Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
No, aspoň že se někdo našel, už jsem si fakt připadala divná, že mi Velikonoce nevadí.
Taky mi velikonoce nevadí, mám 4 holky a ty větší už se těší
. Moc koledníků nám tu nechodí v sousedství máme většinou samé holky, ale pár jich příjde a úplně nám to stačí
. Nakoupila jsem nějaké kinder vajíčka, gumové bonbony atd, at si každý vybere co má rád. Pár teda i velikonočních čokolád.
Ahoj, my se díky určité skupině lidí (možná tušíte které), naučili velikonoce ignorovat. Zvonili už v od pul šesté od rána, bouchaly na vrata, pes jančil.
Pomlázku jsme jim musely rozdělit, protože jejich malé dlaničky byly najednou jak bagry
nejhorší bylo, že takhle přišly třeba 4 skupiny, ale pak se zpřeházely a chodily znova ![]()
Takže to skončlo tím, že na velikonoce se vypl zvonek a čekali jsme akorát na známé. Pak jsem se přestěhovala a tam ke mě chodilo jen pár lidí, ale hlavně jsem jezdila domu ![]()
A teď bydlím ve městě a nevím jestli mám být doma a všem otevírat (kolik si toho připravit, a pod
![]()
Před šmigrustníky prchám, letos jedu k rodičům a pojedeme někam na výlet. Oni si totiž někteří sousedé myslí, že u nás musí sedět do 4 odpoledne
A poslouchat „ožralé“ kecy se mi fakt nechce.
Synové s pomlázkou nechodí (prý trapááás
), vajíčka nebarvím, ale mám dceru a až z toho bude mít rozum, tak pár vajíček obarvíme.
Ahoj já Velikonoce nikdy neměla ráda ani můj chlap a kupodivu ani starší syn vloni jsme byli jen u kamárádky ani tam nechtěl hodovat tak jsem jí řekla že letos nepříjdem. Obarvím pár vajíček se starším a mám pro ně balíček a pro malou od kamarádky ale jinak neotvírám jen jim otevřu. Prostě mě tyto svátky nebaví. Jo a malej bude mít pomázku jen proto aby mohl vyšlehat mě a babču ale jsme v jednom baráku tak to je v pohodě.
ahojky
tak od koho pujdou koledovat i devčata?
stal setrend že chodí banda holek koledovat, nevím teda nechápu proč, já jako díte nechodila ale vždy čekala a rozdávala vejce.....naše malá nikdy nebyla koledovat a nikdy ani nepujde…sice sena me maminy divně koukají proč by jako nešla......tak by me zajímalo..od kohotu chodí koledovat i holky
Tak já když jsem byla malá, tak jsem taky chodila s partou holek koledovat. Teď už ten zvyk tady není chodí u nás jen kluci.
Ahoj Petro! ![]()
Naše mladá koledovat nechodí, ale letos bude vyjímka, tatínek bere ji a ještě brášku na koledu ke tchýni a sousedkám, já zamknu barák a jdu spát, protože budu po noční ![]()
Jinak u nás teda holky nechodí a cíleně chodit po domech bych ji nenechala. ![]()
Ahoj.Chci se zeptat, jestli chodily vase dcerky v cca 2,5 letech smigrustovat treba babicky atd. U nas chodi i holcicky male s klukama.Jak u vas?
@petra.lovosice píše:
ahojkytak od koho pujdou koledovat i devčata?
stal setrend že chodí banda holek koledovat, nevím teda nechápu proč, já jako díte nechodila ale vždy čekala a rozdávala vejce.....naše malá nikdy nebyla koledovat a nikdy ani nepujde…sice sena me maminy divně koukají proč by jako nešla......tak by me zajímalo..od kohotu chodí koledovat i holky
Vím, že je to stará diskuze, ale stejně.
Jako deti jsme chodily koledovat se sestřenicemi v houfu. A to cc do 8 až 10 let. Chodily jsme na chalupě po starých babičkách, pochopitelně je netloukly, jen rikaly koledy a dostaly vejce. Sladkosti pak byly schované na zahradě od zajíčka. I v dobách hlubokého sociku.
Jakmile jsem pochopila, že bych měla na Velikonoce sedět doma, dostat vejprask a sladkosti rozdávat, ztratila pro mne koleda půvab ![]()
Letos jsme šli pouze k sousedům, někteří k nám a rodina, dohromady cca 9lidi. Dnes pohoda:D
Ahojky jen prosím radu mám ročního chlapečka který je vázaný jen na mě a chtěla bych tento rok vyrazit s ním na koledu velikonoční myslíte že můžu jít s ním já jako mamka i s taťkou nebo jen malý a táta? nebude to trochu blbé kdybych šla s nima bydlíme na vesnici a otevírají jen důchodci díky za odpověď
Blby mi to neprijde, spis nechapu, co konkretne jemu to prinese za pozitivum
Není to vůbec blbý. Normálně jděte spolu
určitě bude mít malý koledníček úspěch ![]()
A neni na to moc malej? ![]()
Jinak mi to blby neprijde, ze pujdes s nim.