprve po nějaké době skutečného žití spolu se ukáže, jak jeden druhého skutečně miluje.

Odpovídám:

Urážení se je pro muslimy typické. Islám je totiž náboženství, které dělá z těch, kdo mu propadli, nehorázně dětinskou bytost.

Já osobně muslima neznám, s jednou muslimskou a muslimem jsem si jeden čas psala. Byli to lidi starší, rozhledem a troufám si říct i dost tolerantní. Ale jen jsme si sdělovali obecné informace, nežili jsme v jedné domácnosti. Takže nevím, jak bychom vycházeli ve skutečném životě. Nejsem tak tolerantní, abych dokázala žít s někým z druhého konce světa. I s českým „pepou“ mají tady ženy dost problémů a to jsou z jedné kotliny. Když je někdo vychováván úplně jinde, prostě tu rozdíly jsou. Záleží na tom, jak se kdo chce přizpůsobit. Nikomu jeho víru neberu, když mi ji nevnucuje a necítí se nade mnou nadřazeně, že jen on je ten správný člověk, protože věří v to a to.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
25
3.4.18 09:53

@Yasmina21 Nejspíše máte pravdu :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 15:16
@Yasmina21 píše:
Vy jste zase chytrák… Nechci vám radit, ale měl byste si raději doplnit vzdělání o Ibrahímovi a obřízce, Sunně, Hadísech, Takíje. Máte tam dost velké mezery. Víte vy vůbec co je to Takíja, když se o ní zmiňujete? Jste si z kontextu vytáhl zase jenom pár slov, která se vám hodila a zformuloval jste si to podle sebe… :roll: :?

Vzdělání v té oblasti mám, jenže na rozdíl od Vás mé vzdělání není formováno zaslepenými náboženskými fanatiky, kterých jste Vy, tak tu čtu Vaše příspěvky, evidentní obětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 15:19
@Alladina píše:
@rozand
Já bych spis, kdyz uz, řekla, ze Arabove milují děti, je to o nastavení spolecnosti, jak si udrzuji rodinné vazby a co pro ne rodina znamená, ne tolik o nabozenstvi. Velke kmeny a rodiny byly mezi Araby běžné už před prichodem islámu. Jak jsi psala o krestanech, jsou rodiny, co maji 5+ děti a jsou stastni, ty ženy se v tom cítí jako ryba ve vodě. Potom taci, co maji také x děti, ale jenom proto, aby „splnili“ jakousi „povinnost“ a ta žena pak casto jenom preziva, taky takove pripady znám :( :roll:.No a pak krestane, co maji jedno dve deti, protoze vice nechteji a ani se neciti nicim povinni nebo tlaceni.Je to o nastaveni.

I Rómové své děti milují. To nemá s islámem jako takovým nic společného.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 15:22
@rozand píše:
Myslím, že by bylo užitečnější to rovnou vysvětlovat. Já to třeba nevím a ráda bych znala váš pohled.

Pohled náboženského člověka nebude nikdy realistický. A je úplně jedno, zda je to muslim nebo náboženský křesťan.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1038
3.4.18 15:24

Chápu správně, ze slovem arab, je automaticky myslen muslim? Trochu krátkozraké

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
3.4.18 15:28
@gin 124 píše:
Pohled náboženského člověka nebude nikdy realistický. A je úplně jedno, zda je to muslim nebo náboženský křesťan.

Kecy. Co já slyšela za blbosti o tom, v co údajně věřím :roll:… Od lidí bez elementární znalosti mého náboženství.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 15:35
@rozand píše:
Kecy. Co já slyšela za blbosti o tom, v co údajně věřím :roll:… Od lidí bez elementární znalosti mého náboženství.

Nevím jaké je vaše náboženství, jenom vím, že každé náboženství je v opozici oproti Evangeliu, i když jsou náboženství, která se tím Evangeliem navenek zaštiťují.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
3.4.18 15:36

@gin 124 :lol: Tak tím jste svou vzdělanost hezky vyvrátil. Z jakých zdrojů jste tohle načerpal, prosím?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 16:00
@rozand píše:
@gin 124 :lol: Tak tím jste svou vzdělanost hezky vyvrátil. Z jakých zdrojů jste tohle načerpal, prosím?

Teologa Karla Bartha jak je vidět neznáte. Oni takoví bigotní katolíci dokážou být velmi nepříjemní náboženští lidé.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
3.4.18 16:46
@z1908 píše:
Chápu správně, ze slovem arab, je automaticky myslen muslim? Trochu krátkozraké

Doufam, že není.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
3.4.18 16:48
@gin 124 píše:

A ateisticky zarucene ano? Vzdyt i ten může byt ovlivneny, právě treba fanatickym ateismem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2614
3.4.18 16:56
@Alladina píše:
A ateisticky zarucene ano? Vzdyt i ten může byt ovlivneny, právě treba fanatickym ateismem.

Já nejsem ateista. Mimoto, mnozí, co se dušují, že jsou skalní ateisté jsou ve skutečnosti náboženští lidé. Například marxismus je evidentní kryptonánoženství.

Příspěvek upraven 03.04.18 v 17:00

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12503
3.4.18 16:59
@gin 124 píše:
Já nejsem ateista.

A co jsi? :mrgreen: Ne, houby, nic mi do toho neni. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5501
3.4.18 17:04

@gin 124 Prostě vy jediný víte všechno, zatímco všichni ostatní jsou fanatici, že? ;) :potlesk:
@Alladina Myslím, že nemá smysl tímhle ztrácet čas.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová