Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky
Mgr. Lucie Machová
Mne uz od zakladky rikaji Poker Face
mam holt proste takovej nesympatickej vyraz a takovej oblicej, za to nemuzu
ale o tom jaka jsem to vubec nic nevypovida
Nejlepsi je takovouhle kritiku obratit v zert a udelat si z toho jeste vetsi prcu. Takze na takovehle komenty bych odpovedela neco ve stylu : Vid, ja se nekdy nudim i sama se sebou.
Tim jim vezmes vitr z plachet.
Docela dobre to je vysvetleno v omhle videu
https://www.youtube.com/watch?…
Zakladatelko, jen v tom pokracuj, aspon Te nemaji za co drbat. Krome teto jedine veci.
Ja na sebe zas nekdy rekla prilis…to uz vubec neni dobry. Nikdy nevis co se otoci proti Tobe. ![]()
Já taky nejsem člověk co se s každým vybavuje a směje se kdejaké kravine, kdo mě dobre nezná taky má dojem, že jsem vážná.. Takže ne nejsi exot ![]()
Já to mám podobně, taky nemám potřebu dělat nějaké blbosti a chechtat se jak idiot, natož v nové práci, s lidma co jsou mi vlastně cizí
já se ráda zasmeju nad nějakou komedii, vtipnou knížkou, když kecám s kamarádkou, nebo něco vtipného dělají děti, ale jinak se mezi lidma (treba i mezi pribuzenstvem) většinou tvářím tak nějak neutrálně, jako usmeju se když mě něco pobavi, ale žádné záchvaty smíchu, výkřiky apod se nekonají
ale už sem si taky všimla v práci, že to lidi občas trochu odrazuje v mojí pritomnosti dělat nějaké blbiny (asi si pak připadají divně, když se snaží dělat srandu, ale nemaj moc velkou odezvu) ![]()
Neni tak dulezite, jak pusobis na ostatni, pokud ty sama jsi spokojena. To je mnohem dulezitejsi.
Prijdou mi divny ty tve kolegyně, ze te takhle posuzujou
, kdyz te poradne neznají ![]()
No jde o to že máme nahlas zdravit zákazníky. Nahlas dobrý den, nahlas neshledanou
a usmívat se na ně. Já zdravím vždy, jenže ne moc nahlas tak prý mě třeba nemusí slyšet
@Anonymní píše:
No jde o to že máme nahlas zdravit zákazníky. Nahlas dobrý den, nahlas neshledanoua usmívat se na ně. Já zdravím vždy, jenže ne moc nahlas tak prý mě třeba nemusí slyšet
Tak to je ale trosku jina situace, nez jak jsi to podala v prvnim prispevku. Jako nevim, co presne delas za praci, ale tuhle namitku docela v podnikani chapu.
Jsem stejná povaha. Mezi lidmi moc nemluvím. Ale doma je to jiná, to dokážu kecat třeba půl dne
. Můj to má naopak. S lidmi mu to nevadí, doma je pak v klidu, rád poslouchá a spíš odpočívá.
Takže ne, nejsi divná. Nechápu, proč to lidi řeší. Nejspíš by tě řešili i kdybys byla ukecaná, nebo přiměřeně ukecaná. Prostě vždycky.
@Anonymní píše:
No jde o to že máme nahlas zdravit zákazníky. Nahlas dobrý den, nahlas neshledanoua usmívat se na ně. Já zdravím vždy, jenže ne moc nahlas tak prý mě třeba nemusí slyšet
Aha. Dobře, to taky chápu. Taky zdravím potichu, než se rozkoukám a trochu si zvyknu. Chce to na tom zapracovat. Nestydět se mluvit nahlas ![]()
Tak já třeba taky nejsem středem pozornosti. Obvykle musím člověka párkrát potkat, než se začnu smát a tlachat. S někým to jde dřív, s někým dýl. Ale je pravda, že od té doby, co jsem denně v kontaktu s cizími lidmi, hrozně se to zlepšilo a už nemám problém popovídat si a zasmát se s někým, s kým se znám 5 minut.
Řekla bych, že to hodně záleží i na tom, jaký životní styl měla vaše rodina. V té naší si nikdo nikdy nepotrpěl na mnoho přátel, návštěvy, velké společenské akce. Byli jsme spíš sami pro sebe. Jestli jste z podobné rodiny, potom je přirozené, že se musíte naučit mezi lidmi uvolnit. Pro začátek stačí, když úplně normálně na jejich dotazy povíte, že máte takovou povahu a chvíli vám trvá, než si zvyknete na nový kolektiv… Není to nic, za co byste se měla stydět a oni aspoň budou vědět, že nejste studený čumák ![]()
@DeeDee.518 píše:
Tak já třeba taky nejsem středem pozornosti. Obvykle musím člověka párkrát potkat, než se začnu smát a tlachat. S někým to jde dřív, s někým dýl. Ale je pravda, že od té doby, co jsem denně v kontaktu s cizími lidmi, hrozně se to zlepšilo a už nemám problém popovídat si a zasmát se s někým, s kým se znám 5 minut.Řekla bych, že to hodně záleží i na tom, jaký životní styl měla vaše rodina. V té naší si nikdo nikdy nepotrpěl na mnoho přátel, návštěvy, velké společenské akce. Byli jsme spíš sami pro sebe. Jestli jste z podobné rodiny, potom je přirozené, že se musíte naučit mezi lidmi uvolnit. Pro začátek stačí, když úplně normálně na jejich dotazy povíte, že máte takovou povahu a chvíli vám trvá, než si zvyknete na nový kolektiv… Není to nic, za co byste se měla stydět a oni aspoň budou vědět, že nejste studený čumák
Už mi někdo i řekl, že působím namyšleně a chladně. Jenže to je taková slupka
ostýchám se a nedám se snad nikdy do řeči já první. Pokud na mě někdo začne mluvit jsem normální příjemná žena ![]()
Ahoj.Dost často slyším, že jsem nenápadná, málomluvná. Teď jsem nastoupila do nové práce a už zase: ty jsi pořád vážná, neslyšíme tě se smát a jsi tichá atd atd.Doma mezi svými jsem ukecaná, s přítelem a dětmi se furt smějem, děláme blbosti atd. Přijdu do práce, dělám si svoje. Že bych se vůbec nesmála, to ne.Ale prostě nejsem človêk, který musí být v kolektivu vidět a slyšet. A s některýma kolegyněma vůbec nemám téma k hovoru
s některýma jo. Nevím, asi působím jako podivínka, prtostě v práci jsem tichá a jedu si svoje, doma jsem uvolněná. Proč se tomu lidi diví? máte to taky někdfo tak nebo jsem exot?