Věčné téma: Co dnes uvařit?

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Velikost písma:
50166
27.3.12 23:11
@sophinka píše:
brokolice je u nás jen pro králíka ,to by mě snad vyhnali kolektivně z domu :lol: :lol: :lol:

A já si dělám brokolici jako přílohu k masu :lol:

• načítám...
Klementýnka
28.3.12 09:08
@MUFICE píše:
A já si dělám brokolici jako přílohu k masu :lol:

U nás teda brokolice frčí - zapečená, vařená v páře s máslíčkem, součást různých zeleninových směsí, brokolicový quiche, pyré, flan (nákyp), soufflé, dneska k večeři bude brokolicový krém … ale u nás frčá zelenina celkově, naštěstí i u manžela. :D

• Upravit
25007
28.3.12 09:23

U nás teda brokolice taky jede, dokonce i všechny děti jí můžou :mrgreen: Manžel jí sice sní, ale hodně oblíbená u něj asi není :lol: jinak zeleninovej je oravdu hodně, takže mu brokolici odpustím :lol:

• načítám...
50166
28.3.12 09:37
@Klementýnka píše:
U nás teda brokolice frčí - zapečená, vařená v páře s máslíčkem, součást různých zeleninových směsí, brokolicový quiche, pyré, flan (nákyp), soufflé, dneska k večeři bude brokolicový krém … ale u nás frčá zelenina celkově, naštěstí i u manžela. :D

Jo, zapečenou brokolici v troubě se smetanou a bramborama mám taky ráda. Občas dělám i brokolicový krém :pankac:

• načítám...
9995
28.3.12 09:42
@lusis píše:
našla jsem to v blesku pro ženy-pro 4 osoby-200g libového masa z v.plece,200g uzeného,200g králíka nebo kuřete,hrst mladých kopřiv,6 vajec,6 žemlí,1/8 l mléka,petrželová nať,pepř,špetka ml.muškat.květu,sůl,sádlo na vymaštění pekáče.
maso uvařte každé zvlášť,v osolené vodě,a vychladlé nakrájet na kostičky,žemle na kostky,vložte do mísy a zvlhčete několika lžícemi vývaru z uzeného.Přidejte kostky masa,sekané kopřivy,petrželovou nať,osolte,a okořeňte pepřem a muškát.květem.Přilijte vejce rozšlehaná v mléce,promíchejte,směs nechte odstát.Po 10 minutách urovnejte do sádlem vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě zvolna pečeme do zlatova.

Dík za recept :palec: , dobrá obměna klasické nádivky a k ní maso. Tady je vše v jednom. Na velikonoce upeču.

• načítám...
9995
28.3.12 09:44

My dnes králíka na česneku, teda to co z něho zbylo, když ho syn okrájel na šunku. Mimochodem ta je výborná.

• načítám...
2204
28.3.12 09:48

kopil jsem uzená žebra, hodinu vařil, maso obral, orestoval, přidal hrášek, mrkev kukuřici a smíchal s kvalitními těstovinami, to celé zasypal parmazánem a bašta největší !!

• načítám...
23033
28.3.12 10:36

zampionova smetanova polevka,gratinovane brambory, kureci prsa a platky cukety na grilu

• načítám...
20656
28.3.12 11:08

dneska vývar ze srdíčka se zeleninou a zavářkou a pak to srdíčko na smetaně s těstovinama a mrkvový salát s jablíčkem :pankac: už mám hlad :lol:

Malá bude mít „rozňahňaný“: králík, mrkev, petržel, polenta

zítra bude filé s bramborem a s brokolicí (u nás taky jede, všichni jí milují vč. manžela! :palec:)
v pátek budu mít frmol, tak jen něco rychlýho, asi salát s kuřecím

Příspěvek upraven 28.03.12 v 11:11

• načítám...
1101
28.3.12 11:09

Včera k obědu palačinky s jahodami a šlehačkou, k večeři zeleninový salát s pečivem.
Dnes obalovaná brokolice s bramborem

• načítám...
20656
28.3.12 11:12

@dalimil - no vida uzená zebra - to bych mohla udělat o víkendu, už dlouho nebyly, díky za typ :palec:

@levandule25 - mňam palačinky s jahodama :pankac: bych si taky dala

a koukám, že brokolice je tenhle týden v kurzu :lol: nedávno to byl zas květák ;)

• načítám...
2041
28.3.12 11:13

Je v akci, taky jsme měli:-)
Dnes obalovaný květák a brambory, malá obalovaný kuřecí řízek, protože květák plive :think: :nevim:

• načítám...
9223
28.3.12 11:30

Holky moje babička dělávala takovou bílou králičí polívku jen s bramborem,masem z králíka a vajíčkem.. lil se do ní ocet.. neznáte jí někdo a nemáte prosím recept?

• načítám...
9995
28.3.12 11:36
@kocunka píše:
Holky moje babička dělávala takovou bílou králičí polívku jen s bramborem,masem z králíka a vajíčkem.. lil se do ní ocet.. neznáte jí někdo a nemáte prosím recept?

Já znám akorát bílou kyselou omáčku z králíka bez vajíčka a k tomu knedlík. Dělala to moje babička, recept kdyžtak seženu.

• načítám...
9223
28.3.12 11:39
@Paoloska píše:
Já znám akorát bílou kyselou omáčku z králíka bez vajíčka a k tomu knedlík. Dělala to moje babička, recept kdyžtak seženu.

hodná,děkuju,ale já bych potřebovala tu polívku… :oops: :lol: Omáčku bych asi dokupy dala…

• načítám...

Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport

• (4) + 77 recenzí

Poradna o homeopatii

Ikona - Eliška Bartlová

MUDr. Eliška Bartlová