Hledám doktora, který mi potvrdí, že veganství je pro dítě neškod

Napsat příspěvek
Velikost písma:
389
16.6.19 17:08
Jako veganka ktera bude mit dite vegan jsem sehnala narychlo jen lekarku ktere to nevadi a hlavne jsem dost svá aby me neci nazor zajimal. Bohuzel kontakt na vegan pediatra jsem ztratila pred par mesicema ale urcite nejaci jsou :( Doporucuji stranku na fb informovane ockovani atd.
@Anonymní píše:
Dobrý den,
neznáte nějakého dětského lékaře, který by mým rodičům potvrdil, že vegetariánství popř veganství je neškodné? Nejlépe i s kontaktem děkuji moc ;)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56283
16.6.19 17:23
@Anonymní píše:
Nechtela jsem aby někdo byl naštvaný kvůli memu názoru.. jen jsem chtěla poradit, mám ráda sve rodiče a nechci jim ublížit

takové potvrzení ti žádný doktor nedá.. může ti ale třeba po několika měsících vynechání masa vzít krev a porovnat to s odběrem před tím, než ses k tomu rozhodla.
Ono totiž není vege jako vege.. někdo prostě seškrtá jen zakázané potraviny a jede dál a druhý se aktivně zajímá, snaží se všechno nahradit a ve finále má vyváženou dobrou zdravou stravu, které nic nechybí. Znám i veganské děti, na této stravě od miminek.
Být tebou bych si nastudovala co nejvíc. Pro klid duše rodičů zkus kalorické tabulky a pár dní si tam zapisovat všechno co sníš - graficky se ti tam znázorní bílkoviny, sacharidy, tuky, vláknina. Můžeš to udělat s masem a potom zkusit vytvořit jídelníček bez masa tak, aby všechny poměry zůstaly zachovány. Prostě si pohraj s tím, abys maso se vším všudy nahradila něčím jiným. Když rodiče uvidí, že víš, co děláš, třeba změní názor

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
16.6.19 18:07

@Uslava varit umim :)

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
16.6.19 18:08

Děkuji zkusim

• Citovat
  • Upravit
76450
16.6.19 18:12
@Anonymní píše:
Dobrý den,
neznáte nějakého dětského lékaře, který by mým rodičům potvrdil, že vegetariánství popř veganství je neškodné? Nejlépe i s kontaktem děkuji moc ;)

asi kdyby to byla pravda, tak by takových lékařů bylo statisíce, nemyslíš :zed:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2085
16.6.19 21:05

Je vám 17. Jezte si, jak uznáte za vhodné. Nemyslím, že by názor jednoho lékaře rodiče přesvědčil. Realita je taková, že nad vámi nemohou stát a násilím vám cpát maso do krku. Jediné, co mohou, je urazit se a peskovat vás. Rok to vydržte, pak se třeba odstěhujete studovat někam na VŠ a oni se s tím už nějak srovnají sami… Já bych s nimi vůbec nediskutovala.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
7205
16.6.19 21:31

Veganství je extrém. Vegetariánství beru

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4595
16.6.19 23:04

@Moise prosim, berte ted muj dotaz jako vtip. Muze byt veganske mimino kojene?
Jinak pro zakladatelku, kdyz budes veganstvi delat hloupe, tak to zdravy neni a budes mit nedostatek b12 a zeleza. Vsezravci holt nad timhle nemusi premyslet. Chytri vegani problem nemaji.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Brumbera
17.6.19 00:42
@Anonymní píše:
Dobrý den,

V zahranici takovy jsou, to vim jiste. WHO veganstvi doporucuje pouze pokud suplementujes nejake vitaminy. Vegetarianstvi doporucuje bez suplementace.

• Citovat
  • Upravit
5500
17.6.19 11:39
@bobulka88 píše:
Jinak pro zakladatelku, kdyz budes veganstvi delat hloupe, tak to zdravy neni a budes mit nedostatek b12 a zeleza. Vsezravci holt nad timhle nemusi premyslet. Chytri vegani problem nemaji.

No jelikoz veganstvi je o nejezeni produktu cizich zivocisnych druhu… :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
56283
17.6.19 21:03
@bobulka88 píše:

proč by nemohlo?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
101606
17.6.19 21:51
@rozand píše:
No jelikoz veganstvi je o nejezeni produktu cizich zivocisnych druhu… :roll:

Takže kanibal je vlastně vegan :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
18.2.21 12:02

Naše zdravotnictví je těžce zaostalé, výživové poučky mají kořeny někdy po 2. světové válce. když se podíváte do zahraničí, je to lepší:

https://soucitne.cz/…je-veganstvi

Že je veganství postačující je jasné, když se člověk podívá do historie, vyspělé civilizace byly postaveny na vegetariánství (indická kultura a v podstatě celá blízkovýchodně-středomořská antika) a na druhé straně živočišné ne-lidské mléko většina světové populace snáší špatně (černoši, asiaté), běloši si zvykli, že mají stále zácpy či průjmy, tam je to svérázná situace.

Nicméně k otázce - například Dr. Gojda ve Vinohradské nemocnici dělá výzkumy. A jiný lékař se věnuje veganským dětem, ale jméno si již nepamatuji :)

https://www.idnes.cz/…9_zdravi_lsv

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5500
20.2.21 21:22

@AlexandrDarius Běloši mají stále zácpy či průjmy? 8o 8o 8o

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13010
20.2.21 21:34
@Anonymní píše:
Dobrý den,

jejda
neotravujte doktora s takovýma nesmyslem a potvrzujte si to rodičům sami, tvl

:roll:

ti lidi stejně nejsou normální, mě se stalo, že po mě paní žádala potvrzení pro manžela, že má po porodu odpovídající váhu a že není 5 měsíců po porodu tlustá…s BMI 24
:zed:

tomu dementovi bych dala pěstí, mmch je to lehce veřejně známá osoba, ten chlap, ale dement jakého svět neviděl, nebyl to hec, žádná sázka, poslal jí po potvrzení k doktorovi, hňup

jo a k zakladatelce, veganství echt striktní malým dětem škodí

chybí jim sfingolipidy a další věci pro tvorbu obalů neuronů v mozku a budování jejich mozků a nervové soustavy / nejen / a je to závažný defekt v jejich stravě který se projeví nejen na jejich intelektu

i když ono…někdy když člověk pak vidí ty rodiče těch nebohých dítek…tak si vlastně řekne…genetika nepustí…poručeno pánubohu

:nevim:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Psychologická poradna pro snažící se, těhotné i maminky

Ikona - Lucie Machová

Mgr. Lucie Machová