Věci zabavené exekutorem

Napsat příspěvek
Velikost písma:
17014
31.8.12 07:07
@Anonymní píše:
Jo, a co třeba psací stůl, který vyráběl můj dědeček? :,( Měla jsem ho celé dětství, přede mnou ho měla moje maminka když byla děcko, teď ho tady mám pro svoje děti, žádnou účtenku od toho samozřejmě nemám, když to vyráběl dědeček. To taky můžou ti hajzlové vzít? :,( :,(

No hajzlové, podívej, tvůj přítel dluží peníze, tak nevím, kdo je tu ten hajzl.. když budeš volat exekutorovi a vyhrožovat mu a klást si podmínky, sebere ti nakonec všechno, včetně těch dětských hraček… Hele tvůj přítel to musí řešit, najít si brigády a řešit to, aby vám nic nezabavili. ne nadávat na exekutory. :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
17.9.12 19:17

@monika32 Hele Moni, uvedu to na pravou míru. Nedluží můj přítel, ale můj manžel, se kterým máme soudně zůžený majetek, takže jeho dluhy se mě netýkají. Můj manžel se bohužel zadlužil v začátcích podnikání, dnes svých předchozích chyb lituje, ale je už pozdě. Samozřejmě že to řeší, jedná s věřiteli, ale není s nimi žádná řeč, každý chce měsíčně šílenou částku. Manžel maká od rána do večera, dál podniká protože to je jediný způsob jak dosáhnout co nejvyššího výdělku, aby nasytil věřitele. Víc už dělat prostě nemůže, je jenom člověk. A pokud mají exekutoře ze zákona takovouto moc, hajzlové to skutečně jsou. Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
17014
17.9.12 19:25
@Anonymní píše:
@monika32 Hele Moni, uvedu to na pravou míru. Nedluží můj přítel, ale můj manžel, se kterým máme soudně zůžený majetek, takže jeho dluhy se mě netýkají. Můj manžel se bohužel zadlužil v začátcích podnikání, dnes svých předchozích chyb lituje, ale je už pozdě. Samozřejmě že to řeší, jedná s věřiteli, ale není s nimi žádná řeč, každý chce měsíčně šílenou částku. Manžel maká od rána do večera, dál podniká protože to je jediný způsob jak dosáhnout co nejvyššího výdělku, aby nasytil věřitele. Víc už dělat prostě nemůže, je jenom člověk. A pokud mají exekutoře ze zákona takovouto moc, hajzlové to skutečně jsou. Zakladatelka

No ale on se zadlužil úmyslně a nesplácel… Tak já pořád nechápu v čem jsou to hajzlové :think: jako být v pozici věřitele, taky bys ty peníze chtěla :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 15:09

@monika32 Zadlužil se úmyslně, nesplácel neúmyslně, protože mu jednoduše zkrachovalo podnikání, to se může stát každému. Chtít svoje peníze je normální, to ano, ale oni nechtějí jenom svoje peníze. Oni už chtějí dvojnásobek dlužné částky a každý den narůstá další a další penále. A naše zákony, které znemožňují dlužníkovi splácet, ty vůbec nejsou rormální. Sebrat mu věci do podnikání, zastavit účet atd. - tím docílí akorát toho, že se manžel bude muset nechat zaměstnat, s jeho vzděláním by jeho výdělek činil 12 tis. měsíčně, životní minimum by mu museli nechat, takže co by z něho asi tak měli? Součet minimálních měsíčních splátek, které jsou po něm vyžadovány, činí 30 tis. On dělá vše proto, aby ty peníze vydělal, a jako podnikatel se může dál rozvíjet a takové peníze vydělávat, ale pokud mu to bude dál znemožňováno, bude se muset skrývat, dělat vše nelegálně, kvůli těm pitomejm zákonům, tak s takovou toho nedosáhne nikdy. Nevím tedy co po nás chtějí. Na jednu stranu chce každý minimálně 3 tis. měsíčně, na druhou stranu z něj chtějí udělat chudáka který nebude schopen splácet ani pár stovek měsíčně a oni svoje peníze neuvidí NIKDY. A exekutoři jsou hajzlové, kteří na tom vydělávají, z maličkého dluhu udělají šílenou částku, mají nepřiměřené pravomoce, můžou si vlézt ke komukoliv do baráku POUZE na základě toho, že se DOMNÍVAJÍ že tam má dlužník majetek, a chovají se k člověku jak k dobytku. Na tom si prostě trvám.

• Citovat
  • Upravit
17014
20.9.12 17:58
@Anonymní píše:
@monika32 Zadlužil se úmyslně, nesplácel neúmyslně, protože mu jednoduše zkrachovalo podnikání, to se může stát každému. Chtít svoje peníze je normální, to ano, ale oni nechtějí jenom svoje peníze. Oni už chtějí dvojnásobek dlužné částky a každý den narůstá další a další penále. A naše zákony, které znemožňují dlužníkovi splácet, ty vůbec nejsou rormální. Sebrat mu věci do podnikání, zastavit účet atd. - tím docílí akorát toho, že se manžel bude muset nechat zaměstnat, s jeho vzděláním by jeho výdělek činil 12 tis. měsíčně, životní minimum by mu museli nechat, takže co by z něho asi tak měli? Součet minimálních měsíčních splátek, které jsou po něm vyžadovány, činí 30 tis. On dělá vše proto, aby ty peníze vydělal, a jako podnikatel se může dál rozvíjet a takové peníze vydělávat, ale pokud mu to bude dál znemožňováno, bude se muset skrývat, dělat vše nelegálně, kvůli těm pitomejm zákonům, tak s takovou toho nedosáhne nikdy. Nevím tedy co po nás chtějí. Na jednu stranu chce každý minimálně 3 tis. měsíčně, na druhou stranu z něj chtějí udělat chudáka který nebude schopen splácet ani pár stovek měsíčně a oni svoje peníze neuvidí NIKDY. A exekutoři jsou hajzlové, kteří na tom vydělávají, z maličkého dluhu udělají šílenou částku, mají nepřiměřené pravomoce, můžou si vlézt ke komukoliv do baráku POUZE na základě toho, že se DOMNÍVAJÍ že tam má dlužník majetek, a chovají se k člověku jak k dobytku. Na tom si prostě trvám.

Prosím tě a co jiného dlužník je? Mě fakt lidi jako ty strašně bavěj, strašné chudinky kterým je ubližováno viď… Neplatíš, tak nenadávej na exekutora. kdyby byl tvůj chlap co k čemu a splácel dluhy které měl, nebyl by dluh navýšen o tisíce exekutorovi… Nevím co na tom nechápeš, zmetek není exekutor :mrgreen: :jazyk:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
20.9.12 18:26
@monika32 píše:
Prosím tě a co jiného dlužník je? Mě fakt lidi jako ty strašně bavěj, strašné chudinky kterým je ubližováno viď… Neplatíš, tak nenadávej na exekutora. kdyby byl tvůj chlap co k čemu a splácel dluhy které měl, nebyl by dluh navýšen o tisíce exekutorovi… Nevím co na tom nechápeš, zmetek není exekutor :mrgreen: :jazyk:

já bych to teda tak černobíle neviděla

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.9.12 19:11
@Crystal87 píše:
já bych to teda tak černobíle neviděla

Ne? A co je na tom barevné? :think: Člověk si půjčí peníze, nesplácí, dělá mrtvého brouka a pak čučí jak puk, že si někdo dovolí chtít peníze zpět. Jako jak jinak než přes exekutora? Tak co je barevné? Buď se zadlužím a musím to zaplatit, nebo neplatím a musím počítat s následky :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
27009
20.9.12 19:27

Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…
tvůj pohled na věc ti vymlouvat nebudu ale mám svoje zkušenosti, takže vím že to čkolikrát takhle jednoduché není ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17014
20.9.12 19:48
@Crystal87 píše:
Načítám citovaný příspěvek, čekejte prosím…
tvůj pohled na věc ti vymlouvat nebudu ale mám svoje zkušenosti, takže vím že to čkolikrát takhle jednoduché není ;)

Jako něco jiného je, když exekutor zabavuje věci lidem, kteří s dluhem nemají co dělat, ale pokud jde po dlužníkovi, tak na tom není nic v nepořídku. A jednání dlužníku je občas k :poblion:. A o tom to je, jak se do lesa volá, tak se z lesa… :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
20.9.12 22:57

@monika32 Kdyby byl můj chlap co k čemu? On si vzal úvěr pro začínající podnikatele a pak mu podnikání prostě zkrachovalo, to je snad zločin, zkrachovat? Aby to zachránil, půjčil si další peníze od tehdejšího kamaráda, ten mu slíbil že nebude na peníze spěchat, no a pak najednou přišel a že chce okamžitě všechny prachy zpátky, vymáhal to z něj různými způsoby, vyhrožoval atd., a on byl donucený si půjčit od banky, aby mu to mohl vrátit. Dopadlo to tak, že mu vrátil část, a zbytek mu dodnes dluží, a ten darebák si z dluhu několika desítek tisíc udělal statisícový, manžel ze začátku lítal od jednoho věřitele ke druhému s měsíčními splátkami, aby bylo vše v pořádku, zaplacené, jenomže když dal celý svůj výdělek na splátku, už neměl na to, aby mohl nakoupit další materiál a dál vyrábět, a dál splácet. A jakmile další měsíc na splátku neměl, dlužná částka se zase o tu minulou splátku navýšila, takže prostě bludný kruh. Teď každému splácí tolik kolik může, jenomže každý chce minimálně 3 tis. měsíčně a on nemůže dát víc než 1500 každému, takže dluh neklesá, ale pořád roste. I přesto, že splácí, se to dostalo až k exekutorovi, jenom proto že nesplácí tolik kolik by si oni představovali. Že dělá maximum co může, to nikoho nezajímá. Ale proč ti to tady vlastně vyprávím. Vidíš to opravdu moc černobíle, takže marná snaha. Žij si dál v představě, že každý dlužník je hajzl. :mavam:

• Citovat
  • Upravit
sáraaaa
5.10.12 12:36

Ahojky, prosím potřebuji radu :(.Dlužim na fondu oprav, domluvili jsme se přes email, že budu splácet dle svých fin. možností, jelikož mám dvojčata a jsem na rodičáku. Což jsem tak činila, stejně na mě poslala exekuci. Zablokovali mi účet, pak jsem se dozvědělav bance od koho, hned jsem šla na ten ex. úřad a tam jsem se písemně zavázala, že budu měs. splácet 2.tis,což dělám, ale přesto mi zablokovali dr. účet a posílali příkaz na strhávání rodičáku, takže jsem úplně beze všeho. Nezabaviteelnou částku jsem už jednou vybírala. Mají na to právo? díky moc!

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Umožňuje to nová legislativa. Zjistěte podrobnosti.

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová