Velikonoce - koledníci

Napsat příspěvek
Velikost písma:
lys
6155
21.4.11 08:28

No, aspoň že se někdo našel, už jsem si fakt připadala divná, že mi Velikonoce nevadí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4569
21.4.11 08:46

Taky mi velikonoce nevadí, mám 4 holky a ty větší už se těší :mrgreen: . Moc koledníků nám tu nechodí v sousedství máme většinou samé holky, ale pár jich příjde a úplně nám to stačí :lol: . Nakoupila jsem nějaké kinder vajíčka, gumové bonbony atd, at si každý vybere co má rád. Pár teda i velikonočních čokolád.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
21.4.11 08:55

Ahoj, my se díky určité skupině lidí (možná tušíte které), naučili velikonoce ignorovat. Zvonili už v od pul šesté od rána, bouchaly na vrata, pes jančil.
Pomlázku jsme jim musely rozdělit, protože jejich malé dlaničky byly najednou jak bagry :mrgreen: nejhorší bylo, že takhle přišly třeba 4 skupiny, ale pak se zpřeházely a chodily znova 8-o

Takže to skončlo tím, že na velikonoce se vypl zvonek a čekali jsme akorát na známé. Pak jsem se přestěhovala a tam ke mě chodilo jen pár lidí, ale hlavně jsem jezdila domu :mrgreen:
A teď bydlím ve městě a nevím jestli mám být doma a všem otevírat (kolik si toho připravit, a pod 8-o :mrgreen:

• Citovat
  • Upravit
30628
21.4.11 09:01

Před šmigrustníky prchám, letos jedu k rodičům a pojedeme někam na výlet. Oni si totiž někteří sousedé myslí, že u nás musí sedět do 4 odpoledne :cert: A poslouchat „ožralé“ kecy se mi fakt nechce.

Synové s pomlázkou nechodí (prý trapááás 8-) ), vajíčka nebarvím, ale mám dceru a až z toho bude mít rozum, tak pár vajíček obarvíme.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1101
21.4.11 13:01

Ahoj já Velikonoce nikdy neměla ráda ani můj chlap a kupodivu ani starší syn vloni jsme byli jen u kamárádky ani tam nechtěl hodovat tak jsem jí řekla že letos nepříjdem. Obarvím pár vajíček se starším a mám pro ně balíček a pro malou od kamarádky ale jinak neotvírám jen jim otevřu. Prostě mě tyto svátky nebaví. Jo a malej bude mít pomázku jen proto aby mohl vyšlehat mě a babču ale jsme v jednom baráku tak to je v pohodě.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12947
7.4.12 19:50

ahojky

tak od koho pujdou koledovat i devčata?

stal setrend že chodí banda holek koledovat, nevím teda nechápu proč, já jako díte nechodila ale vždy čekala a rozdávala vejce.....naše malá nikdy nebyla koledovat a nikdy ani nepujde…sice sena me maminy divně koukají proč by jako nešla......tak by me zajímalo..od kohotu chodí koledovat i holky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
mark76
7.4.12 20:18

Tak já když jsem byla malá, tak jsem taky chodila s partou holek koledovat. Teď už ten zvyk tady není chodí u nás jen kluci.

• Citovat
  • Upravit
7572
7.4.12 20:47

Ahoj Petro! :mavam:
Naše mladá koledovat nechodí, ale letos bude vyjímka, tatínek bere ji a ještě brášku na koledu ke tchýni a sousedkám, já zamknu barák a jdu spát, protože budu po noční :jazyk:
Jinak u nás teda holky nechodí a cíleně chodit po domech bych ji nenechala. :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
polokoule
19.3.15 13:55

Ahoj.Chci se zeptat, jestli chodily vase dcerky v cca 2,5 letech smigrustovat treba babicky atd. U nas chodi i holcicky male s klukama.Jak u vas?

• Citovat
  • Upravit
36556
13.4.20 13:06
@petra.lovosice píše:
ahojky

tak od koho pujdou koledovat i devčata?

stal setrend že chodí banda holek koledovat, nevím teda nechápu proč, já jako díte nechodila ale vždy čekala a rozdávala vejce.....naše malá nikdy nebyla koledovat a nikdy ani nepujde…sice sena me maminy divně koukají proč by jako nešla......tak by me zajímalo..od kohotu chodí koledovat i holky

Vím, že je to stará diskuze, ale stejně.
Jako deti jsme chodily koledovat se sestřenicemi v houfu. A to cc do 8 až 10 let. Chodily jsme na chalupě po starých babičkách, pochopitelně je netloukly, jen rikaly koledy a dostaly vejce. Sladkosti pak byly schované na zahradě od zajíčka. I v dobách hlubokého sociku.

Jakmile jsem pochopila, že bych měla na Velikonoce sedět doma, dostat vejprask a sladkosti rozdávat, ztratila pro mne koleda půvab :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
13.4.20 18:39

Letos jsme šli pouze k sousedům, někteří k nám a rodina, dohromady cca 9lidi. Dnes pohoda:D

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Anonymní
5.4.22 22:27

Ahojky jen prosím radu mám ročního chlapečka který je vázaný jen na mě a chtěla bych tento rok vyrazit s ním na koledu velikonoční myslíte že můžu jít s ním já jako mamka i s taťkou nebo jen malý a táta? nebude to trochu blbé kdybych šla s nima bydlíme na vesnici a otevírají jen důchodci díky za odpověď

• Citovat
  • Upravit
4151
5.4.22 22:32

Blby mi to neprijde, spis nechapu, co konkretne jemu to prinese za pozitivum

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
9280
5.4.22 22:40

Není to vůbec blbý. Normálně jděte spolu ;) určitě bude mít malý koledníček úspěch :pankac:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
45689
5.4.22 22:58

A neni na to moc malej? :think:
Jinak mi to blby neprijde, ze pujdes s nim.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Breno poradna - podlahové krytiny

Ikona - Jiří Novotný

Jiří Novotný