Věčné srovnávání

Napsat příspěvek
Velikost písma:
1767
19.4.16 21:58
@brulinka píše:
Přesně tak chválit se taky příliš nemá… Já sama občas pochválím, ale spíš se snažím třeba konstatovat, že je dobrá nebo tak něco… ale tohle mi někdy rve uši… :,( a hlavně mě to mrzí zrovna u té kamarádky. Když syna přebaluje tak u toho hází zhnusené ksichty a pod… :roll:

Tak to je hodne zvlastni, zhnusene vyrazy u prebalovani vubec neberu, prece ona taky nebude vonet u vykonavani potreby…to bych ji asi rekla, ze uz to prehani. Takhle se v detech pestuji komplexy, ktere pretrvavaji do dospelosti. Moje dcera ma treba nohy trochu do X a syn po dedeckovi podedil velke usi, ale nerikame to pred nimi, at z toho nemaji komplex, protoze i male deti uz vnimaji

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
10287
19.4.16 22:00

@brulinka valná většina lidí má tendence koukat kde je tráva zelenější… „ti mají lepší dům, auto… ten její víc vydělá, má menší břicho, nosí jí kytky.“ A žel bohu to platí i pro děti, někdy nevědomky jindy zcela adresně. Myslím si, že to dost souvisí se vztahem k sobě samé, pokud nemám zdravě ráda sama sebe, horko těžko umím mít ráda i ostatní. Je chyba skákat radostí nad každým prdíkem, ale stejně tak je nesmysl vidět za každým klopýtnutím, že moje dítě je tydýt :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
19.4.16 22:03
@Althya píše:
Tak to je hodne zvlastni, zhnusene vyrazy u prebalovani vubec neberu, prece ona taky nebude vonet u vykonavani potreby…to bych ji asi rekla, ze uz to prehani. Takhle se v detech pestuji komplexy, ktere pretrvavaji do dospelosti. Moje dcera ma treba nohy trochu do X a syn po dedeckovi podedil velke usi, ale nerikame to pred nimi, at z toho nemaji komplex, protoze i male deti uz vnimaji

No ona se asi snaží takhle dítě naučit chodit na záchod.. Jako že to bude zhnusovat a dítě pochopí že se má kakat na záchod.. Nebo nevím jak to vysvětlit.. Já ji občas řeknu at to neříká nebo tak… ale stejně :nevim: :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
826
19.4.16 22:16

Je to smutný. Až bude starší, může z toho mít i komplexy když bude maminka pokračovat a mít takové kecy :nevim: Bohužel je to víc a víc, taky to vidím :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2212
19.4.16 22:33

Tak to mě nenapadlo, že by ty maminky měly malé sebevědomí a pak to takhle přenáší na dítě.. Samozřejmě mamky na hřišti neznám, ale zrovna ta moje kamarádka asi bude takový typ… Já třeba občas na hřišti řeknu dítku, že ono umí zase něco jiného nebo tak..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
165
20.4.16 09:32

@brulinka :palec:
Ono to srovnávání samo o sobě není nic moc pro duši, natož pro křehkou dětskou. Nový výzkumy ukazují, že i ve škole (a to už jsou přece jen větší a odolnější) srovnávání či soutěžení o známky působí kontraproduktivně.

Sama se snažím jít cestou: „Hele, co ta šikovná holčička / kluk dokáže! To budeš umět taky, až budeš chtít“. Když mě nebo malou srovnávají jiné mamky za zády, ignoruji to. Když otevřeně, vnímám to, že potřebují posílit sebevědomí, že potřebují utvrdit v tom, že jsou fakt dobré mámy. To podle mě občas potřebujem každá (ono mateřská sama o sobě sebedůvěře zrovna nepřidává), takže jim to ráda dopřeju a když srovnávají naše děti, odpovídám s chutí upřímnou chválou jejích dětí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
18.1.22 20:11

Kamarádka se pořád chlubí

Ahoj, našla jsem toto téma, které je pro mne dost aktuální. Jde o to, že mám dlouholetou kamarádku ještě ze SŠ. Ta kamarádka dlouho (6 let) nemohla mít dítě, já otěhotněla po velmi krátké době a ona měla ještě 1 pokus IVF. Když slyšela, že jsem těhotná, šla na ten poslední pokus a vyšlo jí to. Moc jsem jí to přála, protože si prošla dost těžkým obdobím, 2× potrat atd. Těšila jsem se jak budeme toto další období v životě prožívat spolu a jak to bude super, že budeme obě mámy. No ale to jsem se spletla. Už když měla 1. Screening mi pořád psala, že doufá, že dr neuvidí, že čeká kluka, že chce jen holku, nic jinýho nebere! Pak jsem jí řekla, že já čekám dvojčata- 2 kluky a ona, že to je pro mne jiste velmi tezke a to by nechtěla. Ona chce ty šatičky a culíčky a všude růžová a bla bla..Narodila se ji holka a hned jak se začala cca ve 4.měsíci otáčet, začala mi posílat videa at vidím jak je sikovna, jak válí sudy. Že proste holka a holky jsou vždy nejlepsí, pak když začala v 9 měsících chodit a moji kluci ani nelezli, no to taky denne posílala videa…Zkrátím to, teď její dcera mluví, v prosinci jí byly 2 roky a umí hlavně anglická slova, moji kluci cca 40 slov a jsou o 4 měsíce starší, ale narozeni o 5 týdnů dřív. Včera mi poslala video, kde její dcera opakuje anglická slova a jakoby zpíva o barvách a ona že hele koukej jak umí barvy! Tak jsem jí napsala, že možná jen opakuje co slyší, ale že si ten význam ješte nespojí a ona že určite jo, že ona umí všechno. Nevím o co jí jde ale už jí přestávám odepisovat na její zprávy. Nechci jí urazt, že mě její vychloubání nezajímá, navíc ví, že moji kluci jsou prostě předčasně narozeni, tudíž malinko pomalejší, narodili se akutním císařem a jsem ráda, že vůbec přežili, ale její dceru třeba nebaví knihy, neumí udělat komín z 10 kostek jako moji kluci nebo provlekat korálky, dělat bunkr. Taky máte takové “kámošky”? Už si i říkám, že si víc rozumím s bezdětnými lidmi než s přemotivovanými maminkami, které melou jen o dětech, co umí a že umí víc jak děti od švagrové apod.

• Citovat
  • Upravit
Jolka86
18.1.22 20:23
@Anonymní píše:
Ahoj, našla jsem toto téma, které je pro mne dost aktuální. Jde o to, že mám dlouholetou kamarádku ještě ze SŠ. Ta kamarádka dlouho (6 let) nemohla mít dítě, já otěhotněla po velmi krátké době a ona měla ještě 1 pokus IVF. Když slyšela, že jsem těhotná, šla na ten poslední pokus a vyšlo jí to. Moc jsem jí to přála, protože si prošla dost těžkým obdobím, 2× potrat atd. Těšila jsem se jak budeme toto další období v životě prožívat spolu a jak to bude super, že budeme obě mámy. No ale to jsem se spletla. Už když měla 1. Screening mi pořád psala, že doufá, že dr neuvidí, že čeká kluka, že chce jen holku, nic jinýho nebere! Pak jsem jí řekla, že já čekám dvojčata- 2 kluky a ona, že to je pro mne jiste velmi tezke a to by nechtěla. Ona chce ty šatičky a culíčky a všude růžová a bla bla..Narodila se ji holka a hned jak se začala cca ve 4.měsíci otáčet, začala mi posílat videa at vidím jak je sikovna, jak válí sudy. Že proste holka a holky jsou vždy nejlepsí, pak když začala v 9 měsících chodit a moji kluci ani nelezli, no to taky denne posílala videa…Zkrátím to, teď její dcera mluví, v prosinci jí byly 2 roky a umí hlavně anglická slova, moji kluci cca 40 slov a jsou o 4 měsíce starší, ale narozeni o 5 týdnů dřív. Včera mi poslala video, kde její dcera opakuje anglická slova a jakoby zpíva o barvách a ona že hele koukej jak umí barvy! Tak jsem jí napsala, že možná jen opakuje co slyší, ale že si ten význam ješte nespojí a ona že určite jo, že ona umí všechno. Nevím o co jí jde ale už jí přestávám odepisovat na její zprávy. Nechci jí urazt, že mě její vychloubání nezajímá, navíc ví, že moji kluci jsou prostě předčasně narozeni, tudíž malinko pomalejší, narodili se akutním císařem a jsem ráda, že vůbec přežili, ale její dceru třeba nebaví knihy, neumí udělat komín z 10 kostek jako moji kluci nebo provlekat korálky, dělat bunkr. Taky máte takové “kámošky”? Už si i říkám, že si víc rozumím s bezdětnými lidmi než s přemotivovanými maminkami, které melou jen o dětech, co umí a že umí víc jak děti od švagrové apod.

Neber si to osobně. Děti nikdy nesrovnávat, každé dítě je jiné a umí něco jiného. Holky v tomto většinou bývají rychlejší, ale tvoji kluci to doženou až přijde jejich čas.

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Chrastítko Špendlík

• (4.6) + 67 recenzí

Dudlík Perfect

• (4.7) + 53 recenzí

BABY NA UCPANÝ NOS 50 ML