Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Promiň, ale věta,,jednou feťák, vždycky feťák,,…to mi spíš přijde, že jsi nevyzrálá ty
Takovou kamarádku bych taky chtěla mít.
No asi bych doporučení nedávala… Neměla bych čisté svědomí.. Ať se o ten byt zajímá, ale ne přes tebe..
@lyrica píše:
Promiň, ale věta,,jednou feťák, vždycky feťák,,…to mi spíš přijde, že jsi nevyzrálá tyTakovou kamarádku bych taky chtěla mít.
vidím to stejně ![]()
k tomu na co se ptáš..myslím, že už jsi se rozhodla, tak co řešíš ![]()
@lyrica souhlas
Co taková Tereza Pergnerová..ta taky fetovala jak divá a teď je z ní šikovná ženská.
Jinak za mě, pokud jí chcou pomoct rodiče, ať to radši udělají oni.
Asi bych měla strašné výčitky, ale nešla bych do toho. Vlastní rodiče to nerisknou a ty jako kamarádka to risknout máš? Kdyby na tu situaci došlo, asi byste si pořádně užili, než byste to vyřešili a zbavili se toho problému. Pokud by to už bylo v pohodě teď, tak by ten její přítel přece mohl normálně chodit k jejím rodičům, to, že ho nechtějí přes práh jako otce jejich vnoučete, mluví samo za sebe.
Promin ale nevyzrala jsi ty.Veta jednou fetak na vavzdy fetak.
Také nesouhlasím s větou jednou feťák vždycky feťák
hodně lidí se dokázalo zvednout a znovu žít normálním životem bez drog, třeba se ten přítel změnil tím těhotenstvím, ale ono je to těžké usoudit jen z toho co píšeš…a ona ta kamarádka s tím souhlasí, že bude sama? Nebo jí je to nařizováno, jinak ji nechají všichni ve štychu? Myslím, že se musí rozhodnout sama-stejně se rozhodne sama, jestli ho má ráda a navíc hormony atd…to jí tam pak bude někdo chodit kontrolovat jestli ho tam náhodou neschovává a pokud ano tak budou oba i s miminem vyhození?
![]()
Tarfinka - no tak horší příklad si snad ani nedovedu představit
Tam, kde je, je jen proto, že se kolem ní sešel dav, který jí nonstop pomáhá a pomáhal. Obyčejnej problémovej člověk bez slavného tatínka by určitě vystupoval v telce a hrál si na karíéru.
Dítě jako ona je moje noční můra
Tím ovšem nechci říct, že nejsou lidi, kteří to překonají.
Taky mě zarazilo tvoje tvrzení…jednou feťák, vždycky feťák…Znám lidi co blbly a byli závislý a měli spolu dítě a přestali a stali se z nich úplný abstinenti, ani už nekouřili cigarety
Ale i přesto bych ji poprosila ať se zajímá o ten byt ne přes tebe a vysvětlila ji to, jako ty teď nám
…jestli je to opravdu kamarádka, tak pochopí, bude ji to asi trochu mrzet, ale i přesto to pochopí. Vysvětli to i těm rodičům co ji pomáhají…Takhle bych to vyřešila já…
No tak pokud je fetak a momentalne je v base, tak nevim co tu je vlna pozdvizeni.. ze je momentalne cistej - a to jeste neni jiste - nic neznamena ano fetak ej navzdy, stejne jako alkoholik se nikdy nevyleci atd.. Zadnej svatousek to asi nebude - vy by jste si nekoho takovyho do svyho bytu nastehovaly???
Kazdopadne kamaradky by mi bylo lito, kdyby byla ve stavu, ze s nim byt nechce, ma to v sobe vyreseny, proste jen schani byt pro sebe a miminko, tak bych to uvazila ale jestli si planuje, ze ho tam nastehuje, rekla bych ne…
Je to tvuj majetek, jednou pro treba tve deti a myslim ze to za ty problemy pak s vystehovanim, se sousedy tad proste nestoji…
Příspěvek upraven 29.08.12 v 08:57
To máte jak výléčený kuřák už nikdy nebude nekuřák, ale prostě vyléčený kuřák. nechte jí kvůli tomu být, tak si prostě myslí, že do toho může ten dotyčný kdykoli spadnout, což může, tak se bojí toho, nemyslela to zle, chce pomoct kamrádce, ale taky nechce být potom vláčena na pranýři. Asi bych do toho nešla, ještě se tam něco stane a obrátí se to proti ní
@novo123
navíc to překonala jen kvůli tomu, že má peníze a určitě ne sama ![]()
@lyrica píše:
Promiň, ale věta,,jednou feťák, vždycky feťák,,…to mi spíš přijde, že jsi nevyzrálá tyTakovou kamarádku bych taky chtěla mít.
@beruska2× Tak zrovna já mám ve svém okolí jednoho podle tebe nevyléčitelného feťáka, co má manželku, dítě, denně maká a vše jim klape. Nevím, proč nedat někomu šanci. A jestli sedí za nějaké krádeže, tak to se spojuje s tím, že jednou fetoval. Neznamená to, že krade teď a ani to, že teď i fetuje. ![]()
Raději anonymně…Kamarádka (25let) má přítele feťáka, jsou spolu asi 3 roky, je to takový vztah dvou vevyzrálých lidí. Ona tvrdí, ze přítel už nefetuje, ale pro mě jednou feťák, vždycky feťák
Kamarádka zjistila že je těhotná, termín má v prosince, oba hrozně šťastní a nadšení, že budou mít dítě…On nepracuje a nikdy nepracoval, ona pracovala, když zjistila, že je těhotná, nechala si naspat neschopenku. Její rodiče byli nejdřív hodně v šoku, když zjistili že čeká dítě a hlavně s kým, ale nechali ji u sebe bydlet s tím, že on jim nesmí přes práh. Teď k tomu hlavnímu, přítel je momentálně ve vězení na 3měsíce za nějaké krádeže z,,minulosti,,.Kamarádka, nebo spíše její rodiče, pro ni hledají malý byt, kde by byla sama s prckem, jako samoživitelka. No a my s přítelem bydlíme v 1+1 a budeme se stěhovat do domečku, takže náš byt bude volný a ona že by se nastěhovala místo nás. Rádi bysme ji pomohli aby se osamostatnila ale bojíme se, že sem budou chodit jejich zfetovaní kamarádi v čele s jejím přítelem. Nechci aby tady z toho bylo pochybné doupě a v tom by vychovávali dítě? Je to asi hodně zmatené, přesto, můžete mi napsat svůj názor k tomu všemu a jak byste se zachovali? Bydlíme na malém městě, majitelka bytu by se hned dozvěděla co se taky schází za elitu a pak bysme měli problémy my, koho jsme jí to doporučili za nájemníka. Podotýkám, že její rodiče se byli na byt podívat a souhlasí aby tu bydlela, ale sama.