Veganka - matka - strava

168
5.4.24 17:47

Veganka - matka - strava

Ahoj, je tu nejaká mamka, alebo tehotná, ktorá je vegánka? Rada by som vedela ako ste to riešili počas tehotenstva a počas kojenia a potom jedlo pre dieťa? Lebo zase chápem, že dieťa potrebuje živiny a aj ked mäso nejem, tak zase uplne asi nechcem vnucovať, hoc skôr plánujem viesť k (svoje dieťa v buducnosti) k takému skôr vegánstvu a ked bude chcieť nech si dá mäso, napr. obed v škole, škôlke :think: :) alebo na návšteve, ale doma by bolo vegánske.

Poprípade je tu aj taká, ktorá napr zotrvala by vegánstve alebo vegetariánstve? :andel:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
Anonymní
5.4.24 17:57

Kamarádka je veganka. Jedlá běžná veganska jídla. A dítě stravuje vegansky. Je schopna vrátit jogurt, který si dítě samo vybere s tím, že tohle se nepapa.! :roll: druhá je vagerarianka, konzumující víc veganskou stravu a ta jídelníček zase tolik nehroti. Ale je pro ně zbytečně kupovat např maso když by ho nejedli. U prvního případů je i přímé složité onomu dítěti přivést nějakou maličkost. Sušenky, brambůrky, křupky…

• Citovat
  • Upravit
168
5.4.24 17:59
@Anonymní píše: Více

Myslela som aj vplyv na dieťa :) Myslím čo sa týka zdravia kvôli jedlu, lebo ja doplnam je 2 vitamíny. a zase nie som až taká fanatická :palec:

Čiže mám to chápať tak, že podľa teba je to zlé mať,,vegánske dieťa" :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
5.4.24 18:04

Koukni na Maruskaveg nebo Katyveganza.

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.24 18:10
@brunhilda479 píše: Více

Dr si dítě hlídá kvůli železu. Mamince se to ale nelíbí. Nedávno mělo vysoké hodnoty Dcka. Což i mě překvapilo.
Není to zlé mít Vega dítě. Jen učit dítě fuj to ty jíst nebudeš když by chtělo, mi přijde fakt špatně! Nic se nemá přehánět. Myslím, že obecně řečeno je spousta, spousta jídla na výběr. Taky kupuju veganska jogurty, sýry, paštiky. :nevim: veganska jídla nejsou vůbec špatná. Prostě rozmanitost.

• Citovat
  • Upravit
168
5.4.24 18:16

Ja zase taká extrémistka nie som, že ani cukriky by som nedovolila, viedla by som vegánsky ale zase z času načas ked chce nech si kupi alebo kupim ja, alebo ak dostane od niekoho kľudne, ved zase je mi jasné, že v škole nebude vege jedlo, nebudem protestovať, doma sice 90% vegan jedlá, ale mimo ked chce nech si dá, možno u babky obložený chlebík :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 18:23

Se dohaduje i s tatínkem. Ten rád zhřeší a maminka je celá divoká když si dítko kousne.
Velká výhoda našich dětí je to, že jsou na ovoce a zeleninu. Když náhodou dorazí tak mají co ke svačině.

• Citovat
  • Upravit
168
5.4.24 18:30

Našťastie pre manžela a pre dieťa až taká fanatička nie som, kedže sama som už nevedome,,(ne)zhrešila" kedže ľudia ma oklamali a dali mi mäso, hoc povedali, že to vegan,,mäso" :roll: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 18:37

Zase ale tohle se mi nelíbí. Sice nejsem vegan ale taky nejím všechno nikdy by mě nenapadlo někomu cpat, to co nejí. Snažím se to tohle tak brát. Prostě to neji a já se s tím snažím pracovat. Nezáleží na tom jestli s tím souhlasím nebo ne.

U dětí si myslím, že by měli vyzkoušet všechno a podle toho jet ten jejich jídelníček. :nevim: veganem se člověk nerodí. A živočišné bílkoviny na startu potřebuje. :roll: :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
168
5.4.24 18:46

To ani ja, zase ked príde navšteva tak sa nemám nejaký veľký problém pripraviť niečo non vegan, proste urobím chlebík so šunkou alebo klasicku pizzu, ale napr. mám aj vege varianty, ak chcu ochutnať, a som celkom rada, že to dosť jedia, evidentne chutí :D ale maju aj to aj to.

U mňa doma by bola non vegan strava obmedzená ale nie vylúčená pre dieťa.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 19:24

Ja se k nim na návštěvu docela těším. Hlavně teda on má velkou potřebu vařit a chlubit se tím. Zase pro nás(spíš teda pro mě) je to taková trochu exotika. Fakt nechci aby kupovali něco co nejí.
Akorad se snažím vyhýbat jejich (její zvlášť) moralizování ohledně běžné stravy. To už je tenkej led.

• Citovat
  • Upravit
168
5.4.24 19:50

Lebo zase z rodiny počúvam odsudenie, že to škodí deťom, hoc ja takto fungujem 10 rokov a jediné čo občas beriem je železo a B komplex ale to len jede týžden v mesiaci.
Pritom ja vôbec nechcem pre dieťa 100% vegan jedlo, len non vegan bude dosť obmedzené :nevim: v čom zase až taký problém nevidím a zase ak by boli problémy tak zmením pre dieťa stravovanie.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.24 20:00

Vidíš a tohle ona vidět ani nechce. Sice říká že jo ale vidím na ni, že prostě je to podle ní nejlepší. :nevim: :roll:

• Citovat
  • Upravit
Anonymní
5.4.24 20:48

Můj bratr je vegan a jeho manželka taky. I v těhotenství byla na veganské stravě. Každý měsíc ale chodila na krev, jestli jí něco nechybí. A vše bylo v pořádku.
Dítě je tedy taky vegan. Rodiče to rozhodli za něj. Dlouho hledali školku kam si bude moc brát vegan jídlo. Malej už byl taky na krvi několikrát a taky mu nic nechybělo.
Jen je mi ho trochu líto na oslavách, protože si chce dát třeba dort a oni mu řeknou že to nemůže, protože to není veganské. :oops:

• Citovat
  • Upravit
8743
5.4.24 21:03

Já to vidím hned v několika rovinách.
1. Pokud se budeš takto stravovat v těhotenství a při kojení, je vhodné aspoň občas zkontrolovat, jestli tobě i dítěti něco nechybí. Dítě pro vývoj potřebuje spoustu různých vitamínů, minerálů a hlavně bílkovin. Pokud to vychytas, tak super.
2. Až z toho dítě bude mít rozum, nechala bych ho jist to, co chce. Samozřejmě v rámci mezí, taky svoje děti nenechám večeřet balíček bonbónů, protože chtějí. Ale když já nejím houby, neznamená to, že je nedám tomu diteti. Mám v práci kluka veganskych rodičů, spíš tedy matky, a ten to nesnáší. Nosí si vlastní obědy a většinou skončí rovnou v kýblu a stejně si bere jídlo od spolužáků…
3. Máme celiaka, ještě nedávno k tomu měl i bezlaktozovou dietu. Já nejspíš budu zanedlouho mít taky dietu, úplně jinou, než syn. Je to na palici neustále hlídat, kdo co může, co v čem je, u všeho číst složení, kontrolovat všechno, co mu kdo donese, brát mu věci, co nemůže… dobrovne bych to nikdy nedělala. Žádné přesvědčení by nebylo tak silné, abych toto všechno podstupovala a tomu diteti to dělala, když nemusím.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí