Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Souhlasím že věta „jednou feťák vždycky feťák“ svědčí špíše o tvé nevyzrálosti, můj švagr taky kdysi v něčem jel a teď? skvělej strejda pro malou, blbne s ní má jí rád vozí ji dárečky sehnal si velice dobře placené místo školitele v praze a nebojím se malou mu dát i na týden na prázdniny i když žije sám, ale na druhou stranu tě chápu že se bojíš v člověku to asi zůstane zakořeněný, za mě prostě to zkusit domluvit se s jejími rodiči kteří dohlídnou na to aby se tam nedělo nic nekalého, tím ale nemám na mysli že zakáži otci dítěte je navštěvovat jednou je to táta a tak má na své dítě právo a pokud by nějaký problém nastal tak to řešit podle situace, podle mě kdo opravdu chce může se změnit, jako všechno na světě je to o lidech
@beruska2× Nikdo prece nerika, ze si ho bude stehovat do sveho bytu, ale do bytu, ktery opousteji…tak na druhou stranu jim muze byt jedno, co v tom byte potom bude kdo delat, ne?
Jestli jsem teda z popisu pochopila spravne, ze byt neni jejich, ale jsou tam v pronajmu, ktery ted pousteji…
@lyrica píše:
@beruska2× Tak zrovna já mám ve svém okolí jednoho podle tebe nevyléčitelného feťáka, co má manželku, dítě, denně maká a vše jim klape. Nevím, proč nedat někomu šanci. A jestli sedí za nějaké krádeže, tak to se spojuje s tím, že jednou fetoval. Neznamená to, že krade teď a ani to, že teď i fetuje.
ale tu sanci mu dala jeho zena, ne ty, ty by sis ho domu nastehovala, ve chvili kdy by byl v base?? myslim ze ne..
fetak neni nemocny, je zavisly, to se vylecit neda - muze momentalne abstinovat ale uplne se toho nezbavi nikdy ani po 20 letech, to se vylecit neda ![]()
A každej měří jinak - u někoho je feták už jen když hulí trávu.
Holky, můžete mi někdo osvětlit, co je nevyzrálého na tom, že nechce riskovat, že se jí do bytu nastěhuje vyléčený feťák, kterého právě pustili z vězení? Mě přijde celkem rozumný se nad tím aspoň kriticky zamyslet. Dát někomu druhou šanci je fajn, ale v první řadě má asi sám rodiče, pak svoje přátele a pak teprve by měla být na řadě kamarádka jeho těhotné přítelkyně.
@sweetpretty Tvrdí,že bude bydlet sama a přítel až se vrátí z vězení, bude bydlet u své babičky, prý jsou domluvení, že se budou jen navštěvovat, žít spoulu nebudou.Ale nevím jak to dlouho vydrží, jen se tak scházet, co je to za partnerství? Je zo zamotané, všechno se stručně napsat nedá
@novo123 píše:
Holky, můžete mi někdo osvětlit, co je nevyzrálého na tom, že nechce riskovat, že se jí do bytu nastěhuje vyléčený feťák, kterého právě pustili z vězení? Mě přijde celkem rozumný se nad tím aspoň kriticky zamyslet. Dát někomu druhou šanci je fajn, ale v první řadě má asi sám rodiče, pak svoje přátele a pak teprve by měla být na řadě kamarádka jeho těhotné přítelkyně.
asi tak…
@MartickaNela Tak sama to asi neprekonala, ale tak to byva, ze tihle lide vetsinou potrebuji pomoc okoli…a prave proto, ze ona evidentne tu pomoc ve svem okoli nasla, tak se ji to podarilo. Kdyby k ni pristupoval kazdy tak, jak je uvedeno v uvodnim prispevku, tak by se ji to taky podarit nemuselo…
@lyrica Presne tak
hlavne tem lidem tohle fakt asi moc nepomaha…
@Anonymní píše:
@sweetpretty Tvrdí,že bude bydlet sama a přítel až se vrátí z vězení, bude bydlet u své babičky, prý jsou domluvení, že se budou jen navštěvovat, žít spoulu nebudou.Ale nevím jak to dlouho vydrží, jen se tak scházet, co je to za partnerství? Je zo zamotané, všechno se stručně napsat nedá
jestli je byt tvuj, rekla bych se ho mam pro sve deti a budu tam delat nejake upravy, jestli jde jen o doporuceni pronajimateli, rekla bych ze uz si nekoho sehnal sam - kazdej svyho stesti strujce…
@Pherenike píše:
@MartickaNela Tak sama to asi neprekonala, ale tak to byva, ze tihle lide vetsinou potrebuji pomoc okoli…a prave proto, ze ona evidentne tu pomoc ve svem okoli nasla, tak se ji to podarilo. Kdyby k ni pristupoval kazdy tak, jak je uvedeno v uvodnim prispevku, tak by se ji to taky podarit nemuselo…@lyrica Presne takhlavne tem lidem tohle fakt asi moc nepomaha…
to sice jo, ale ten clovek musi chtit predevsim sam, jinak je veskera pomoc uplne zbytecna a tohle o nem nikdo nevi.. spouste fetaku to vyhovuje, svagrova moji kamaradky fetuje teeeta, pomaha ji cela rodina, staraji se ji o dite ale ona nechce - takze vesele fetuje dal a oni se muzoz pretrhnout, akorat je vysava z penez atd…
Navíc je jasné, že pokud znáte takové co potkalo štěstí a ted jsou z nich obří rodiče, budete na jeho straně. JENŽE JÁ ZNÁM OPAK ![]()
@novo123 No, tak já jsem to uvedla jen jako příklad, když jsem jí teď viděla uvádět tu farmu, tak bych ani neřekla, že někdy měla takovou minulost
Určitě je spousta lidí co se z toho dostali