Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Dobrý den, chtěla bych se zeptat, jak reagovali Vaši rodiče, když zjistili že milujete Araba? Zatím jsem to doma neřekla, bojím se velmi hlasitých reakcí.
Ahoj, i já měla vztah a Arabem-muslimem. Byl to krásný vztah. Já ve svých 23 letech byla šťastná, že jsem potkala konečně toho pravého, krásného chlapa podle mého vkusu, hned jsem zapomněla na český kluky, existoval pro mě jen on. Jenže pak se musel vrátit do své země, kvůli končícímu pobytů v ČR a mně to nedalo, chtěla jsem se přesvědčit, zda je vážně muslim (bohužel kvůli tomuhle vztahů jsem měla každodenní konfliktu s rodinou) zeptala jsem se ho opatrně a on, že je muslim. Já mu řekla svůj názor na islám, že se mi tato víra nelíbí a on hned na mě spustil, že věřit všemu co je v TV, že chce žít s člověkem kterými nebude záležet na barvě, národnosti a náboženství a ihned se mnou přerušil kontakt, myslela jsem si, že bude pouze dva dny trucovat. Je to už dva měsíce a stále se neozval. Občas si to dávám za vinu, že jsem měla mlčet a hodně mi to mrzí, protože něco mi říkalo, že on úplně ten věřící muslim není, ani v mé společnosti se tak neprojevoval, na pohled bych to do něho vůbec neřekla a tohle jeho chování mě velmi zarazilo a zároveň moc zamrzelo. A vždy když vidím nějakýho muže, musím ho srovnávat s "mým vysněným Arabem " ale bohužel zatím žádný muž mě nezaujal jako bývalý přítel Arab! Kdyby šel vrátit čas, hned bych vše změnila i když vím, že by mě všichni moji blízcí odsoudili
Buď ráda. že se projevil zavčasu. Kdyby ses s ním odstěhovala do jeho domoviny, patrně by se z toho úžasného muže stal despotický manžel. To, jak kategoricky zareagoval jen na tvůj názor na islám, o tom svědčí. Normální chlap by si na to téma s tebou popovídal, diskutoval by. On ne, jakmile jsi mu šáhla na islám, okamžitě konec.
@Annie944 podle me mel doma plny stav
( manzelek) Doporucuji dovolenou do islamske zeme a najit nekoho s max 3 manzelkami. Jinak si myslim, jsou jak pres kopirak, tak se urcite zamilujes zas a rovnou tam muzes zustat
Holka buď ráda, že ho máš z krku. Nehazu vsechny do jednoho pytle, ale tenhle se projevil ve správnou dobu
@Annie944 Také jsem měla krátký vztah s muslimem a ano, oni umí být úžasní. Jsou to okouzlující gentelmani, pozorní, milí..nás naštěstí rozdělil jen nedostatek času z jeho strany. Dnes jsem ráda, protože věřím, že to všechno bylo jen pozlátko. Oni to tak prostě mají. A po svatbě, kdy se žena stane jejich majetkem( takovou u nich má cenu),se změní v bestie. Kolik knih vydaly naivní ženské, které se zamilovaly a vdaly do téhle části světa a nakonec musí unášet své děti, když se chtěly vrátit domů. A ještě jedna věc je o nich známá. Umí permanentně udržovat víc vztahů najednou, nikdy nezůstanou věrní. Neříkám, že neexistují výjimky, ale bude jich velice málo a podle reakce tvého přítele pochybuji, že to byl právě on. Pravděpodobně bys skončila v manželství, kde bys trpěla. V Arábii je islám daleko přísnější, než například v Egyptě, Turecku..a i tam evropské ženy většinou trpí.
@Annie944 jako příběhu moc nevěřím, pokud je to pravda, buď ráda. Vím o čem mluvím. Tu realitu všedních dnů vidím roky u mé známé. Ale jinak, opravdu nemůžeš věřit všemu co je v tv.
@Annie944 píše:
Ahoj, i já měla vztah a Arabem-muslimem. Byl to krásný vztah. Já ve svých 23 letech byla šťastná, že jsem potkala konečně toho pravého, krásného chlapa podle mého vkusu, hned jsem zapomněla na český kluky, existoval pro mě jen on. Jenže pak se musel vrátit do své země, kvůli končícímu pobytů v ČR a mně to nedalo, chtěla jsem se přesvědčit, zda je vážně muslim (bohužel kvůli tomuhle vztahů jsem měla každodenní konfliktu s rodinou) zeptala jsem se ho opatrně a on, že je muslim. Já mu řekla svůj názor na islám, že se mi tato víra nelíbí a on hned na mě spustil, že věřit všemu co je v TV, že chce žít s člověkem kterými nebude záležet na barvě, národnosti a náboženství a ihned se mnou přerušil kontakt, myslela jsem si, že bude pouze dva dny trucovat. Je to už dva měsíce a stále se neozval. Občas si to dávám za vinu, že jsem měla mlčet a hodně mi to mrzí, protože něco mi říkalo, že on úplně ten věřící muslim není, ani v mé společnosti se tak neprojevoval, na pohled bych to do něho vůbec neřekla a tohle jeho chování mě velmi zarazilo a zároveň moc zamrzelo. A vždy když vidím nějakýho muže, musím ho srovnávat s "mým vysněným Arabem " ale bohužel zatím žádný muž mě nezaujal jako bývalý přítel Arab! Kdyby šel vrátit čas, hned bych vše změnila i když vím, že by mě všichni moji blízcí odsoudili
Děkuj Bohu, že to takto dopadlo. Ani nevíš, jaké jsi měla štěstí. Ano, měl pravdu, nemůžeš věřit všemu, co je v televizi. Je to totiž mnohdy daleko horší. ![]()
@Annie944 takže by jsi klidně žila u něj? Bud ráda jak to dopadlo, tady se jen urazil, v jeho domovině by to dopadlo mnohem hůř
. Rodině se nedivím, ti museli mít strach že odejdeš a už Tě nikdy neuvidí ![]()
Mne domu prijit dcera, ze si nasla muslima, tak ji asi vydedim
Islam je peklo a nedej Boze se tam jeste odstehovat..
@Annie944 Islám opravdu není takový, jak ho prezentují v médiích. Napsat, že jsou většina muslimů nevěrníci a po svatbě bestie…
No nevím, asi se pohybuji mezi výjimečnými muslimy a že jich znám dost
Holky, já teda opravdu nevím, kam na to chodíte?? I mezi muslimy se najdou tací, kteří se chovají strašně, ale že zrovna vám to nevyšlo, tak to neznamená, že se tak chová většina. Kolika ženám vydržel s Čechem první vztah? Říkat, že jsou většina nevěrnící, alkoholici a já nevím co, jen proto, že to zrovna nevyšlo vám nebo někomu známému…
Kolik žen žije s muslimem krásný život. Ony o tom akorát nemají potřebu psát a plakat, jak jsou všichni muslimové špatní…
Škoda, že on reagoval tak, jak reagoval a nesedli jste si spolu a nepopovídali si. Možná neměl chuť ti vysvětlovat něco, když ví, že by to stejně nemělo smysl. Dost lidí si stejně mele svoje, i když ho muslimové přesvědčují, že se mýlí. Však přeci Křesťané, nevěřící… znají Islám mnohem lépe než muslimové, kteří v něm žijí dennodenně.
O tom jsem se přesvědčila i zde…
@Ketris píše:
Mne domu prijit dcera, ze si nasla muslima, tak ji asi vydedimIslam je peklo a nedej Boze se tam jeste odstehovat..
Ne asi, ale určitě. Tím by u mně skončila. Přes všechnu mateřskou lásku. Ale je vychovávána v křesťanství, takže toto doufám nehrozí.
Zrovna mezi „umírněnými“ muslimy z Egypta si kamarádka našla přítele, který při řeči o dětech zmínil, že dceru by nechal obřezat jen v případě, že by po porodu spolu s egyptským doktorem usoudili, že to ta holčička potřebuje
.