Jak se z toho nezbláznit - hledání práce?

Anonymní
27.8.12 10:18

Jak se z toho nezbláznit - hledání práce?

Za půl roku mi končí rodičák. Začínám se rozhlížet po práci. Občas pošlu nějaký CV, prohlížím nabídky, ptám se.

Nechci tu založitz diskuzi o tom, jak tu práci najít. Vím, že je to těžké, ale hledat budu, musím.

Založila jsem tuhle diskuzi spíš o tom, jak se z toho nezbláznit. Vím, že mám relativně čas. Vím, že když ji nenajdu manžel nás v pohodě uživí. Jen pořád na to myslím. Pořád hledám na netu. Kudy chodím tudy přemýšlím kde a jakou najít. Během toho času si ale neužívám vůbec běžných věcí /děti, manžel, sex/.

Jak se od toho odpoutat? Jak se z toho nezbláznit.

Omluva za anonym. Eva

• Citovat
  • Upravit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Sifa
27.8.12 10:25

Ahoj, no nevim jak se z toho nezblaznit, pze jsem hledala praci pul roku a jediny kam me vzali byl McDonalds.. po cca pul roce tam jsem se rozhodla jit radsi do sourozence pro skoro sestiletyho :lol: :lol:.. no samozrejme, kdyz jsem otehotnela, tak mi prisla nabidka delat lazenskou sestru, tak jsem pak byla nastvana :mrgreen: :mrgreen:,ale zas jsem ted stastna za holcicku.. uz vim, ze to udelam jako ty a zacnu hledat praci tak pul roku rok pred skoncenim rodicaku a snad najdu neco odpovidajiciho.. tak neves hlavu, ja z toho byla taky na palici, ono se neco najde, jen to chce intenzivne hledat.. a nekdo se ozve.. mozna trochu pozdejs jako me, ale preci :palec: :palec:..

• Citovat
  • Upravit
15995
27.8.12 10:25

Nic ve zlem…ale nejsi pod opravdovym tlakem (mas jeste pul roku cas, nejste ve financni tisni a dobre to vis) a stejne do toho hledani davas uplne vsechno? Neco nebude v poradku… :nevim: Budes si muset nejak srovnat priority

Edit, predcasne odeslane…

Zni to jako blabol, ale proste si musis zamestnat hlavu jinymi vecmi - dite, manzel…vyhrad si treba nejakou dobu v ramci dne na hledani a snaz se ty aktivity vtesnat do omezene doby.

Je to deprimujici, hlavne kdyz cloveku nikdo neodpovida, ale ja mam zkusenost, ze pak se ozve „to spravne“…i kdyz to zni jako klise;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Kettlery
1.9.12 20:11

Ty hledas praci pul roku pred koncem RD? Me taky za pul roku konci, ale asi zacnu s hledanim tak 2 az 3 mesice predem. Neni pul roku moc brzy? Co kdyby te prijali? To bys predcasne ukoncila RD?

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
1.9.12 20:15

Mě to zas tak brzy nepříjde.

Navíc dětí chodí do školky a mám aktivní babičku, která ráda pomůže.
zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
314
16.6.14 15:47

Ahoj,
jsem tu nová. Snad nebude vadit, ze jsem ozivila toto tema. Mam velke dilema. Asi mesic hledam praci, doted jsem pracovala mimo obor. No a nyni jsem pozvana na 2 pohovory (zitra a v patek) v oboru. Pracovala bych v tom, co jsem vystudovala. Pokud by to klaplo, takze nadhera. A ted muj problem - dnes jsem byla jeste na jednom pohovoru mimo muj obor, spis to bylo pro jistotu. A ted mi volali, ze me berou. Mam cas do stredy na rozmyslenou. Co byste mi radili?
Vzit tuto praci, kde me berou a je mimo obor. Nebo odmitnout a cekat v patek, zda pohovor vyjde (kdyz ne, nebudu mit zadnou praci). Fakt si nevim rady :nevim:
Dekuji vsem za komentar a omlouvam se za chybejici diakritiku. Pisu z mobilu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
16.6.14 15:51

Já bych se rozhodovala podle financí a hlavně podle profesního růstu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.6.14 15:55

Finance jsou vyrazne lepsi v te prvni praci, ve ktere me prijali. A profesni rust…tezko rict, rekla bych, ze muze i nemusi byt u vsech trech. Ty zbyle dve prace jsou prestiznejsi. I kdyz to vas taky pak neuzivi.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2054
16.6.14 15:58

Šla bych do té, co už je jistá, máš zkušební lhůtu, oststní pohovory bych neodmítla už kvůli zkušenostem, vždyt nevíš jestli by tě taky vzali hned ;) Sázela bych na jistotu, když peníze jsou dobré a bude tě pozice bavit.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.6.14 16:08

Nastup je od 1.cervence u vsech. A to je to. Kdyz potvrdim tuhle praci a pristi tyden se dozvim, ze me treba vzali i v te dalsi? Je mi blby jim to zrusit :roll: Ale vim, ze vic by mne bavili ty prace, na ktere jsem studovala.
Prave, ze nevim jak to bude vypadat na tech dalsich pohovorech. Nejdriv clovek nemuze sehnat praci a pak nevi, co driv ;) Mimo obor uz jsem pracovala, tesili me penize ale taky mi pak bylo lito, kdyz na srazech spoluzaci povidali jak v oboru zustali a ja byla mimo.
Jeste me napadlo jim uprimne rict o dalsim pohovoru?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13021
16.6.14 16:09

Šla bych tam kde tě vzali. dneska je hodně těžký najít práci a i když ta druhá práce je v oboru, tak to neznamená že tě vezmou. Brala bych jistotu :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
16.6.14 16:14

Vzala bych tu, kde mě chtějí. Však máš 3 měs. zkušební dobu, takže pokud by tě vzali v těch co se ti líbí více, můžeš odejít a nastoupit tam :think: Nebo pokud jim to odkýveš ve středu, tak třeba bude ještě trvat nějaký den, než se podepíše pracovní smlouva a do té doby se třeba dozvíš, jestli tě vzali i v těch druhých a pak bys to mohla ještě zrušit. Sice už to nebude působit moc dobře, ale šlo by to tak :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2439
16.6.14 16:16

Aha, takže stejný termín nástupu, tak to je těžké. Říct jim pravdu, by mohlo být ošidné, zjistili by, že o tu práci zas tak nestojíš, když čekáš na výsledek jiné a ještě ve svém oboru, aby si pak raději nevzali někoho, kdo o tu práci stojí na prvním místě :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6160
16.6.14 16:20

@MateaFitz
Vezmi tu práci mimo obor a k tomu si zajdi i v pátek na pohovor. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
314
16.6.14 16:27

Takze nejlip se jevi varianta byt za mrchu :cert: Rict jim, ze to beru, domluvit podepsani pracovni smlouvy az na pristi tyden a pak, kdyz vyjde i ten patek tak jim zavolat a rict, ze jsem si to rozmyslela.
Au! Doufam, ze karma nefunguje a nevrati se mi to :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová