Věkový rozdíl 2 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
308
19.10.11 00:11

Máme rozdíl 22 měsíců a je to celkem mazec… Dokud je miminko malé a jen kojíš, tak se to dá, ale až začnou příkrmy a malé se víc pohybuje, chtělo by to oči na zádech a aspoň 4 ruce :mrgreen: A taky je horší zima než léto - naše výprava ven trvá klidně i hodinu :roll: Ale je fakt, že čím jsou starší, tím víc se zabaví sami - jen mají většinou jinou představu o skvělé zábavě než já :mrgreen: Prostě máme svůj systém, ale nesmí ten systém selhat :wink: Taky jsem v sobě objevila neskutečné rezervy a slovo „únava“ získalo úplně jiný rozměr :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
19.10.11 00:34
elija píše:
Ale je fakt, že čím jsou starší, tím víc se zabaví sami - jen mají většinou jinou představu o skvělé zábavě než já :mrgreen: Prostě máme svůj systém, ale nesmí ten systém selhat :wink: Taky jsem v sobě objevila neskutečné rezervy a slovo „únava“ získalo úplně jiný rozměr :mrgreen:
:potlesk: :potlesk: :potlesk: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
236
19.10.11 01:24
Sunnyside píše:
lulje píše:
Sunnyside píše:
Taky mám hady dva roky po sobě a s odstupem času můžu s klidným svědomím napsat, že ten první rok byl příšernej. :mrgreen:
ALE NO TAAAAAK!!! Teď jsi nám to tady pokazila :cert: Všechny si sice myslíme to stejné jako ty, ale nechtěly jsme zakladatelku vyděsit :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:
:mrgreen: Přežily jsme to my, přežije to i ona. Štěstí přeje připraveným! :pankac:

Holky, tak vy dvě jste dobrý kvítka, vyprskla jsem u toho smíchy, i když je to veliká pravda. Elija mi mluví z duše. Mám taky rozdíl 2 roky u dětí - první 4 měsíce mazec, malej měl koliku a silnou alergii, ale než jsme na to přišli, tak jsme si vytrpěli. Pak dobrý než začal mladší chodit, pak zase nějaký čas adaptace k nějakému režimu a teď jsme ve fázi neustálého běhu, protože vyloženě trénují moji pozornost :mrgreen: . Nicméně mě vždy dokázala hodit do pohody sousedka, co má dvouletý věkový rozdíl mezi chlapečkem a dvojčaty - ta toho má občas fakt plný brejle. Pro pobavení dnes byl dobrý článek na idnesu: http://ona.idnes.cz/…q-/deti.aspx?…

Nejlepší je část, jak se dodnes nemůže otec podívat na fotky svých malých dětí :-).
Zakladatelce přeju hodně radostných chvil!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
19.10.11 06:31

neboj, já mám kluky od sebe o 21 měsíců (3 měsíce a teď čerstvě 2 roky) a je to naprostá pohoda, zvládla bych k tomu ještě jedno. :lol: :lol: :lol: a to se přiznám, že kojíme a u obou ještě látkujeme. Ze začátku jsem měla strach, že starší bude žárlit, ale nestalo se tak. S miminkem se chce opatrně mazlit, fakt jsem docela koukala, jak opatrně. Jinak je to šílený raubíř. Když mimčo pláče hned mě na to upozorní svým am, am, am a ukazuje, protože ještě nemluví. Mám v něm takovou malou chůvu :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
19.10.11 09:27

Mě to příjde jako idální věkový rozdíl, ale nemůžu mluvit ještě z vlastní zkušenosti. Máme 11měsíční holčičku a snažíme se o druhé, tak snad se to brzy podaří a budu mát taky menší rozdíl mezi dětmi.

• Citovat
  • Upravit
eMaminka
19.10.11 09:35

no já bych ještě doplnila, že moje mamina nás měla taky po 18 měs. já tedy svoje holky po 28 měs. … moje tchýně po 12 letech… a zdá se mi, že ona z toho byla víc na větvi než moje máma nebo já, né povahou ale opravdu je posléze se dvěma dětma míň práce… čím blíž k sobě, tím víc společných zájmů… bitky byli mezi mnou a bráchou stejně jako mezi mejma holkama..to je asi jedinej problém té věkové blízkosti, že prakticky není způsob jak je donutit se nervat…

• Citovat
  • Upravit
6398
19.10.11 09:46

Z vlastní zkušenosti myslím,že je to ideální věkový rozdíl.Máme kluky od sebe 2 roky a 2 měs.Je to věk,kdy ještě dítě nežárlí a zároveň už nepotřebuje takovou tu non-stop péči,pořád nosit,krmit,rádo se o miminko jakoby stará-podá plínu,pohladí,rozesměje,díky tomu mladší syn nikdy neplakal,pořád se měl na co dívat,starší mu různě ukazoval hračky,hráli jsme si a četli vždy poblíž miminka,tak koukal a byli zapojení jakoby oba.Zároveň člověk ani jakoby(nechtě) neodstrčí staršího,protože prostě nemůže,jak by měl sklon třeba se starším,3-4 letým…(takové to,běž si hrát,teď nemůžu,zabav se,počkej..)Dvouleťák vás potřebuje.A teď,když jsou nosítka a šátky,je to myslím ještě lepší a jednodušší.My jsme měli kočárek a skate na stání,aby se dalo někam dojít,když člověk potřebuje k lékaři nebo někam.Co je složitější,tak ze začátku odchody někam,s oblékáním v zimě,to je člověk mokrý jak myš,než se podaří(sama v bundě :mrgreen: )oba dostat z bytu.A trochu zkombinovat večerní koupání a usínání.Ale máme hodného taťku,který hodně pomáhal s oběma a hodně času jsme trávili všichni spolu.Teď jsou kluci větší,a pořád jsou dost parťáci,pomáhají si,hodně věcí spolu řeší dřív než s námi,hlavně starší má mladšího moc rád.Podle mě je menší věkový rozdíl lepší než větší a ty 2 roky jsou fajn,aby to bylo dobré i pro matku a rodinu celkově.
Už těhotenství a porod proběhly rychle a v dobré kondici,tím,že člověk byl pořád aktivní,neproležel to a tolik nepřibral.A jeich první setkání v porodnici bylo nádherné,tolik něhy,co dokáže dát miminku dvouleťák,no neuvěřitelné… :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
308
19.10.11 09:57
Ališa píše:
neboj, já mám kluky od sebe o 21 měsíců (3 měsíce a teď čerstvě 2 roky) a je to naprostá pohoda, zvládla bych k tomu ještě jedno. :lol: :lol: :lol:

Když byly malé 3 měsíce, říkala jsem si to ještě taky :mrgreen: Počkej ještě pár měsíců, to začne jiný tanec :wink: Ale až se přežije toto náročné období, bude zase fajn, že k sobě budou mít blízko, budou si rozumět a vyhrajou si - aspoň tak si to představuju a uklidňuju se tím, tak mi to prosím vy zkušenější nekažte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
694
19.10.11 13:18

Já mám holky přesně o 23 měsíců a zatím to jde, bála jsem se, že to bude horší. Malá je hodná, já jí říkám „nízkoúdržbové miminko“. Navíc se ještě neumí přesouvat po bytě, takže starší neohrožuje. Starší si s ní chce už teď hrát, ale musím dávat pozor, aby mimino její lásku přežilo. :-) Co snáším špatně, je takřka totální absence času sama pro sebe. Mezi porodama už jsem chodila pár dnů v měsíci do práce a s miminem jsem se vrátila zpátky na začátek. Ale za chvilku už začnou příkrmy a závislost se bude zmenšovat, jen to přežít.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
778
19.10.11 16:13
elija píše:
Ališa píše:
neboj, já mám kluky od sebe o 21 měsíců (3 měsíce a teď čerstvě 2 roky) a je to naprostá pohoda, zvládla bych k tomu ještě jedno. :lol: :lol: :lol:
Když byly malé 3 měsíce, říkala jsem si to ještě taky :mrgreen: Počkej ještě pár měsíců, to začne jiný tanec :wink: Ale až se přežije toto náročné období, bude zase fajn, že k sobě budou mít blízko, budou si rozumět a vyhrajou si - aspoň tak si to představuju a uklidňuju se tím, tak mi to prosím vy zkušenější nekažte :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

uvidíme :mrgreen: , dám pak vědět

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
32899
25.10.11 22:02

Taky budeme mít rozdíl mezi dětma 23měsíců, má to svoje pro i proti. Snažíms e myslet spíš na ta pozitiva. Naštěstí do práce nespěchám, doma se vejdeme, hlídání máme, tak to zvládneme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17221
26.10.11 11:28

Období, kdy mladší bere hračky staršímu, je soda. Ale jinak dobrý. :mrgreen:

Příspěvek upraven 03.11.11 v 10:19

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5527
2.11.11 00:29
andelka83 píše:
Taky budeme mít rozdíl mezi dětma 23měsíců, má to svoje pro i proti. Snažíms e myslet spíš na ta pozitiva. Naštěstí do práce nespěchám, doma se vejdeme, hlídání máme, tak to zvládneme.

Tak to není co řešit. :palec: Kdybych měla aspoň občasné hlídání a manžela, tak se nebojím ničeho :mrgreen: Ale jak vidíš - i samotná matka to zvládne, tak se, zakladatelko, není čeho bát :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.12.11 09:13
šamotka píše:
Já mám rozdíl 23 měsíců a nemůžu si stěžovat. Daník byl hodně zlobivé miminko, trápili ho prdy, do 2 měsíců furt řval, no mazec. Řekněme že až od roka to s ním bylo lepší. A když jsem pak čekala druhé, měla jsem obavy. Jenže se nám narodil andílek, Vendy byla strašně hodné miminko, takže jsem stíhala mnohem víc věcí než jenom s jedním miminem. Strašně nám to ulehčila, jak byla hodná. Jinak náročné to je, občas docela kolotoč, ale zvládnout se to dá. Ale hodně záleží, jaké jsou děti. Kdyby se nám místo Vendy narodil druhý Daník, psala bych tu určitě něco jiného. :roll:

tak pod tohle se můžu taky podepsat. Vojtík byl dost ubrečený mimino, pořád ho něco trápilo. Baruška je zlatíčko, který se pořád směje a je tak trpělivá…
jako je to mazec, to né že né. sakra se hodí občasné hlídání od prarodičů.
a když se mi (zatím 3×) stalo, že byl Vojtík na celý víkend u mých rodičů, měla jsem doma opravdovou dovolenou :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9868
27.12.11 09:14

jinak k žárlení - ze začátku tak 2m vůbec, ale postupně začal. teď je to někdy dost soda, ale tak o něj se dost pokouší hlavně i vzdorovitost, minipuberta :roll:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin