Věčné téma: Co dnes uvařit?

• Fotoalbum (163)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
30627
16.3.11 15:26

Tak změna…dneska byla pohankovo-zeleninová polévka a rizoto s tuňákem.
Zítra budou těstoviny a rajská s mletým masem.

• načítám...
29436
16.3.11 15:42
mom.kri píše:
gabi.design píše:
U nás dneska bakoňské kotlety s bramborama a ledový salát. :-D
můžu poprosit o recept?

Určitě, dostala jsem taky tip od jedné maminy, takže tady je:

http://www.toprecepty.cz/…-z-krusovic/

Jsou opravdu vynikající, já tam nedávala zázvor, protože ho nemám ráda a i bez něj jsem se olizovala až za ušima. :palec:

• načítám...
411
16.3.11 17:15

Já jsem v čera dělala kuřecí nugetky v chipsech,je to moc dobrý a rychlý,protože se to peče.A k tomu jsou dobrý brambory na jakýkoliv způsob.To se smíchá bílí jogurt s cary kořením osolí se to a nakape se trochu citronové šťávy.Kuřecí prsní řízky se na krájí na menší plátky a osolí se.Potom se rozmačkají do misky chipsy měli by být paprikové,ale dělala jsem to i z česnekových.Maso se nejdřív ponoří do jogurtové směsi a potom obalí v chipsech.Dává se to na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií na pečení,peče se to ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20 minut.

• načítám...
6378
16.3.11 17:26
Nykky – k píše:
Já jsem v čera dělala kuřecí nugetky v chipsech,je to moc dobrý a rychlý,protože se to peče.A k tomu jsou dobrý brambory na jakýkoliv způsob.To se smíchá bílí jogurt s cary kořením osolí se to a nakape se trochu citronové šťávy.Kuřecí prsní řízky se na krájí na menší plátky a osolí se.Potom se rozmačkají do misky chipsy měli by být paprikové,ale dělala jsem to i z česnekových.Maso se nejdřív ponoří do jogurtové směsi a potom obalí v chipsech.Dává se to na plech vyložený pečícím papírem nebo fólií na pečení,peče se to ve vyhřáté troubě na 180stupňů asi 20 minut.

8-o 8-o 8-o to jsem vživotě neslyšela,ale zní to tak zajímavě že to snad udělám :lol:
jakou konzistenci pak mají ty chipsy?Jsou křupavé nebo měkké?

• načítám...
411
16.3.11 17:39

Po upečení jsou křupavý a jak jsou mastný tak to není ani suchý akorád to nesmíš nechávat na druhý den to už není úplně ono.Ale i malá to jedla tak to zkus uvidíš třeba vám to taky bude chutnat.Ten recept není o de mě našla jsem ho v kuchařce.

• načítám...
20656
16.3.11 18:46

to je zajímavý :palec: už se těším, až budu mít po přestěhování konečně funkční troubu! :dance:

jen bych už maso ani jogurt nesolila, přijde mi že bohatě stačí sůl z chipsů a citrónová šťáva funguje běžně jako dochucovadlo místo soli :nevim: (ale já nejsem zrovna pravá berná mince, jsem na to totiž ulítlá - hodně slaný věci mi hrozně vadí)

• načítám...
15054
17.3.11 11:15

vinná klobása+brambory
vepřový vývar s nudlema,vejce,kudrnka

• načítám...
15054
17.3.11 11:18

holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělala :zed: minule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat :zed:

• načítám...
2480
17.3.11 11:51
dzarunka píše:
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělala :zed: minule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat :zed:

Ahoj!

Já teda strouhání nedělám, ale logicky mě napadá jedině přidávat mouku (přiměřeně) tak, aby jsi z toho to těsto udělala.
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko. :wink:

• načítám...
15054
17.3.11 11:55
Zizalka píše:
dzarunka píše:
holkyyyyy,prosííím jak děláte strouhání do polévky?dneska jsem zkoušela 150g hrubé mouky a 1 vejce a prostě jsem z toho těso neudělala :zed: minule jsem zkoušela dle receptu ještě s přidáním vody a to zas to těsto nešlo strouhat :zed:

Ahoj!

Já teda strouhání nedělám, ale logicky mě napadá jedině přidávat mouku (přiměřeně) tak, aby jsi z toho to těsto udělala.
Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko. :wink:

já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělala :zed: a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit

• načítám...
2480
17.3.11 12:03
dzarunka píše:
Zizalka píše:
dzarunka píše:

Ahoj!

Ono taky záleží i na velikosti vajíčka, takže jedině přisypávat až z toho bude hezké těstíčko. :wink:
já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělala :zed: a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit

Klasika… 8-)

Já si většinou na nějaké gramy nehraju. Když dělám nudle, tak od oka… Frknu vejce, přisypu mouku (polohrubou) a když je třeba, tak dosypávám, aby se s tím hezky pracovalo.

• načítám...
15054
17.3.11 12:09
Zizalka píše:
dzarunka píše:
Zizalka píše:
dzarunka píše:

Ahoj!

já měla 150g mouky a jedno vejce a těsto jsem z toho absolutně neudělala :zed: a jinde píšou dokonce 250g a jedno vejce,to nechápu jak to můžou spojit

Klasika… 8-)

Já si většinou na nějaké gramy nehraju. Když dělám nudle, tak od oka… Frknu vejce, přisypu mouku (polohrubou) a když je třeba, tak dosypávám, aby se s tím hezky pracovalo.

no nechtělo se mi to vyhazovat tak mám z toho drobení a příště dám míň mouky a budu teda přisypávat a snad už bude strouhání :mrgreen: :oops:

• načítám...
15326
17.3.11 12:12

Potvrzuju, že řízky v chipsech jsou super. V prostředku pečení obrátím, at nejsou suché.

My dneska krémovou česnečku a rizoto.

• načítám...
29436
17.3.11 12:41

Já mám dneska strašnou chuť na brambory a vařenou brokolici. :mrgreen:

• načítám...
616
17.3.11 13:46

Torteliny se špenátovou omáčkou.

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie