Věk miminka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
26.9.14 17:35

Věk kojence pro potřeby umělé výživy

Zdravím a navazuji na starší diskusi, kde se dle mého rychlého náhledu problematika věku kojence nevyřešila a mám tedy dotaz, pokud někdo od té doby získal zkušenost: ukončený 6. měsíc znamená ukončený 24. týden nebo např. v případě narození 10.1. jde až o termín 10.7.? V půl roce činí rozdíl již 14 dnů, takže např. lze podávat příkrmy určené od ukončeného 6. měsíce již ve 25. a 26. týdnu? Věřím, že by se při dřívějším podání až tak nic nestalo, ale zajímá mě to i obecně, evidentně pro to neexistuje metodický pokyn :).

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Tunrida
26.9.14 17:39

Jakoby ten trávicí trakt měl v sobě kalendář a při zavedení o pár dní dřív se měl sesypat :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
8911
26.9.14 17:40

Člověče, slyším poprvé, že by se to u již narozeného dítěte počítalo na týdny. :think: Ukončený 6.měsíc znamená, že je dítě už CELÝCH 6.měsíců na světě. V případě narození 10.1., bych za ukončený 6.měsíc považovala 10.7. Já sama, jsem s příkrmy začala dřív, protože moje děti byly žravci. ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
24798
26.9.14 17:43

@Tálibatun Už se vidím, jak si pamatuju, jestli má děcko 25 nebo 27 týdnů :mrgreen:
Počítám normálně kalendářní měsíce.
Příkrmy se mají zavádět tak mezi 4-6 měsíci, takže řešit to s přesností na týdny je zbytečné.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.9.14 17:44
@Tálibatun píše:
Zdravím a navazuji na starší diskusi, kde se dle mého rychlého náhledu problematika věku kojence nevyřešila a mám tedy dotaz, pokud někdo od té doby získal zkušenost: ukončený 6. měsíc znamená ukončený 24. týden nebo např. v případě narození 10.1. jde až o termín 10.7.? V půl roce činí rozdíl již 14 dnů, takže např. lze podávat příkrmy určené od ukončeného 6. měsíce již ve 25. a 26. týdnu? Věřím, že by se při dřívějším podání až tak nic nestalo, ale zajímá mě to i obecně, evidentně pro to neexistuje metodický pokyn :).

co je na tom k nepochopení? Pokud se dítě narodí 10.1. tak 10.7. začíná 1 den 7 měsíce. Tudíž ukončený 6. měsíc je 9.7. Nějaké řešení rozdílu jen kvůli tomu, že měsíc nemá 31 dnů, tudíž se musí odečíst xy dnů je prostě nesmysl ;)
Edit. špatně napsané datum

Příspěvek upraven 26.09.14 v 17:49

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.9.14 17:45
@Wiolla píše: Člověče, slyším poprvé, že by se to u již narozeného dítěte počítalo na týdny. :think: Ukončený 6.měsíc znamená, že je dítě už CELÝCH 6.měsíců na světě. V případě narození 10.1., bych za ukončený 6.měsíc považovala 10.7. Já sama, jsem s příkrmy začala dřív, protože moje děti byly žravci. ;)

to se počítá jen do cca 3. měsíců a to jen z důvodů očkování, pak už se to počítá v měsících ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.9.14 17:46
@Ivaneska píše:
co je na tom k nepochopení? Pokud se dítě narodí 10.1. tak 10.7. začíná 1 den 7 měsíce. Tudíž ukončený 6. měsíc je 30.6. Nějaké řešení rozdílu jen kvůli tomu, že měsíc nemá 31 dnů, tudíž se musí odečíst xy dnů je prostě nesmysl ;)

Nepleť ji šmarjá! Ukončený 6.měsíc je 9.7!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.9.14 17:47
@Ivaneska píše:
to se počítá jen do cca 3. měsíců a to jen z důvodů očkování, pak už se to počítá v měsících ;)

Jo tááák, tak to už jsem zapomněla.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.9.14 17:48
@Wiolla píše:
Nepleť ji šmarjá! Ukončený 6.měsíc je 9.7!

pardon, samozřejmě máš pravdu :oops: :oops: :?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1312
26.9.14 17:49
@Tálibatun píše:
Zdravím a navazuji na starší diskusi, kde se dle mého rychlého náhledu problematika věku kojence nevyřešila a mám tedy dotaz, pokud někdo od té doby získal zkušenost: ukončený 6. měsíc znamená ukončený 24. týden nebo např. v případě narození 10.1. jde až o termín 10.7.? V půl roce činí rozdíl již 14 dnů, takže např. lze podávat příkrmy určené od ukončeného 6. měsíce již ve 25. a 26. týdnu? Věřím, že by se při dřívějším podání až tak nic nestalo, ale zajímá mě to i obecně, evidentně pro to neexistuje metodický pokyn :).
Brala bych to podle data narození, tedy ukončený 6. měsíc bude 10.7. To by se ohledně příkrmů uvádělo v týdnech, tedy třeba daný příkrm od ukončeného 24. týdne, kdyby to tak bylo myšleno. Když se někdo zeptá na věk miminka, tak se to také říká v měsících a ne týdnech (nemyslím úplně malinkatá miminka, tam se to samozřejmě v týdnech říká, ale zase se nedávají příkrmy). A jak píšeš 14 dní rozdíl, tak když se to bere v měsících, je tedy starší. Když tedy dostane danou zeleninu o 14 dnů později, rozhodně se nic nestane.
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
339

A on někdo počítá věk narozeného miminka na týdny? 8o No naši kluci už budou mít za chvilku 520 týdnů :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.9.14 17:50
@Wiolla píše:
Jo tááák, tak to už jsem zapomněla.

mě to takhle vysvětlila dr. protože první vakcína se dává od uk. 9. týdne ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8911
26.9.14 17:51
@Ivaneska píše:
mě to takhle vysvětlila dr. protože první vakcína se dává od uk. 9. týdne ;)

To je možný, ale já jsem myslím i tu hexu očkovala později. :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
47759
26.9.14 17:53
@Wiolla píše:
To je možný, ale já jsem myslím i tu hexu očkovala později. :think:

dřív to bylo od uk. 12. týdne, což jsou uk. 3. měsíce, Minulý rok se měnil očkovací kalendář ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Sleep & play

• (2.8) + 293 recenzí

Babylove ubrousky

• (4.3) + 288 recenzí