Věkový rozdíl 2 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
19296
18.10.11 21:48

Ahoj
Mám mezi staršími dětmi rozdíl 2 roky a 4 dny. Kubík je a byl hodně živé dítko. Mladší Gabka byla a je hodňoučká. Takže pohoda.
Dvouleté dítě už má rozum a dokáže si hrát potichu. Což jsem zírala, že náš Kuba umí být potichu a dokonce šeptal, když malá spala. Teda občas. :mrgreen: Když plakala, tak ji dával dudlík. :andel: ............. Když měla Gabka cca rok a K. 3 roky, tak to začlo být trochu náročné. Najednou přestal Kuba poslouchat a děsně zlobil. P.psycholožka říkala, že se v něm bije to, že má sestru strašně rád a zároveň chce být sám.
Po letech…Kuba má skoro 9 a Gabka skoro 7 let. Jsou parťáci. :palec: Jasně, někdy se hádají, ale v podstatě mají pěkný vztah.

Neřeš to a neboj se. Nějak to zvládneš. :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1176
18.10.11 21:49

Máme dva roky od sebe a je to v pohodě. Starší syn je sice vztekloun, ale dá se to, malou má rád od narození a i když si teda nevyhrají, jako některé děti (oba si hrají zvlášť), tak přesto je to celkem v klidu už od začátku.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
436
18.10.11 22:07

Ahoj, my máme čerstvě necelé dva měsíce dcerky - rozdíl 20měs. Zatím máme hodný dětičky, i když ten kolotoč je na palici. Starší dává dudlíky, chce chovat, hlásí že Vaneska pláče a papá. Začala nám přebalovat panenky. Mladší je spací miminko, takže to jde, jen se nám prodloužil den. Nebudu říkat, že to není náročný, ale zvládnout se to dá.. :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4542
18.10.11 22:23

Není to tak hrozné, jak to vypadá, kdybych si vyloženě mohla vybírat, tak bych možná přivítala o malinko větší věkový rozdíl, ale dá se to :-). Taky strašně záleží na tom, co jsou tvoje děti zač :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.10.11 22:44

Hlavně nastolit pevný řád a režim a pak jde všechno hladce. Jak píší holky - se dvěma dětmi toho zvládneš nakonec mnohem víc než s jedním. Ještě když se ke všemu nakonec zbavíš manžela (někteří jsou horší než malé děti, což? 8-) , tak to bude naprostá pohoda a brnkačka. Těš se. Já si to teď užívám maximálně. Sice pořád řeším nějaké to strkání apod., ale zas je s nimi sranda :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4242
18.10.11 22:46

Tak u nas to byla pohoda, prvni pulrok uplna, me ani neprislo, ze je to kolotoc, hlavne jsem malyho mela na leto, takze zadne navlikani bund a tak, jak fakt nedelam drsnou, ale bylo to ok :mrgreen:
Druhy pulrok horsi v tom, ze mladsi zacal lezt, sahat starsimu na hracky a zasahovat do jeho her… Takze jo, masakr v tom, ze jsem obcas musela zarvat, at ho nepicha/nestrka/nemacka/nezavaluje/neodstrkava/nekouse apod. :mrgreen:
Ted po roce a pul, je to podle me docela v pohode, jasne, starsi je nastvany, kdyz si pekne hraje a mladsi mu to bori, zasahuje mu do jeho her a nechape, ze si chce hrat s nim, ale ze to neumi a tak skodi…
Takze holt porad resime pujc mu to, nestrkej ho, ale na druhou stranu taky na mladsiho nebor mu to, neber hracky a tak, ale ten prd rozumi.. :lol:
Starsi vymejsli blbiny, jak chce taky pozornost, takze nekdy… moje nervy :mrgreen:
No a zalezi na detech, na jejich povahach, zdravi, proste vsem.. kamaradka ma taky po dvou letech, chlapecek byva casto nemocny, chronicke horecky, takze vecne se venuje jemu, je ji lito, ze zanedbava tu starsi a rika, ze uz by nikdy takhle deti po sobe nechtela…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
18.10.11 22:54

Taky mám hady dva roky po sobě a s odstupem času můžu s klidným svědomím napsat, že ten první rok byl příšernej. :mrgreen:

První dcera byla úžasná, hodně spala, neplakala, spokojené dítě. Když se jí ve dvou letech narodil bratr, tak to bylo uřvaný, , nespavý, věčně nespokojený stvoření, který bych s klidem odevzdala prvnímu cikánovi, který bych zazvonil u dveří. :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

Ale přešel ten necelý rok a od tý doby je to SUPER! Teď jsou jim 3 a 5 a je to prostě božský, hodně si spolu vystačí, milujou se, brání sebe navzájem před ostatníma, vymýšlejí neskutečný ptákoviny, prostě parťáci. Teď už bych neměnila, ale zažít znova ten první rok už bych taky nechětla. 8-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
18.10.11 23:09
Sunnyside píše:
Taky mám hady dva roky po sobě a s odstupem času můžu s klidným svědomím napsat, že ten první rok byl příšernej. :mrgreen:

ALE NO TAAAAAK!!! Teď jsi nám to tady pokazila :cert: Všechny si sice myslíme to stejné jako ty, ale nechtěly jsme zakladatelku vyděsit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
18.10.11 23:18
lulje píše:
Sunnyside píše:
Taky mám hady dva roky po sobě a s odstupem času můžu s klidným svědomím napsat, že ten první rok byl příšernej. :mrgreen:
ALE NO TAAAAAK!!! Teď jsi nám to tady pokazila :cert: Všechny si sice myslíme to stejné jako ty, ale nechtěly jsme zakladatelku vyděsit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

:mrgreen: Přežily jsme to my, přežije to i ona. Štěstí přeje připraveným! :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2100
18.10.11 23:23
lulje píše:
Sunnyside píše:
ALE NO TAAAAAK!!! Teď jsi nám to tady pokazila :cert: Všechny si sice myslíme to stejné jako ty, ale nechtěly jsme zakladatelku vyděsit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: :mrgreen: :potlesk: :potlesk:

Asi opravdu záleží na povaze dětí… U nás se tedy zpočátku projevila u staršího žárlivost dohromady s obdobím vzdoru, ale zase mladší se od začátku ohromně starším zabavil. A teď už jsou opravdu parťáci a vyhrajou si :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1751
18.10.11 23:29

Určitě záleží na povaze. A taky hlavně na spánku mladšího. U nás to byl očistec - dvě hodiny jsme uhoupávali mimino na rukou, on 20 minut spal, pak půl hodiny ječel, pak jsem ho zase hodinu uspávala… fakt šílený. V noci vyváděl stejně a když po takovým mejdanu v šest ráno konečně usnul, v půl sedmý vstala dcera, že už budeme vstávat. :zed:

Pokud se druhátko narodí spací a hodné, tak je to brnkačka. :-D :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1874
19.10.11 00:02
ZelvaVeruna píše:
Tak u nas to byla pohoda, prvni pulrok uplna, me ani neprislo, ze je to kolotoc, hlavne jsem malyho mela na leto, takze zadne navlikani bund a tak, jak fakt nedelam drsnou, ale bylo to ok :mrgreen:
Druhy pulrok horsi v tom, ze mladsi zacal lezt, sahat starsimu na hracky a zasahovat do jeho her… Takze jo, masakr v tom, ze jsem obcas musela zarvat, at ho nepicha/nestrka/nemacka/nezavaluje/neodstrkava/nekouse apod. :mrgreen:
Ted po roce a pul, je to podle me docela v pohode, jasne, starsi je nastvany, kdyz si pekne hraje a mladsi mu to bori, zasahuje mu do jeho her a nechape, ze si chce hrat s nim, ale ze to neumi a tak skodi…
Takze holt porad resime pujc mu to, nestrkej ho, ale na druhou stranu taky na mladsiho nebor mu to, neber hracky a tak, ale ten prd rozumi.. :lol:
Starsi vymejsli blbiny, jak chce taky pozornost, takze nekdy… moje nervy :mrgreen:
No a zalezi na detech, na jejich povahach, zdravi, proste vsem.. kamaradka ma taky po dvou letech, chlapecek byva casto nemocny, chronicke horecky, takze vecne se venuje jemu, je ji lito, ze zanedbava tu starsi a rika, ze uz by nikdy takhle deti po sobe nechtela…

U nás zatím podobně…
První půlrok byl malý hodně v pohodě, první měsíce i hodně spal. Malé v té době začalo období vzdoru, takže s ní to byl trochu boj, ale na to už jsem byla tak nějak zvyklá…
Skoro přesně v 6 měsících se to u malýho zlomilo, začly mu růst zuby, z ničeho nic začal být dost ubrečený, (možná se už projevuje i separační úzkost :think:) , začal se pohybovat po prostoru, od včerejška se i postavuje, tak jsem zvědavá, jak to bude pokračovat dál… :think:
Ale i přes občasné žárlení dcerky se mají rádi, už spolu i docela řáděj… :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
19.10.11 00:11

Máme rozdíl 22 měsíců a je to celkem mazec… Dokud je miminko malé a jen kojíš, tak se to dá, ale až začnou příkrmy a malé se víc pohybuje, chtělo by to oči na zádech a aspoň 4 ruce :mrgreen: A taky je horší zima než léto - naše výprava ven trvá klidně i hodinu :roll: Ale je fakt, že čím jsou starší, tím víc se zabaví sami - jen mají většinou jinou představu o skvělé zábavě než já :mrgreen: Prostě máme svůj systém, ale nesmí ten systém selhat :wink: Taky jsem v sobě objevila neskutečné rezervy a slovo „únava“ získalo úplně jiný rozměr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.10.11 00:34
elija píše:
Ale je fakt, že čím jsou starší, tím víc se zabaví sami - jen mají většinou jinou představu o skvělé zábavě než já :mrgreen: Prostě máme svůj systém, ale nesmí ten systém selhat :wink: Taky jsem v sobě objevila neskutečné rezervy a slovo „únava“ získalo úplně jiný rozměr :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
19.10.11 01:24
Sunnyside píše:
lulje píše:
Sunnyside píše:
:mrgreen: Přežily jsme to my, přežije to i ona. Štěstí přeje připraveným! :pankac:

Holky, tak vy dvě jste dobrý kvítka, vyprskla jsem u toho smíchy, i když je to veliká pravda. Elija mi mluví z duše. Mám taky rozdíl 2 roky u dětí - první 4 měsíce mazec, malej měl koliku a silnou alergii, ale než jsme na to přišli, tak jsme si vytrpěli. Pak dobrý než začal mladší chodit, pak zase nějaký čas adaptace k nějakému režimu a teď jsme ve fázi neustálého běhu, protože vyloženě trénují moji pozornost :mrgreen: . Nicméně mě vždy dokázala hodit do pohody sousedka, co má dvouletý věkový rozdíl mezi chlapečkem a dvojčaty - ta toho má občas fakt plný brejle. Pro pobavení dnes byl dobrý článek na idnesu: http://ona.idnes.cz/…q-/deti.aspx?…

Nejlepší je část, jak se dodnes nemůže otec podívat na fotky svých malých dětí :-).
Zakladatelce přeju hodně radostných chvil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin