Velikonoce - koledníci

2639
20.4.11 22:46

Velikonoce - koledníci

Ahoj všechny. Blíží se můj nejneoblíbenější den v roce… velikonoční pondělí a s ním spojený „šmigrust“. Nesnáším to od dětství. K mé smůle mám dcery…a ty se kupodivu na tenhle den těší, takže jsem nucena zůstat doma a chystat.
Jak to je u vás…a hlavně, co chystáte pro koledníky? Z rodiny? Pro cizí? Díky a VESELÉ VELIKONOCE. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
891
20.4.11 22:49

Ahoj, pro koledníky máme normální obarvená vajíčka, čokoládová vajíčka a perníková vajíčka a dáváme jim na výběr, pro rodinu máme větší čokoládová a pro dospělé pány jsem teď koupila v Tescu vajíčka plněná alkoholem.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
fyzikarka
20.4.11 22:57

Ahoj,
mám sice 2kluky,ale jsem učitelka,takže koledníci si podávají dveře. Kupuju čokoládová vajíčka a starším 18let nalívám slivovici.

• Citovat
  • Upravit
25324
20.4.11 23:04

Ahoj,kupuju takové ty mixy-malé margot+koko+banánky,teď budou mít v Albertu výprodej velikonočních cukrovinek,tak něco vezmu tam+ obarvená vajíčka.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
102087
20.4.11 23:29

Naštěstí bydlím v Praze, je to tu přece jen anonymnější… taky tenhle zvyk nesnáším a tudíž nic nechystám a nikomu neotevírám :mrgreen:
Pro rodinu ulovím nějakou čokoládu - tvar vajíčka mít rozhodně nemusí :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
4306
20.4.11 23:52

V Praze neotvíráme nikomu. Maximálně se „zmlátíme“ v rámci rodiny :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
50725
21.4.11 00:14

K nám nikdo nechodí, všeci šmigrustníci zlenivěli :lol:

Pro moje chlapy mám čokoládové mlsky, bráchovi s taťkou dělávám „zajíce“ z lahváčů. I jsem uvažovala, že bych ani žádné vajíčka nebarvila, ale mamka mi sdělila, že s mýma dvěma počítá do salátu, tak asi budu muset :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1332
21.4.11 07:14

Ahoj,tak já jsem taky ta co nesnáčí velikonoce .Většinou je to je n akce pro pány.Poslední léta jsme jezdili na chatu ,ale tento rok to nějak nevyšlo tak budem doma.V pondělí kluci obejdou rodinu.Chystám pro nejmenší koledníky ,z rodiny a kamarády balíčky s nějakou sladkostí a maličkost k tomu.No a tatínci dostanou štamprli.jezdíme autem za rodinou ,takže mě čeká tayi služba :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
17984
21.4.11 07:27

ahoj, taky tuhle prapodivnou tradici nenávidím :roll:
Naštěstí v Praze to moc nefrčí, tak jsem v klidu. Pojedu se s malým podívat asi k našim na vesnici, ale tam to bude banda vožralů absolutně bez citu mlátit ženský těma klackama :mrgreen: :roll: Budu ho držet v ruce, tak si snad nikdo netroufne :mrgreen:
Nic nekupuju, nic nezdobím, žádný vejce :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12968
21.4.11 07:29

Ahojky, taky nesnáším Velikonoce :twisted:
Sice mám syna, ale zatím mu stačí vymrskat babičky a tetičky, co bydlí okolo a pak vyrážíme na celodenní výlety :mrgreen:
Doma nic extra nechystám - malou výzdobu a mlsky jen pro malýho, letos ještě i s pyžamkem s dinoušema :mrgreen: :lol:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
lys
6155
21.4.11 07:46

A to já zase Velikonoce celkem ráda.
Sejde se parta známých chlapů mladí staří dohromady a ve skupinách obejdou panelák (13pater) odzhora až dolů podle toho, kde jakou ženskou znají a která o to stojí. Vykoledujou si panáka a vejce, navážeme jim pentlli na pomlázku, chvíli se posedí a pokecá, bývá u toho obrovská legrace a pak zase jdou dál. A nebolí to od nich, není cílem udělat jelita a každej rozumnej koledník to ví, proto si nás vždycky k sobě tak hezky něžně přivinou a symbolicky nás pomladí. Ale na to musí být dobrá skvadra lidí. Proto jezdím ráda na Velikonoce k našim, kde se to v téhle veselé podobě ještě drží. NA vsi, kam jsem se přistěhovala, chcíp pes a Velikonoce mě přivádějí spíš do depresí.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
12959
21.4.11 08:10

Taky Velikonoce nemám ráda, takže je hezky pěkně ignorujeme :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
913
21.4.11 08:13

Taky Velikonoce nemám ráda, ale musím zítra obarvit pár vajíček s malou. Tím pro mě velikonoce končí :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
andela
21.4.11 08:25

mě chlapi včera odjeli na slovensko, vrací se až v pondělí, a to já su v práci, takže jsem letos velikonoce zazdila úúúplně :D. Leda by mě šlehnul někdo ráno cestou do práce, a to ve městě tedy nepředpokládám.

Jinak bych ale byla s Jájou u našich na vsi. tam chodí tak 3 party, prcci koledníčci, pak mladí, a pak ti starší už skoro dědečkové. Přindou, řeknou hody hody, simbolicky plácnou pomlázkou, daj frťana příp. obyč obarvené vejce a jdou dál.
Akurát pro rodinu jsme s mamkou vždycky (tedy dětem) dělali třeba malej balíček bonbon, ovoce, vejce.

• Citovat
  • Upravit
3576
21.4.11 08:25

Me Velikonoce nevadi a nasi kluci jsou samozrejme nateseni. :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat