Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Dobrý den,
ráda bych slyšela radu od nastávajících nebo již zkušených maminek, které mají s podobnou oslavou zkušenost nebo co by si na takové oslavě přály mít a jak by podle nich měla vypadat, pokud by se jednalo o ně ![]()
Má nejlepší kamarádka porodí v září své první děťátko-holčičku a ráda bych pro ni uspořádala během srpna tento večírek, ale bohužel s tím nemám žádné zkušenosti ![]()
Pár nápadů už mám, ale zdají se mi být příliš obyčejné. Chtěla bych, aby to pro ni byla krásná a nezapomenutelná oslava, na které se bude cítit skvěle.
Předem všem děkuji za rady ![]()
Pro inspiraci staci vygooglit obrazky „baby shower“
. Hezkou oslavu!
Tak moc děkuji, tam určitě nějaké další nápady najdu
Ale zadávat zrovna baby shower mě nenapadlo ![]()
Napřed bych si zjistila, jestli kamarádka o toto stojí.
Mám v okolí případ, kdy něco podobného bezdětná známá chtěla uspořádat „tajně“ své kamarádce(dopředu o tom nevěděla) a za rámeček si to fakt nedala..Rušilo se vše těsně před akcí. Jejich vztahy se trochu pokazily, nějakou dobu se „žehlilo“.
Nastávající maminka prostě neměla před porodem na podobné oslavy náladu, když oslavu, tak až po porodu, až vše dobře dopadne, nejlépe až po šestinedělí nebo spojit s křtinami dítěte.
Nejde ani tak o pověrčivost, ale těsně před porodem má člověk prostě jiné starosti, každý období prožívá a zpracovává jinak. Já to chápu, taky bych to nerozdýchala. Známá to myslela dobře, ale vzhledem ke své povaze a prožitým zkušenostem jsem víc chápala nastávající maminku.
Měli jsme těhotnou spolužačku, jinou spolužačku to taky napadlo, že bychom jí mohli něco takového uspořádat před porodem - ta taky odmítla a to není z těch úzkostnějších povah, těhotenství prožívala v pohodě, 14 dní před porodem chodila ještě pravidelně denně do školy.
Vím, že je to OT, ale zamyslela bych se nad tím.
Jo, děkuji i za tento úhel pohledu ![]()
Já se samozřejmě poradím s okolím i jejím přítelem jestli by se na to cítila a jí taky nenápadně naťuknu. Ale protože je to ten nejveselejší člověk na světě, tak si myslím, že bude jedině nadšená
Dám vědět ![]()
Nechápu a kdybych něco takového pro kamarádku připravila a ona by to pak hystericky rušila, tak by si pak musela žehlit ona u mě. Taky jsem těhotná a když bych nemusela hnout ani brvou, někdo pro mě něco tak hezkého uspořádal a já buď měla jen příjít, nebo poskytnout svůj byt tak je to, to nejhezčí odreagování. Něco takového odmítnout jen vrchol neslušnosti ( zda v tom tedy nejsou zdravotní komplikace, to je jistě něco jiného) to ty dotyčné budou raději sedět na gauči a čekat jestli to náhodou nepřijde dříve?
Někdy chování ženských fakt nechápu
V zahraničí je „nadílka pro miminko“ naprosto normální a já bych byla ráda, že jsou lidé kteří to se mnou chtěji oslavit a ještě dostanu hezké dárečky. Martina
Děkuji za pozitivní reakce ![]()
Já osobně bych za takový večírek pro mě a mé miminko byla taky ráda. A protože ona je jeden z mých nejdražších lidí na světě, tak už se nemůžu dočkat až ji překvapím.
Jen doufám, že to stihneme včas. Doktoři ji sice už dvakrát posunuli termín porodu (na pozdější datum), ale má pupík jako by tam schovávala ještě jedno mimčo ![]()
@jannie.23 jsi moc hodná a kamarádka musí být jistě taky, jinak by vám to tak „neklapalo“ a určitě bude ráda a šťastná, je to moc hezký nápad! Martina
@Anonymní píše:
Nechápu a kdybych něco takového pro kamarádku připravila a ona by to pak hystericky rušila, tak by si pak musela žehlit ona u mě. Taky jsem těhotná a když bych nemusela hnout ani brvou, někdo pro mě něco tak hezkého uspořádal a já buď měla jen příjít, nebo poskytnout svůj byt tak je to, to nejhezčí odreagování. Něco takového odmítnout jen vrchol neslušnosti ( zda v tom tedy nejsou zdravotní komplikace, to je jistě něco jiného) to ty dotyčné budou raději sedět na gauči a čekat jestli to náhodou nepřijde dříve?Někdy chování ženských fakt nechápu
V zahraničí je „nadílka pro miminko“ naprosto normální a já bych byla ráda, že jsou lidé kteří to se mnou chtěji oslavit a ještě dostanu hezké dárečky. Martina
to je teda dobrý, ty bys bez jejího vědomí něco uspořádala a když by jí to nebylo po chuti, byla bys uražená… co když by maminka byla třeba jen unavená a neměla v tu dobu ráda společnost… nebo by se prostě jen bála o miminko a byla by pověrčivá a nechtěla by vítat před porodem…
po pravdě, já jsem se nijak zvlášť nebála porodu ani toho, že by se mohlo něco přihodit, i mezi lidi jsem ráda chodila, ale tento typ oslavy by mi po chuti nebyl… asi bych to nerušila v rámci dobrých vztahů s kamarádkou, ale já bych si to neužila… už proto, že pro mě je to zvyk cizí známý pouze z amerických filmů a nic moc na něm nevidím…
Já bych to tu tolik nevyostřovala ![]()
Samozřejmě to může být někomu třeba i ne úplně příjemný, jsou takoví lidi. Já ji ale znám přes dvacet let a pořád chodí velmi ráda mezi lidi, nechce se cítit odstrčeně a taky se jí začalo líbit, jak se o ni ostatní starají i já
Nosím ji tašky, knížky..pořád ji někde vozím, občas je na mě drzá, ale to připisuju hormonům a tak jsem jí řekla, že to ještě ty dva měsíce snesu ![]()
Já proti americkým zvykům nic nemám a tohle jsem vůbec neřešila, prostě si myslím, že jí to udělá velkou radost a to mi stačí ![]()
A k těm americkým zvyklostem. Občas mi zůstává rozum stát, jak se tu některé maminy dokážou rozčilovat, že chce žena dát svému dítěti americké jméno (i v případě, že otec není cizinec). Neobhajuji tímto Ameriku, ale upřímně, kolik toho ještě v ČR zbývá na co by mohl být člověk tolik pyšný?
Jinak bych například raději slavila halloween než velikonoce, ty z duše nesnáším. Být chlap, tak je možná ráda mám ![]()
@jannie.23 jako já jsem třeba silně společenská, ale prostě by mi to nebylo po chuti, ale ty kamarádku znáš, tak víš, že jo
já taky vím, že moje kámoška by to pro mě nedělala, protože mě zná
to je jasný, že každý to má jinak ![]()
@jannie.23 ahoj, tak jak dopadla oslava? /pokud byla/…
mě se jinak tenhle nápad moc líbí a závidím kamarádce v USA, že tam prostě mají stále co slavit… jde o to, že si najdou vždycky nějakou záminku k nějaké oslavě od té „baby shower“ po Halloween (ten bych taky brala - prostě jako maškarní, kdy lidé vyvětrají kostými)…
No snad se oslava uskutečnila a užily jste si to
je to taková trochu jiná oslava bych řekla, ale moc fajn.