Věcné břemeno - rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
297
31.12.13 16:10

Na katastru ti to řeknou i po deseti letech :-) Návrhy na vklad se stejně jako smlouvy archivují, takže to lze dohledat.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
31.12.13 16:14

@KacziinaZ Tak koukneme tam a uvidíme, moc ještě jednou děkuju :hug:

• Citovat
  • Upravit
398
14.1.14 14:58
@Anonymní píše:
@KacziinaZ Užívání umožněno bylo a nebylo nijak narušováná např. tou elektrikou nebo ničím jiným. Opravdu se jedná jen o to „nehezké chování“, což ovšem tvrdí paní…
Na tom katastru se zeptáme, tam nám i poví o co tedy konkrétně bylo žádáno? Je to už skoro deset let…
S tím aby zde i dále byly místnosti ve věcném břemenu, kdyby je paní chtěla znovu užívat problém není. Ty jí tu zůstanou. Spíš jde o to, zda může nějak ublížit majitelům…

@eumedon Je tu jen jeden majitel. Původně byla majitelkou paní, pak dům prodala s tím že tu bude mít věcné břemeno. A po letech najednou nastali problémy a těm se teď majitelé snaží předejít…

Moc děkuju za rady, já vím, že píšu dost zmateně a sama ani nevím, na co vše se ptát. Člověk už vůbec neví, co od ní čekat…je to šílené :roll: :oops:

Normální stará bába, která si stěžje že kolem ní neposkakujete jak ona píská. Nic se ti stát nemůže. Nic si neporušila. A to že ona je dotčená, na to kašli. Nezmůže právně nic.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
14.1.14 19:55

@little-foxi Je to jak píšeš, děkuju :hug:
Zakladatelka

• Citovat
  • Upravit
1886
9.3.14 11:08

Ahoj holky, oživuji diskuzi a potřebuji poradit. Na baráku máme VB, které potřebujeme zrušit a zanést na katastr, aby nám dala banka půjčku. Nemáte náhodou někdo nějaký vzor, podle kterého bysme zrušení VB mohli napsat? Nebo neorientujete se některá v této oblasti??? Děkuji moc za každou radu popž. vzor zrušení VB. :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
9.3.14 11:19

@Korčulka86 A co je to za VB?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
9.3.14 11:30

Můžu mít dotaz? Není to úplně k tématu :oops: Věcné břemeno má povinnost platit normálně vodu, elektřinu, plyn nebo to platí majitel?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1886
9.3.14 11:47

@j.a.n.i1 je to VB na dožití v rodinnm baráku (rodiče přítele), barák je jeho. Jsme s nima domluvení, že se VB zruší, aby nám dala banka hypo na podkrovní byt. Jen nemůžu najít ten správný vzor, aby jsme to sepsali :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
9.3.14 12:24

@Korčulka86 Tak vzor taky nemám, ale nemělo by to být složité, identifikace na jaké nemovitosti to je, v čí prospěch a že jste se dohodli na jeho zrušení…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
9.3.14 12:25

@Peťule1013 To z věcného břemena obecně nevyplývá…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
416
9.3.14 17:38
@j.a.n.i1 píše:
@Peťule1013 To z věcného břemena obecně nevyplývá…
Že má nebo nemá platit? Já to nějak nepochopila :oops: Jde mi o to, že tchýně se na nás možná tímto způsobem navěsí a my tu s ní v žádném případě bydlet nebudeme. Tak hypoteticky, kdybychom šli bydlet jinam(než by umřela),jestli za ní musíme platit celej barák, všechny poplatky? :think:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101524
9.3.14 18:33

@Peťule1013 Ani jedno ani druhé, prostě to VB nijak neřeší… ale z praktického hlediska, pokud tam bude bydlet sama, tak si bude muset i energie platit sama, jinak jí je odpojí a vám to bude celkem fuk. A jinak mám takový pocit, že by si svoji spotřebu měla platit sama, bez ohledu na VB, to ji dává pouze jistotu, že tam může (bez nájmu) bydlet, ale již ne to, že by za ní měl platit ještě její spotřebu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
10.3.14 07:16

@Peťule1013 Energie dodavatelům energií platí ten, kdo s nimi má o tom smlouvu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
16.4.14 02:19

mám VB

Jsem opak a taky bych potřebovala poradit muj přítel který v březnu zemřel mě udělal na jeho domek (3+1)a vše co k tomu náleží VB bydleli jsme tu sami domek má jen jeden vchod a dnes přišli jeho děti že jsem povinná jim dát klíče(Musím?) vím že jako dědicové ze mě nemají radost ale nemám kam jít mám strach co bude dál poradí někdo co vůbec mužu a nemužu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
16.4.14 06:53
@pepinopepino píše:
Jsem opak a taky bych potřebovala poradit muj přítel který v březnu zemřel mě udělal na jeho domek (3+1)a vše co k tomu náleží VB…

Jaké VB? A formuloval to s právníkem?

A prosím o interpunkci, aby to bylo srozumitelnější. Ostatně - nejlépe uděláte, kfyž se poradíte s právníkem, nebo aspoň v občanské poradně.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí