Život s Arabem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
hrkom
30.10.12 18:45

Ano, taky jsem se podivil, jak financne… zajimave, ze tahle „zbytecna“ otazka nas napada velmi casto… pritom to neni otazka financi, ale predsudku, vlastnich limitu a sobectvi, pohodli… asi je to to, co nas krestany umensuje pred muslimy??? Nicmene jeho odpoved byla ta, ze u nich je vse velmi levne, zejmena benzin, ale skolstvi a doprava je gratis uplne…a otazka je, zda on byl muslim. Na toto tema zadna diskuze nevznikla, pouze jednostranny kratky monolog z me strany…

• Citovat
  • Upravit
25007
30.10.12 19:14

Hrkom u nás je zase celkem běžná nevěra :) jak moc je pro tebe v dnešní době zvláštní, když ti někdo řekne, že má milenku?
Legitimní druhá žena je něco nepřijatelného, ale milenka bývá často tolerována (někdy i z té ženské strany)..v čem je to až zas tak jiné? :nevim:
Arab nemá v podstatě možnost zahnout své ženě ve své zemi :lol: edit- jen v nějakých zemích s ženami své krve :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
IvetJas
30.10.12 19:28

@yum-yum26 žiju s Arabem :-) jsme spolu přes tři roky, máme synka 3,5 měsíce a jsme spokojení. Neřešíme národnost, řešíme to, že jsme partneři, dělíme se o domácnost a vše v ní, oba se staráme o malého atd atd, svátky slavíme české.

• Citovat
  • Upravit
hrkom
30.10.12 21:33

Ano, to je pravda a taky proto nas pravdepodobne toto chovani radi mezi nejateistictejsi narody… Vzdyt noviny, internet, reklama… jsou toho plne.
Mas pravdu, ze mam zkusenost ze sve blizkosti, kdy se s tim kolega (skoro 60 let) „chlubil“. To clovek jako ja bohuzel nezmeni hned a pravdepodobne vubec. Jedine co to nastartovalo, byla diskuze, cimz ten dotycny poznal, ze takove chovani u me nenachazi toleranci. A tak hovory, „chlubeni“ atd. omezil. Je to nemoc, kterou lide dnesni doby povazuji za normu, bohuzel. Nevera a potazmo legalni dalsi manzelstvi uzavira cesty lasky k tomu, komu je slibena. Nastesti jeste existuji lidi, kteri jsou dospeli nebo spis vyspeli a dokazou toto partnerovi slibil, rici ano. Kez se jim dostane dostatek Moudrosti, kdyz oko, hlava, srdce, duse… nekdy selzou.

• Citovat
  • Upravit
25007
30.10.12 21:39
@hrkom píše:
Ano, to je pravda a taky proto nas pravdepodobne toto chovani radi mezi nejateistictejsi narody… Vzdyt noviny, internet, reklama… jsou toho plne.
Mas pravdu, ze mam zkusenost ze sve blizkosti, kdy se s tim kolega (skoro 60 let) „chlubil“. To clovek jako ja bohuzel nezmeni hned a pravdepodobne vubec. Jedine co to nastartovalo, byla diskuze, cimz ten dotycny poznal, ze takove chovani u me nenachazi toleranci. A tak hovory, „chlubeni“ atd. omezil. Je to nemoc, kterou lide dnesni doby povazuji za normu, bohuzel. Nevera a potazmo legalni dalsi manzelstvi uzavira cesty lasky k tomu, komu je slibena. Nastesti jeste existuji lidi, kteri jsou dospeli nebo spis vyspeli a dokazou toto partnerovi slibil, rici ano. Kez se jim dostane dostatek Moudrosti, kdyz oko, hlava, srdce, duse… nekdy selzou.

Taková dobrá manželství jsou ale i mezi muslimama, to si buď jistý. Manželství plné lásky a pochopení, monogamní manželství.
Když manželství vyjde a láska a respekt zůstane i po letech, tak je to vždy menší zázrak. A nedostatek respektu a lásky se v určitých kulturách pak může projevit různě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
hrkom
30.10.12 21:53

Eshta, plne souhlasim. Diky za diskuzi.Jiri.

• Citovat
  • Upravit
2
11.12.12 00:15

Tak to ja asi patrim mezi vyjimky:-) s manzelem jsem 7.rokem, vzaty jsme teprve rok, mame spolu krasnou dcerusku. jezdim do cech za rodinou kdy se mi zachce, oblekana chodim taky jak chci, jen v jeho zemi preci jen nechodim v minisukni ale aspon trictvrtaky:-) ale nikdo mi nic nenakazuje. cecha bych nechtela ani zadarmo, cekat az mi chlap prijde z hospody a jeste ho zivit, tak jak to vidim u kamaradek…ne dekuji, jsem rada za to co jsem potkala… :D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Nicoletos
7.6.13 22:24

cizinec nebo čech?

No holky ja bych cizince nedosuzovala, měla jsem dva roky čecha a to co jsem si s nim prožila bylo děs a hrůza :-( 3 pokusy o sebevraždu nadávky jak mně tak dceři, pak mě zbil a potratila jsem tohle může žena zažít jak ssčechem tak s cizincem :-( vono v dnešní době nikdo do člověka nevleze, může to klapat s cizincem nebo čechem 5 let pak mu švihne v bedně a jde to z kopce :,(

• Citovat
  • Upravit
15659
7.6.13 22:32
@Nicoletos píše:
No holky ja bych cizince nedosuzovala, měla jsem dva roky čecha a to co jsem si s nim prožila bylo děs a hrůza :-( 3 pokusy o sebevraždu nadávky jak mně tak dceři, pak mě zbil a potratila jsem tohle může žena zažít jak ssčechem tak s cizincem :-( vono v dnešní době nikdo do člověka nevleze, může to klapat s cizincem nebo čechem 5 let pak mu švihne v bedně a jde to z kopce :,(

To je pravda, ale pokud to udělá Čech v Čechách, policie ho vykáže a máš oporu v zákoně. Třeba v Saudi tu oporu nemáš, muž má na tohle právo.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
7.6.13 23:23

Zajimalo by mne od tech co maji za muze araba, je normalni, ze si muz z arab vezme po kratke znamosti cesku o dost starsi a se tremi detmi. Jako toto by mne zajimalo. Jak prijmou predchozi deti, zena ma vysoke postaveni. Pripada mi to zvlastni. Stestim zari, ale…proste neco mi nehraje nebo jsem pesimista a ocekavam bubaka, kde neni???

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
8.6.13 06:44

Normální to není. Snad kvůli papírům? Nedovedu si představit ani Čecha, co by si nabalil starší paní se třema dětma, natož araba. Ale možný je všechno, pokud se bláznivě zamiloval…

• Citovat
  • Upravit
25007
8.6.13 13:01
@Jaji77 píše:
To je pravda, ale pokud to udělá Čech v Čechách, policie ho vykáže a máš oporu v zákoně. Třeba v Saudi tu oporu nemáš, muž má na tohle právo.

To je také pravda. Domácí násilí se v ČR nebere na lehkou váhu. V islámských zemích tu oporu ze strany policie nebude mít žena takovou. A případný rozvod a tahanice o děti se lépe řeší v rámci jedné země. Když nejsou mezistátní dohody, tak je to dost na pytel.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
200
10.6.13 14:29

Anonymní, normální to není. Ovšem oni si vlastně pomůžou navzájem. Starší dáma, která tady nesežene muže, nebo nechce chlapa své věkové kategorie si užije sexu s mladíkem, který na tom vydělá nejenom finančně. Tyto dámy jim dávají i docela drahý dárky a to se v chudších zemích obzvláště hodí. Na veřejné pláži jsem viděla asi 60 letou ženu s velmi hubeným mládencem, ona si ho tam vodila za ruku a ten chudák vyhublej se pak při obědě mohl nacpat dvojnásobnou porcí hranolek s kuřetem :)
A když se starší ženská opravdu zblázní a chce si ho stůj co stůj vzít, tak samozřejmě její rodina (obzvláště děti) nadšená není a snaží se jí to vymluvit, vlastně i vynutit. Mám takovou známou, taky šla málem až přes rozpad své vlastní rodiny.. A nemysli si, ona ta arabská rodina taky není nijak šťastná, když si jejich mladej chce vzít starou Evropanku.Oni dokonce ani neskáčou radostí, když si chce vzít rozvedenou Arabku s dítětem z předchozího manželství.
Já docela chápu, že si chudý Arab chce vzít starší dámu z Evropy, aby si zajistil lepší život. Naopak to nechápu opačně, kde snad kromě toho sexu se té dámě nedostane už nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Dana T
21.6.13 12:00

Tunisan

Ahoj, vrátily jsme se s kamarádkou z dovolené v Tunisu. Samozřejmě jsme tam byly hned v obležení hotelových číšníků a barmanů. Mě ten „můj“ ještě i teď píše a volá, ačkoliv jsme už 14 dní doma. Líbí se mi, mám ho ráda, ale co jsem zjistila, tak oni se prostě rádi seznamují. Má vůbec šanci nějaký takový vztah vydržet?

• Citovat
  • Upravit
16.8.13 14:54

únos dítěte

Ahoj je to týden co mi exmanžel oznámil, že mi už 5 letou dcerku z tunisu nedoveze.Jsem zoufála a nevím co dělat. Bohužel moc možností není a tak se otáčím na vás, že vás třeba něco napadne. díky za všechno papa

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová