Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Hrkom u nás je zase celkem běžná nevěra
jak moc je pro tebe v dnešní době zvláštní, když ti někdo řekne, že má milenku?
Legitimní druhá žena je něco nepřijatelného, ale milenka bývá často tolerována (někdy i z té ženské strany)..v čem je to až zas tak jiné? ![]()
Arab nemá v podstatě možnost zahnout své ženě ve své zemi
edit- jen v nějakých zemích s ženami své krve ![]()
@yum-yum26 žiju s Arabem
jsme spolu přes tři roky, máme synka 3,5 měsíce a jsme spokojení. Neřešíme národnost, řešíme to, že jsme partneři, dělíme se o domácnost a vše v ní, oba se staráme o malého atd atd, svátky slavíme české.
Ano, to je pravda a taky proto nas pravdepodobne toto chovani radi mezi nejateistictejsi narody… Vzdyt noviny, internet, reklama… jsou toho plne.
Mas pravdu, ze mam zkusenost ze sve blizkosti, kdy se s tim kolega (skoro 60 let) „chlubil“. To clovek jako ja bohuzel nezmeni hned a pravdepodobne vubec. Jedine co to nastartovalo, byla diskuze, cimz ten dotycny poznal, ze takove chovani u me nenachazi toleranci. A tak hovory, „chlubeni“ atd. omezil. Je to nemoc, kterou lide dnesni doby povazuji za normu, bohuzel. Nevera a potazmo legalni dalsi manzelstvi uzavira cesty lasky k tomu, komu je slibena. Nastesti jeste existuji lidi, kteri jsou dospeli nebo spis vyspeli a dokazou toto partnerovi slibil, rici ano. Kez se jim dostane dostatek Moudrosti, kdyz oko, hlava, srdce, duse… nekdy selzou.
@hrkom píše:
Ano, to je pravda a taky proto nas pravdepodobne toto chovani radi mezi nejateistictejsi narody… Vzdyt noviny, internet, reklama… jsou toho plne.
Mas pravdu, ze mam zkusenost ze sve blizkosti, kdy se s tim kolega (skoro 60 let) „chlubil“. To clovek jako ja bohuzel nezmeni hned a pravdepodobne vubec. Jedine co to nastartovalo, byla diskuze, cimz ten dotycny poznal, ze takove chovani u me nenachazi toleranci. A tak hovory, „chlubeni“ atd. omezil. Je to nemoc, kterou lide dnesni doby povazuji za normu, bohuzel. Nevera a potazmo legalni dalsi manzelstvi uzavira cesty lasky k tomu, komu je slibena. Nastesti jeste existuji lidi, kteri jsou dospeli nebo spis vyspeli a dokazou toto partnerovi slibil, rici ano. Kez se jim dostane dostatek Moudrosti, kdyz oko, hlava, srdce, duse… nekdy selzou.
Taková dobrá manželství jsou ale i mezi muslimama, to si buď jistý. Manželství plné lásky a pochopení, monogamní manželství.
Když manželství vyjde a láska a respekt zůstane i po letech, tak je to vždy menší zázrak. A nedostatek respektu a lásky se v určitých kulturách pak může projevit různě.
Tak to ja asi patrim mezi vyjimky:-) s manzelem jsem 7.rokem, vzaty jsme teprve rok, mame spolu krasnou dcerusku. jezdim do cech za rodinou kdy se mi zachce, oblekana chodim taky jak chci, jen v jeho zemi preci jen nechodim v minisukni ale aspon trictvrtaky:-) ale nikdo mi nic nenakazuje. cecha bych nechtela ani zadarmo, cekat az mi chlap prijde z hospody a jeste ho zivit, tak jak to vidim u kamaradek…ne dekuji, jsem rada za to co jsem potkala… ![]()
No holky ja bych cizince nedosuzovala, měla jsem dva roky čecha a to co jsem si s nim prožila bylo děs a hrůza
3 pokusy o sebevraždu nadávky jak mně tak dceři, pak mě zbil a potratila jsem tohle může žena zažít jak ssčechem tak s cizincem
vono v dnešní době nikdo do člověka nevleze, může to klapat s cizincem nebo čechem 5 let pak mu švihne v bedně a jde to z kopce ![]()
@Nicoletos píše:
No holky ja bych cizince nedosuzovala, měla jsem dva roky čecha a to co jsem si s nim prožila bylo děs a hrůza3 pokusy o sebevraždu nadávky jak mně tak dceři, pak mě zbil a potratila jsem tohle může žena zažít jak ssčechem tak s cizincem
vono v dnešní době nikdo do člověka nevleze, může to klapat s cizincem nebo čechem 5 let pak mu švihne v bedně a jde to z kopce
To je pravda, ale pokud to udělá Čech v Čechách, policie ho vykáže a máš oporu v zákoně. Třeba v Saudi tu oporu nemáš, muž má na tohle právo.
Zajimalo by mne od tech co maji za muze araba, je normalni, ze si muz z arab vezme po kratke znamosti cesku o dost starsi a se tremi detmi. Jako toto by mne zajimalo. Jak prijmou predchozi deti, zena ma vysoke postaveni. Pripada mi to zvlastni. Stestim zari, ale…proste neco mi nehraje nebo jsem pesimista a ocekavam bubaka, kde neni???
Normální to není. Snad kvůli papírům? Nedovedu si představit ani Čecha, co by si nabalil starší paní se třema dětma, natož araba. Ale možný je všechno, pokud se bláznivě zamiloval…
@Jaji77 píše:
To je pravda, ale pokud to udělá Čech v Čechách, policie ho vykáže a máš oporu v zákoně. Třeba v Saudi tu oporu nemáš, muž má na tohle právo.
To je také pravda. Domácí násilí se v ČR nebere na lehkou váhu. V islámských zemích tu oporu ze strany policie nebude mít žena takovou. A případný rozvod a tahanice o děti se lépe řeší v rámci jedné země. Když nejsou mezistátní dohody, tak je to dost na pytel.
Anonymní, normální to není. Ovšem oni si vlastně pomůžou navzájem. Starší dáma, která tady nesežene muže, nebo nechce chlapa své věkové kategorie si užije sexu s mladíkem, který na tom vydělá nejenom finančně. Tyto dámy jim dávají i docela drahý dárky a to se v chudších zemích obzvláště hodí. Na veřejné pláži jsem viděla asi 60 letou ženu s velmi hubeným mládencem, ona si ho tam vodila za ruku a ten chudák vyhublej se pak při obědě mohl nacpat dvojnásobnou porcí hranolek s kuřetem ![]()
A když se starší ženská opravdu zblázní a chce si ho stůj co stůj vzít, tak samozřejmě její rodina (obzvláště děti) nadšená není a snaží se jí to vymluvit, vlastně i vynutit. Mám takovou známou, taky šla málem až přes rozpad své vlastní rodiny.. A nemysli si, ona ta arabská rodina taky není nijak šťastná, když si jejich mladej chce vzít starou Evropanku.Oni dokonce ani neskáčou radostí, když si chce vzít rozvedenou Arabku s dítětem z předchozího manželství.
Já docela chápu, že si chudý Arab chce vzít starší dámu z Evropy, aby si zajistil lepší život. Naopak to nechápu opačně, kde snad kromě toho sexu se té dámě nedostane už nic.
Ahoj, vrátily jsme se s kamarádkou z dovolené v Tunisu. Samozřejmě jsme tam byly hned v obležení hotelových číšníků a barmanů. Mě ten „můj“ ještě i teď píše a volá, ačkoliv jsme už 14 dní doma. Líbí se mi, mám ho ráda, ale co jsem zjistila, tak oni se prostě rádi seznamují. Má vůbec šanci nějaký takový vztah vydržet?
Ahoj je to týden co mi exmanžel oznámil, že mi už 5 letou dcerku z tunisu nedoveze.Jsem zoufála a nevím co dělat. Bohužel moc možností není a tak se otáčím na vás, že vás třeba něco napadne. díky za všechno papa
Ano, taky jsem se podivil, jak financne… zajimave, ze tahle „zbytecna“ otazka nas napada velmi casto… pritom to neni otazka financi, ale predsudku, vlastnich limitu a sobectvi, pohodli… asi je to to, co nas krestany umensuje pred muslimy??? Nicmene jeho odpoved byla ta, ze u nich je vse velmi levne, zejmena benzin, ale skolstvi a doprava je gratis uplne…a otazka je, zda on byl muslim. Na toto tema zadna diskuze nevznikla, pouze jednostranny kratky monolog z me strany…