Věcné břemeno - rada

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
72
2.11.15 11:25

A JEŠTĚ TEDA TEN DLUH JE NORMÁLNĚ DOPLA :nevim: CEN PAK TAM JE JEŠTĚ JEDNO ZÁSTAVNÍ PRÁVO NA 900,–KČ…DLUH TEN DŮM NEMÁ AKORÁT ŽE, TO JE POŘÁD V KATASTRU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
2.11.15 11:26

@Margytttt No a máš nějaké doklady od toho, že je přílušný dluh doplacen?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13903
2.11.15 11:28

Výmaz zástavních práv převzatých z bývalé pozemkové knihy, zemských desek nebo železniční knihy

Více zde: http://vrcha.webnode.cz/…od-1-1-2012/

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.11.15 11:52

NEMÁME TO JE JEN OD DĚDY, KTERÝ TO TVRDIL A PAK TCHÁN KDYŽ SE TO PŘEDĚLÁVALO JEŠTĚ NĚKDE V 80 TKÁCH TAK NA TEN DŮM MĚLI TAKY ÚVĚR TAKŽE NĚJAK PROSTĚ VÍ ŽE TO JE BEZ DLUHU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.11.15 11:53
@mooch píše:
Výmaz zástavních práv převzatých z bývalé pozemkové knihy, zemských desek nebo železniční knihyVíce zde: http://vrcha.webnode.cz/…od-1-1-2012/

DÍKY JUKNU

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
19784
2.11.15 12:31
@Margytttt píše:
Díky a ještě jedna když ti lidi už nežijí a jsou to bývalý obyvatelé domu třeba z roku 1940 takže nejsou k dohledání a mají na domě zástvaní právo na 30000,– kč a v katastru jsou stále zapsaní

A to zástavní právo je v jejich prospěch, nebo oni zastavili dům ve prospěch někoho jiného?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
72
2.11.15 13:50
Kvůli bance
@eumedon píše:
A to zástavní právo je v jejich prospěch, nebo oni zastavili dům ve prospěch někoho jiného?

kvůli bance když se stavělo a doplatilo se to a zůstalo to tam

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
2.11.15 13:55
@Margytttt píše:
Kvůli bancekvůli bance když se stavělo a doplatilo se to a zůstalo to tam

A co je to za banku?

• Citovat
  • Upravit
19784
4.11.15 06:50
@Margytttt píše:
Kvůli bancekvůli bance když se stavělo a doplatilo se to a zůstalo to tam

Ptal jsem se proto, že diskuse byla o situaci, kdy zástavní právo je ve prospěch někoho, kdo zemřel. A najednou do toho vpadl případ, že zástavní právo zřídili lidé, na které nemáš kontakt. Ale zástava právo leží na věci a ten, kdo ji zřídil (pokud není v jeho prospěch a už není vlastníkem) úplně vypadává ze hry.

Důležité je, jestli existuje banka (nebo její právní nástupce), které zástavní právo svědčí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
153
8.3.16 15:02

Věcné břemeno jízdy

Chtěla jsem se zeptat, zda jste některá někdy řešila, že jste chtěli trvale užívat cestu souseda a kolik za to zaplatit. Jde o to, že máme pozemek, který chceme prodat ale není tam cesta a sama starostka se nám nabídla, že se zeptá majitelky, jestli bychom nemohli používat její cestu, zatím mi nedala vědět, ale chci se připravit na to, kolik jí za to navrhnout, šlo by asi o tři metry cesty… díky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1
10.3.17 19:06

Chtěla bych obnovit diskuzi.
Zajímá mě jaká je možnost prodeje dvougeneračního domu v žádané lokalitě Olomouce, na kterém je věcné břemeno užívání pro jednu osobu, konkrétně strýc, starší. Máte s tím někdo zkušenost?

Příspěvek upraven 10.03.17 v 19:14

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101533
10.3.17 19:12

@Vallca19 Konkrétní zkušenost nemám, ale normální člověk to nekoupí…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
13.2.18 08:45

Chtěla bych si od vás nechat poradit ohledně věcného břemena na cestu. Máme nového souseda, on si koupil chatu a chce jí předělat na baráček a jeho příjezdová cesta je dle katastru úzká, ale dle měření je akorát. Po vyměření geodetem se zjistilo, že část té příjezdové cesty je naše zahrada. A teď se chce soused dohodnout, co s tím. My s manželem mu v postavení baráčku nechceme bránit a ani nám nevadí, že jezdí „po našem“. A jestli mu to máme odprodat nebo mu dát věcné břemeno. A teď k otázce, kdyby jsme mu dali věcné břemeno, jak to bude. My řešíme, kdyby náhodou chtěl za nějakou dobu pozemek rozprodat na parcely, jestli by to věcné břemeno přešlo automaticky i na další parcely a nebo by to měl pouze na ten svůj domeček? Nechtěli bychom aby nám kolem baráku pořád někdo jezdil, tak by nás zajímalo, jak to je. Doufám, že jsem to napsala srozumitelně a omlouvám se za anonym, nevím, jestli tu náhodou nejsou a ať si to s námi nespojí.

• Citovat
  • Upravit
Janli
13.2.18 08:53

Než věcné břemeno, raději bych mu kousek odprodala. Jen mám obavy, že nebudete moci zajistit, aby tam jezdil pouze on. Respektive, můžete břemenem, ale pokud bude chtít hypotéku, nevezme banka do zástavy nemovitost, kde je právo přístupu pouze pro konkrétního člověka. Takže se budete muset rozmyslet, jak moc vám dobré sousedské vztahy stojí za to.

• Citovat
  • Upravit
4443
13.2.18 09:22

Já bych mu to taky odprodala, je takové divné si klást podmínky kdo může jezdit po cestě před vaším barákem, myslím si že tím břemenem nic nevyřešíte, určitě nebudete kontrolovat podle spz majitele vozu kdo tam smí nebo nesmí projet..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

1.2 Spray Max mop box

• (4.8) + 25 recenzí

Turbo 3v1

• (4.8) + 10 recenzí