Hledám doktora, který mi potvrdí, že veganství je pro dítě neškod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5040
16.6.19 15:15
@Anna85 píše:
Ja toto pochopila tak, ze zakladatelka je to dite a jejim rodicum se novy zivotni styl nelibi :think:

Aha, tak to se omlouvám. To už bych řekla, že si může dělat, co chce. V sedmnácti letech jsem o jídle s rodiči nediskutovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
37131
16.6.19 15:16
@Anonymní píše:
Mám 17 let takže do kategorie spadam ja..

Takze je ti 17, a chceš být vegan? Já to z příspěvku pochopila spíš tak že jsi rodič a nutis nějaké malé dítě být veganem. V 17 už jsi prakticky dospělá a jist si můžeš co chceš, rodiče tě nemůžou nutit jist maso apod. :nevim: co každý ji je jeho volba, rodiče by měli nechat svému dítěti možnost volby (ale stejně to platí i naopak, rodiče vegetariáni by měli dát dítěti možnost ochutnat a konzumovat maso)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní

Děkuji moc zatím jsem s rodiči na kompromisu…

• Citovat
  • Upravit
3998
@Anonymní píše:

Já se stala vegetariánkou v 16 letech. Jen jsem si nechala dvakrát do roka udělat krevní obraz, moje doktorka s tím žádný problém neměla. Pak jsem měla i veganské období, to už ale jako dospělá.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Pvln34
16.6.19 15:18

@Jana206 no zakázať jej to síce nemôžu, ale ak Zakladateľka býva s rodičmi kt ju živia, asi ťažko budú naklonení k iným stravovacím návykom…

• Citovat
  • Upravit
1386
16.6.19 15:18
@Anonymní píše:
Vim, bohužel to ale potřebuji pro rodiče..

Takže rodiče si to očividně nemyslí, doktoři si to nemyslí… je tu nějaká souvislost, která mi uniká.
Nebo uniká zakladateli diskuze? :think:
PS, pokud by mi někdo tvrdil, že veganství je vhodné pro dítě, pošlu ho do několika p**elí bez ohledu na štempl klidně od pánaboha. :cert:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17829
16.6.19 15:19
@Anonymní píše:

Mela jsem stejnej problem s rodici. Od puberty nekonzumuju maso. Nikdy mi to rodice neschvalili, naopak se me pokouseli zlomit, nekdy az agresivne, ale protoze ja vzdy delala veci tak, jak jsem je cejtila, i pres jejich natlak me jist maso neprinutili.

:) Je to uz pres 20 let, co jsem vegetarian, jsem zdrava a naopak clenove nasi tezce masozrave rodiny travi svuj cas v ordinacich lekaru. :(

Poradila bych ti vegetarisnkou stravou, ktera ale musi byt vyvazena, pak ti nic chybet nebude pro tve zdravi a ani lekari, ani rodice nemuzou mit nic proti, pokud nezaspali v gastronomickem stredoveku.
Co se tyce vagansstvi, to bych pripadne resila az v dospelosti.

Příspěvek upraven 16.06.19 v 15:27

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 15:19

@Kriss Tina chci byt jenom vegetarian. Jsem toho názoru ze každý má právo na vlastni rozhodnuti ale to oni neberou

• Citovat
  • Upravit
56278
16.6.19 15:20
@Pvln34 píše:
@Jana206 no zakázať jej to síce nemôžu, ale ak Zakladateľka býva s rodičmi kt ju živia, asi ťažko budú naklonení k iným stravovacím návykom…

rodiče s tím neudělají nic ani teď, pokud se kousne :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 15:22

Nechtela jsem aby někdo byl naštvaný kvůli memu názoru.. jen jsem chtěla poradit, mám ráda sve rodiče a nechci jim ublížit

• Citovat
  • Upravit
jahuhudka
16.6.19 15:22
@Anonymní píše:

Jídlo ti asi do krku nenatlačí, takže mají max.,,keci,, Žádný doktor ti to nepotvrdí, má to mnoho faktorů a je fakt, že v 17 si asi ještě nedokážeš,,naordinovat,, vyváženou veganskou stravu. Zrovna nedávno umřelo dítě veganům, trvali na tom, aby dítě bylo na této stravě

• Citovat
  • Upravit
17829
16.6.19 15:25
@Anonymní píše:
@Kriss Tina chci byt jenom vegetarian. Jsem toho názoru ze každý má právo na vlastni rozhodnuti ale to oni neberou

Boze muj :), ja to mela stejne. Porad kvuli tomu hadky… nejidealnejsi bude, kdyz rodicum vysvetlis, ze plnohodnotna vegetarianska strava muze mit vic bilkovin, B12,i zeleza jak strava masozravcu, ze je dokazano, ze vegetarianska strava je zdravsi, ze vegetariani maji mene rakovinovych ochoreni, srdcovocevnich ochoreni, atd.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 15:31

@My Melody to jsem zkousela ti mi řekli že pokud nesezenu doktora nic nebude :nevim:

• Citovat
  • Upravit
17829
16.6.19 15:35
@Anonymní píše:
@My Melody a dala byste mi kontakt na nějakého zahraničního lékaře (dětského) který by potvrdil alespon vegetariánství?

Ak nehovoria rodicia francuzky, nech si to prelozia v Google prekladaci, tu je jeden lekar z Toulouse, ktoreho clanok je tu citovany.
 https://www.femininbio.com/…aliste-68122

Urcite najdes viac zahranicnych lekarov, skus pohladat na internete.

:D a tu maju tvoji rodicia matku veganku a lekarku http://mamancarotte.com/…vegetaliens/ ak ich to uspokoji, ale podla mne je to trochu divny postoj tvojich rodicov, lebo 10 lekarov moze mat 10 nazorov.

Příspěvek upraven 16.06.19 v 15:45

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
16.6.19 15:39
@Anonymní píše:
@My Melody a dala byste mi kontakt na nějakého zahraničního lékaře (dětského) který by potvrdil alespon vegetariánství?

K veganstvi existuje vyjadreni WHO.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová