Věkový rozdíl 2 roky

Napsat příspěvek
Velikost písma:
4279
8.10.13 13:59

makapi - :pankac: :pankac: :pankac: Čtu si po dlouhé době nějakou tu diskusi, vlastně tahle mě zaujala. Bavím se, páč 25měsíců rozdíl je záhul na 1000% Starší je živý až moc, nosí krásné slovíčka ze školky a nejen slovíčka i jiné neřesti a ten mladší to samo po něm všechno opakuje. Naštěstí ještě tolik nemluví a peprné výrazy nechápe, ale kopání, škrábání, pištění a bouchání :pankac:
Mno mé shrnutí po dvou letech soužití těchto dvou mých tvorečků (zvířátek na gumičce) je asi to, že je to snad ještě horší než mít dvojčata. První půlrok byl úplně v klidu, sice jsem musela mít oči na šťopkách, estli jako mu ten starší něco nedělá, ale druhý půlrok to taky celkem ještě šlo, ale už jsme se staršímu věnovala míň a míň a ten mi to dal nástupem do školky pěkně sežrat. No a další rok bylo peklo. Buď hlídám staršího, aby něco neprovedl mladšímu nebo obráceně. Nic si nenechaj líbit a hned to jeden druhému oplácí. Staršího jsem kojila rok (pak už jsem musela na operaci zubů a ATB), mladšího jsem kojila skoro 20měsíců (to už bylo peklo buzení se na kojení v noci, ten řev při dvojtém pokusu ho odstavit). No nic žiju a manžel taky. Nechlastáme, nekouříme, nefetujeme, jsme šťastní, že máme zdravé děti, ačkoli je to někdy na mašli. Máme zlaté oboje prarodiče, tak možná i proto žijeme.
Teď jsme ve fázi, že jeden by už stavěl a tvořil a druhý mu do bere a bourá. Jinak dvouleťák si nezajde ani sám na záchod(jsme bez plín přes den, ale jako zahlásí mami číí a já musím s ním doběhnout na záchod a sundat kaťata), natoš se sám oblíknout nebo najíst(jen částečně pod dohledem s příkrmem) :mrgreen:
Rada pro ty, co mají mít rozdíl dvou let a chtějí staršího odplenkovat, buď to zvládnete ještě před porodem nebo se na to vykašlete a nechte na později. Protože stresovat se ještě tím, že se mi prcek počůrá a když já zrovna kojím, je prostě zbytečné. Jinak u druhého kluka jsem byla po porodu úplně v klidu a bravurně jsem všechno zvládala.(první byl nespavec - spal jen, když se s ním chodilo venku v kočárku, druhý byl spavec - uspal se a šup s ním na terasu, žádné chození a drncání) Zato teď je to opruz. Slovo vyspání to je prostě pro mě sprosté slovo, páč jsem se nevyspala cca 4,5roku :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Děvčata neklesejte na mysli ani na duchu, jak to má být tak to bude a s mimi neotálejte, čím jste starší, tím je to jen horší, protože nebute mít toliko trpělivosti. Mě je 34 a někdy si říkám, že prostě jsem na tak malé děti stará, že prostě trpělivost je v praku. Hodně štěstí při cestě za šílenstvím :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4279
8.10.13 14:08

PS: Někdy to není zas tak hrozné. Když spí jsou milionový, anebo když se spolu dívají na pohádku (takovou dobu než ten mladší sebere ovladač a někam to přepne nebo vypne) nebo si spolu hrají (cca víc než 2minuty to nikdy netrvalo, pak následující řev a pláč, že někdo někomu něco vzal) :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:
Když jsou zdraví a staší je ve školce a mladší spí, tak já si tady můžu i číst :pankac: :pankac: a i psát :pankac: a i povídat :pankac: a třebas i zajdu na mail :pankac: :mrgreen: Páček a třebas zas někdy :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.10.13 14:11

@zuza110 jako jo, počítám, že jak porostou zas to bude jiný, však se nám to začíná měnit, jak malý začíná být mobilní
ale spousta věcí se nedá říct takhle bezpodmínečně, je to strašně individuální
já mám fakt asi kliku, staršího jsem neodplenkovávala před porodem, jelikož jsem si myslela, že pak uvidí mimino a bude se zas počůrávat. No a odplenkoval se sám, jak jsme se vrátili z porodnice. ted to praktikujeme tak, že je bez plín, řekne si. když mám volné ruce, jdu mu pomoct na velký záchod, když ne, vezme si sám nočník a stáhne gatě.
nají se komplet sám, jasně po polívce ho mohu převléknout a fleky na tričku má už od snídaně, ale nají se.

• Citovat
  • Upravit
3648
8.10.13 14:25

Ja mam 18 mesicu a taky bych nemenila. Je to narocne alo ono by to bylo i kdyby byl vetsi vekovy rozdil. Jsem rada ze jsem z nevyspani nevypadla, protoze by se mi do toho kolotoce moc nechtelo. Nekdy jsem protivna, ale to se mi to hned vrati od deti, tak se sklidnim a pak je to lepsi. Nase starsi (2 a ctvrt eoku) vicemene se sama odplenkovala ve dvou letech a ted i sama na noc. Sama se najist umi, ale nepraktikuje to. Az najdu nervy a trpelivost, tak ji necham „o hladu“. Obleknout se taky umi, jen doladuji spravne patu, rukavy a pod, ale taky se ji to nechce moc praktikovat, ale to uz se snazim nepomahat (jen kdyz nekam fakt spechame). Po porodu jsem se ji snazila co nejvice zapojit (pokud tedy sama chtela), zarlila trochu v sestinedeli a ted se to projevuje, ze se po ni opici. Jinak se holky milujou a kdyz jedna spi tak uz ji ta druha vyhlizi. Patrimtaky mezi ty stastne, kdy mladsi byla celkem hodne miminko. Ted uz je to dracice.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
8.10.13 14:40

@joaska Tak ty tvé deníčky mě odrovnaly, brečím tady smíchy :-D a živě si to představuji :mrgreen: :mrgreen: :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.10.13 14:50

@Fiialka tak vidíš, u každého rozdílu jsou pro a proti a nikdo ti nepoví, jak to bude případně vypadat u vás, ale vsadím se, že ať budete mít rozdíl věku jakýkoli dáš svým dětem to nejlepší, čeho budeš schopná :)

• Citovat
  • Upravit
59
8.10.13 15:33

@joaska …vlastně nevím, co znamená jméno Šimon, to bylo zmíněno jen z legrace. Ale kamarádka má stejně starého kluka, co se jmenuje jinak a je to úplně pohodové dítě…tak tu jeho povahu svádím na jméno :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
548
8.10.13 19:55

Já mám děti 1,5 ročků 2,5 ročků a 4,5 let :) Je to masakr už se hádají, perou, bijou ale jsou i chvilky kdy jsou zlatíčka holt děti no

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
8-D
687
8.10.13 21:36

My teď čekáme druhé a rozdíl mezi dětmi bude 23 měsíců, plánovaně.. A musím říct, že se toho vůbec nebojím, jelikož když moje mamča zvládla 4 děti během 5 let! s tím, že ještě musela prát a žehlit plínky, tak proč bych já nezvládla dvě děti 2 roky od sebe s luxusem papírových plen?!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
44
1.11.13 09:07

Dobré ráno maminky. Mám pětiletou dceru Elišku a tříletého syna Vítečka.. Teď se snažíme o další miminko.. Abych se vrátila k tématu.. Eliška je úžasná ségra.. Od malinka, kdy jsem už měla v bříšku Vítečka jsem jí učila se o brášku ´´starat´´ a pomáhat my… Ne protože bych to snad sama nezvládla, ale aby neměla pocit, že svět se točí jen kolem brášky a aby neměla pocit žárlivosti… Koupaly jsme se spolu a já jsem jí říkala,,te´d bráškovi umyjeme zádíčka, a hlavičku, nožičky, ručičky… a Ona mi umývala bříško a měla strašnou radost… :kytka:. Skládaly jsme spolu oblečení pro brášku apod. Když se prďolka narodil, tak jsem ho třeba při koupání držela a ona ho umývala a tak.. prostě jsem jí učila vše formou hry.. a teď? Ve školce mi ředitelka řekla, že tak úžasné sourozence ještě neviděla… Eli Vítka oblékne, pomáhá mu… Je skvělá… :hug: Nebojte se toho… :kytka:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1356
28.2.14 08:32

Mi nemáme dva roky po sobě já nechtěla :roll:,ale po osmy a nemohu si to vynachválit :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin