Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
Tak změna…dneska byla pohankovo-zeleninová polévka a rizoto s tuňákem.
Zítra budou těstoviny a rajská s mletým masem.
mom.kri píše:gabi.design píše:můžu poprosit o recept?
U nás dneska bakoňské kotlety s bramborama a ledový salát.
Určitě, dostala jsem taky tip od jedné maminy, takže tady je:
http://www.toprecepty.cz/…-z-krusovic/
Jsou opravdu vynikající, já tam nedávala zázvor, protože ho nemám ráda a i bez něj jsem se olizovala až za ušima. ![]()
Já jsem v čera dělala kuřecí nugetky v chipsech,je to moc dobrý a rychlý,protože se to peče.A k tomu jsou dobrý brambory na jakýkoliv způsob.To se smíchá bílí jogurt s cary kořením osolí se to a nakape se trochu citronové šťávy.Kuřecí prsní řízky se na krájí na menší plátky a osolí se.Potom se rozmačkají do misky chipsy měli by být paprikové,ale dělala jsem to i z česnekových.Maso se nejdřív ponoří do jogurtové směsi a potom obalí v chipsech.Dává se to na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií na pečení,peče se to ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20 minut.
Nykky – k píše:
Já jsem v čera dělala kuřecí nugetky v chipsech,je to moc dobrý a rychlý,protože se to peče.A k tomu jsou dobrý brambory na jakýkoliv způsob.To se smíchá bílí jogurt s cary kořením osolí se to a nakape se trochu citronové šťávy.Kuřecí prsní řízky se na krájí na menší plátky a osolí se.Potom se rozmačkají do misky chipsy měli by být paprikové,ale dělala jsem to i z česnekových.Maso se nejdřív ponoří do jogurtové směsi a potom obalí v chipsech.Dává se to na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií na pečení,peče se to ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20 minut.
to jsem vživotě neslyšela,ale zní to tak zajímavě že to snad udělám ![]()
jakou konzistenci pak mají ty chipsy?Jsou křupavé nebo měkké?
Po upečení jsou křupavý a jak jsou mastný tak to není ani suchý akorád to nesmíš nechávat na druhý den to už není úplně ono.Ale i malá to jedla tak to zkus uvidíš třeba vám to taky bude chutnat.Ten recept není o de mě našla jsem ho v kuchařce.
to je zajímavý
už se těším, až budu mít po přestěhování konečně funkční troubu! ![]()
jen bych už maso ani jogurt nesolila, přijde mi že bohatě stačí sůl z chipsů a citrónová šťáva funguje běžně jako dochucovadlo místo soli
(ale já nejsem zrovna pravá berná mince, jsem na to totiž ulítlá - hodně slaný věci mi hrozně vadí)
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělala
minule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat ![]()
dzarunka píše:
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělalaminule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat
Ahoj!
Já teda strouhání nedělám, ale logicky mě napadá jedině přidávat mouku (přiměřeně) tak, aby jsi z toho to těsto udělala.
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko. ![]()
Zizalka píše:dzarunka píše:
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělalaminule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat
Ahoj!
Já teda strouhání nedělám, ale logicky mě napadá jedině přidávat mouku (přiměřeně) tak, aby jsi z toho to těsto udělala.
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko.
já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělala
a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit
dzarunka píše:Zizalka píše:já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělaladzarunka píše:
Ahoj!
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko.a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit
Klasika… ![]()
Já si většinou na nějaké gramy nehraju. Když dělám nudle, tak od oka… Frknu vejce, přisypu mouku (polohrubou) a když je třeba, tak dosypávám, aby se s tím hezky pracovalo.
Zizalka píše:dzarunka píše:Zizalka píše:já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělaladzarunka píše:
Ahoj!
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko.a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit
Klasika…
Já si většinou na nějaké gramy nehraju. Když dělám nudle, tak od oka… Frknu vejce, přisypu mouku (polohrubou) a když je třeba, tak dosypávám, aby se s tím hezky pracovalo.
no nechtělo se mi to vyhazovat tak mám z toho drobení a příště dám míň mouky a budu teda přisypávat a snad už bude strouhání
![]()
Potvrzuju, že řízky v chipsech jsou super. V prostředku pečení obrátím, at nejsou suché.
My dneska krémovou česnečku a rizoto.
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat