Věkový rozdíl 2 roky

• Fotoalbum (0)
  • Sledovat e-mailem
  • Přidat k oblíbeným
  • Zapnout podpisy
  • Hledání v tématu
Napsat příspěvek
Velikost písma:
2692
8.10.13 12:46

Ráda bych oživila toto téma. Jsem krátce po samovolném potratu kdy jsme měli mít děti od sebe 23 měsíců. Příroda asi věděla proč to udělala, protože svým způsobem se mi ulevilo. Hrozně jsem se bála, že to nezvládnu, že jsem ještě moc unavená ze staršáka, z jeho nespaní atd. Jenže teď nastalo takové to přemítání jako co když se potrat bude opakovat, co když to prostě bude trvat než to vyjde, navíc můj i manželův přibývající věk /34/45/. Váháme jestli se o mimi pokusit už teď (rozdíl by byl 26 měsíců) nebo půl roku, rok počkat. Manžel říká, že jsem už takhle nevyspalá, někdy protivná únavou, nestíhám, nemáme jedinou babičku na hlídání a tudíž si neodpočineme a teď, když už to začíná být snažší do toho jít hned znovu…Na druhou stranu pro prcka sourozence chce, jen by to možná odložil. Já z toho už skoro nespím. Jak byste se rozhodovaly?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.10.13 12:57

Ahoj, mám děti přesně 24 měsíců od sebe. Teď 2,5 roku a 6 měsíců. Někdy je to vpohodě, někdy je to šílený. Ale to tak je přeci i s jedním. Víš, co pro mě ale bylo největší peklo? Těhotenství a to nebylo rizikové. Pak pobyt v porodnici, to že nemůžu být zároveň i se starším a pak už se to jen zlepšovalo. Teď začíná mrňous lézt, tak nás zase čeká nová etapa. Zvládnout se to rozhodně dá. Hlídání taktéž nulové. Manžel se doma vyskytuje o víkendu. Pokud se nejvíc bojíš nevyspání, pro mě je třeba lepší, že jsem z toho nevypadla a vlastně 2,5 roku se nevyspala. :lol:

• Citovat
  • Upravit
6638
8.10.13 13:00

Mě to čeká za 3měsíce věkový rozdíl 23 měsíců, já se bojím nejen únavy, ale i toho, že nedám maličkému to, co jsem dala velkému, protože už se budu muset postarat o dva a naopak, že už si nebudu moct tak hrát s velkým, protože se budu muset postarat o miminko

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.10.13 13:08

@suricata tyhle výčitky mám dodnes, někdy když je těžkej den, tak na mně padnou taky. Hlavně to, jak nemám hlídání, tak mě mrzí, že nemůže starší víc mezi vrstevníky, mimino tam brát nechci, zvlášt ne teď na podzim.
ale ve výsledku, mám systém- když malej spí 3× denně věnuju se pouze staršímu, žádná domácnost nic. Když je vzhuru báječně se zabavují spolu, jen to kontroluju a stíhám takové ty základní udržovací věci doma. No a mladšího muchluju při přebalování, po koupíní, během kojení atd. Někdy malého muchlujeme se starším spolu. A dá se se starším skládat pexeso, malovat nebo jinak tvořit a mladej na břiše valí bulvy a snaží se k nám doplácat, takže ho nemusím věčně zabavovat jako jedináčka. A tohle dá oběma hodně, oba to rozvíjí a všichni jsme spolu.

• Citovat
  • Upravit
1750
8.10.13 13:09

Máme rozdíl 21 měsíců a neměnila bych!!! Jsem ráda, že je mám. Někdy je to záhul, ale to je přeci jedno, jaký je rozdíl věkový.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
8.10.13 13:10

@joaska Těhotenství jakože nepohyblivost s břichem, nevolnosti a tak? Můj prcek je zvyklý dost i na tátu tak toho se nebojím té porodnice. Já se bojím svého nevyspání nejvíc ze všeho, protože když jsem nevyspalá tak nejsem dobrá máma. Nemám trpělivost, nejsem usměvavá a příjemná, všechno víc řeším atd. @suricata Já se taky trošku bojím, že bych se nemohla tolik věnovat taršímu, už nebude tolik času na společné mazlení a hraní. Zvlášt bude-li druhé takový nespavec a uplakánek jako byl prvorozený. Přes den nám nespal, vůbec. Ale zase spal v noci. Ty dny byly šílený, vpodstatě byl tak 10 hodiny denně u prsa. Holky a co už umí dvouleté děti? Hrají si delší dobu samotné, nají se, oblečou? nebo si dělám jen iluze…

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2692
8.10.13 13:13

@helenkka No, to je taky jedna z mých obav. Čím víc to budeme odkládat, tím míň se nám do toho kolotoče bude chtít znovu… :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3368
8.10.13 13:17

Je to na vás, jak se cítíš, jakou máš pomoc a podporu od manžela, rodiny. To všechno je strašně důležité.
Mám prcky 2 roky a měsíc od sebe a moje přesvědčení, že to druhé dítě bývá velký pohodář, protože je od malička zvyklý, že na něj není tolik času - to mi ten prcek maximálně vyvrátil. Od narození je neskutečně plačtivý a vzteklý. Navíc se narodil na zimu a byla jsem na ně hodně sama. Ta první zima byla očistec, navíc to bohužel docela odnášel ten starší.
Hodně záleží, jaký se ti narodí miminko - pokud to bude hodné, pohodářské, spavé mimi - zvládneš to v pohodě. Bohužel to dopředu nevíš.
Po mé zkušenosti radím počkat, trochu se zrelaxovat, věnovat se staršímu. MLadšího si pořídit, až nabereš trochu sil a starší se trochu víc osamostatní.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
6638
8.10.13 13:21
@Fiialka píše:
@suricata Já se taky trošku bojím, že bych se nemohla tolik věnovat taršímu, už nebude tolik času na společné mazlení a hraní. Zvlášt bude-li druhé takový nespavec a uplakánek jako byl prvorozený. Přes den nám nespal, vůbec. Ale zase spal v noci. Ty dny byly šílený, vpodstatě byl tak 10 hodiny denně u prsa. Holky a co už umí dvouleté děti? Hrají si delší dobu samotné, nají se, oblečou? nebo si dělám jen iluze…

no to já měla se synem, celé dny u prsa, celé noci prořvané, ale uklidňuju se, že druhorozený bude hodné miminko
jinak to těhotenství s batoletem je fakt náročné, já první trimestr problila a bylo mi hodně zle, pak jsem si pár dní poležela v nemocnici, kvůli zkracujícímu se čípku a teď mám klidový režim, ale jde to, hrajem si s malým prostě doma, protože jsem v prvním trimestru nebyla schopna krmit, naučil se papat sám, i se sám zabaví, je to s ním čím dál lepší, hodně mi pomáhá, třeba podává nádobí z myčky, abych se nemusela ohýbat a tak.

@helenkka píše:
@suricata Mladšímu nikdy nedáš to co staršímu, ale zase mladší bude mít toho sourozence, což je výhoda. V sourozeneckých konstelacích je, že dítě se vždycky poměřuje k tomu, kdo je mu nejblíž - takže prvorození k rodiči (proto prý bývají perfekcionisti), mladší ke staršímu sourozenci. Já mám do budoucna obavu spíš o to starší :think:
:hug: díky!!! to si nechám vytetovat na předloktí, abych to měla furt před očima :lol:

proč máš obavu o starší?

@joaska super systém! snad najdeme taky nějaký, abychom byli všichni v pohodě, v tvém podání to zní jako idylka :hug:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.10.13 13:30

@Fiialka jojo, dodnes si pamatuju jak jsem loni touhle dobou chodila za synem na procházce a u každého stromu blila jak šakal, v zimě s břichem ho táhla na saních, před porodem mně tak bolelo a píchalo a on přede mnou na odrážedle a já ho nemohla chytit, vytáhnout z vany peklo atd. a když odcházel z porodnice a brečel, že tam chce být se mnou. No na to nevzpomínám ráda.
Je teda pravda, že záleží na novém miminku, jaké bude. já měla štěstí, tak se mi to asi říká. První syn, uřvanej, koliky, vztek.Po roce se změnil a stal se z něj super parťák. Druhej je jako mimino milionovej, není ubrečenej, samej úsměv. Ale teda nespáči jsou oba.
Ale věřím, že to je i mnou, prvního jsem každý prd řešila a to stresovalo celou rodinu.
S druhým jsem klidnější a tím i obě děti.
Jinak, náš dvouleták zvládá jíst sám, odplenkoval se když jsme s malým přišli domů a to i v noci. Strojení teda nedává. Sám si dokáže hrát, ale on je zlatíčko poslušný. Každý dítě je jiný. :nevim:
Ale upřímně. Jsem ráda, že to mám takhle. A to druhorozený byl neplánovaně. Nějak si nedokážu představit znovu naskakovat do kolotoče kolem mimina. Jsem ráda, že jsem z něj nevypadla. :)

• Citovat
  • Upravit
59
8.10.13 13:36

Mám kluky 22 měsíců od sebe a zcela upřímně říkám, že v příštím životě už bych to takhle nechtěla. Mladší byl sice až do 7 měsíců vzorné miminko, ale pak to začalo, mám pocit, že tvrdohlavější a uřvanější dítě neexistuje (přinejmenším v našem okolí). Starší ze začátku dost žárlil a navíc nastalo období vzdoru. Nechápu, jak jsem přežila první rok :-) Teď už je to lepší, ale výčitky svědomí, že jsem se nemohla staršímu věnovat tak, jak bych chtěla mně asi ještě dlouho neopustí. Je pravda, že kluci už si spolu občas hrají, ale stále musím být ve střehu, aby si příliš neubližovali. Teď začal starší chodit do školky, malovala jsem si, jak budu s mladším chodit cvičit a mezi stejně staré děti, ale starší ze školky nosí samé nachlazeniny, takže jsme pořád doma nemocní všichni tři. Naštěstí můžu večer dát děti tátovi a aspoň na chvíli vypnout.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.10.13 13:39

@Tasta děsíš mě, mladšímu je 7 mesíců za pár dní a zatím to jde :lol:

• Citovat
  • Upravit
59
8.10.13 13:43

@joaska neboj, to je jenom kombinace druhorozeného a jména Šimon :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
joaska
8.10.13 13:44

@Fiialka hele teď mně napadlo, abych tě nelakovala, jaký to je pouze skvělý, taky to někdy stojí za h… a nejradši bych je zavřela do sklepa a utekla :oops:
viz https://www.emimino.cz/…ububu-10937/ a https://www.emimino.cz/…-jsou-10917/ tím chci říct, jo je to fuška, ale nakonec se uklidníš a jsi ráda, že je máš

• Citovat
  • Upravit
joaska
8.10.13 13:53

@Tasta já mám obě děti 6.4. tedy oba berany. zatím jsou každý úplně jiný, ale jsem sama zvědavá, jací budou a jak spolu budou vycházet
a co znamená jméno Šimon?

• Citovat
  • Upravit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Aktuálně na Instagramu

Podle rozsáhlé norské studie mají nejstarší děti v rodině v průměru vyšší IQ než jejich mladší sourozenci. Důvod? Najdete na Instagramu.

Poradna dětského psychologa

Ikona - Václav Mertin

PhDr. Václav Mertin