Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat
@sophinka píše:
brokolice je u nás jen pro králíka ,to by mě snad vyhnali kolektivně z domu![]()
![]()
A já si dělám brokolici jako přílohu k masu ![]()
@MUFICE píše:
A já si dělám brokolici jako přílohu k masu
U nás teda brokolice frčí - zapečená, vařená v páře s máslíčkem, součást různých zeleninových směsí, brokolicový quiche, pyré, flan (nákyp), soufflé, dneska k večeři bude brokolicový krém … ale u nás frčá zelenina celkově, naštěstí i u manžela. ![]()
U nás teda brokolice taky jede, dokonce i všechny děti jí můžou
Manžel jí sice sní, ale hodně oblíbená u něj asi není
jinak zeleninovej je oravdu hodně, takže mu brokolici odpustím ![]()
@Klementýnka píše:
U nás teda brokolice frčí - zapečená, vařená v páře s máslíčkem, součást různých zeleninových směsí, brokolicový quiche, pyré, flan (nákyp), soufflé, dneska k večeři bude brokolicový krém … ale u nás frčá zelenina celkově, naštěstí i u manžela.
Jo, zapečenou brokolici v troubě se smetanou a bramborama mám taky ráda. Občas dělám i brokolicový krém ![]()
@lusis píše:
našla jsem to v blesku pro ženy-pro 4 osoby-200g libového masa z v.plece,200g uzeného,200g králíka nebo kuřete,hrst mladých kopřiv,6 vajec,6 žemlí,1/8 l mléka,petrželová nať,pepř,špetka ml.muškat.květu,sůl,sádlo na vymaštění pekáče.
maso uvařte každé zvlášť,v osolené vodě,a vychladlé nakrájet na kostičky,žemle na kostky,vložte do mísy a zvlhčete několika lžícemi vývaru z uzeného.Přidejte kostky masa,sekané kopřivy,petrželovou nať,osolte,a okořeňte pepřem a muškát.květem.Přilijte vejce rozšlehaná v mléce,promíchejte,směs nechte odstát.Po 10 minutách urovnejte do sádlem vymazaného pekáčku a v předehřáté troubě zvolna pečeme do zlatova.
Dík za recept
, dobrá obměna klasické nádivky a k ní maso. Tady je vše v jednom. Na velikonoce upeču.
My dnes králíka na česneku, teda to co z něho zbylo, když ho syn okrájel na šunku. Mimochodem ta je výborná.
kopil jsem uzená žebra, hodinu vařil, maso obral, orestoval, přidal hrášek, mrkev kukuřici a smíchal s kvalitními těstovinami, to celé zasypal parmazánem a bašta největší !!
zampionova smetanova polevka,gratinovane brambory, kureci prsa a platky cukety na grilu
dneska vývar ze srdíčka se zeleninou a zavářkou a pak to srdíčko na smetaně s těstovinama a mrkvový salát s jablíčkem
už mám hlad ![]()
Malá bude mít „rozňahňaný“: králík, mrkev, petržel, polenta
zítra bude filé s bramborem a s brokolicí (u nás taky jede, všichni jí milují vč. manžela!
)
v pátek budu mít frmol, tak jen něco rychlýho, asi salát s kuřecím
Příspěvek upraven 28.03.12 v 11:11
Včera k obědu palačinky s jahodami a šlehačkou, k večeři zeleninový salát s pečivem.
Dnes obalovaná brokolice s bramborem
@dalimil - no vida uzená zebra - to bych mohla udělat o víkendu, už dlouho nebyly, díky za typ ![]()
@levandule25 - mňam palačinky s jahodama
bych si taky dala
a koukám, že brokolice je tenhle týden v kurzu
nedávno to byl zas květák ![]()
Je v akci, taky jsme měli:-)
Dnes obalovaný květák a brambory, malá obalovaný kuřecí řízek, protože květák plive
![]()
Holky moje babička dělávala takovou bílou králičí polívku jen s bramborem,masem z králíka a vajíčkem.. lil se do ní ocet.. neznáte jí někdo a nemáte prosím recept?
@kocunka píše:
Holky moje babička dělávala takovou bílou králičí polívku jen s bramborem,masem z králíka a vajíčkem.. lil se do ní ocet.. neznáte jí někdo a nemáte prosím recept?
Já znám akorát bílou kyselou omáčku z králíka bez vajíčka a k tomu knedlík. Dělala to moje babička, recept kdyžtak seženu.
@Paoloska píše:
Já znám akorát bílou kyselou omáčku z králíka bez vajíčka a k tomu knedlík. Dělala to moje babička, recept kdyžtak seženu.
hodná,děkuju,ale já bych potřebovala tu polívku…
Omáčku bych asi dokupy dala…
Téma je zamknuté a nelze do něj již dále přispívat