Breno poradna - podlahové krytiny
Jiří Novotný
Ahoj všechny. Blíží se můj nejneoblíbenější den v roce… velikonoční pondělí a s ním spojený „šmigrust“. Nesnáším to od dětství. K mé smůle mám dcery…a ty se kupodivu na tenhle den těší, takže jsem nucena zůstat doma a chystat.
Jak to je u vás…a hlavně, co chystáte pro koledníky? Z rodiny? Pro cizí? Díky a VESELÉ VELIKONOCE. ![]()
Ahoj, pro koledníky máme normální obarvená vajíčka, čokoládová vajíčka a perníková vajíčka a dáváme jim na výběr, pro rodinu máme větší čokoládová a pro dospělé pány jsem teď koupila v Tescu vajíčka plněná alkoholem.
Ahoj,
mám sice 2kluky,ale jsem učitelka,takže koledníci si podávají dveře. Kupuju čokoládová vajíčka a starším 18let nalívám slivovici.
Ahoj,kupuju takové ty mixy-malé margot+koko+banánky,teď budou mít v Albertu výprodej velikonočních cukrovinek,tak něco vezmu tam+ obarvená vajíčka.
Naštěstí bydlím v Praze, je to tu přece jen anonymnější… taky tenhle zvyk nesnáším a tudíž nic nechystám a nikomu neotevírám ![]()
Pro rodinu ulovím nějakou čokoládu - tvar vajíčka mít rozhodně nemusí ![]()
V Praze neotvíráme nikomu. Maximálně se „zmlátíme“ v rámci rodiny ![]()
K nám nikdo nechodí, všeci šmigrustníci zlenivěli ![]()
Pro moje chlapy mám čokoládové mlsky, bráchovi s taťkou dělávám „zajíce“ z lahváčů. I jsem uvažovala, že bych ani žádné vajíčka nebarvila, ale mamka mi sdělila, že s mýma dvěma počítá do salátu, tak asi budu muset ![]()
Ahoj,tak já jsem taky ta co nesnáčí velikonoce .Většinou je to je n akce pro pány.Poslední léta jsme jezdili na chatu ,ale tento rok to nějak nevyšlo tak budem doma.V pondělí kluci obejdou rodinu.Chystám pro nejmenší koledníky ,z rodiny a kamarády balíčky s nějakou sladkostí a maličkost k tomu.No a tatínci dostanou štamprli.jezdíme autem za rodinou ,takže mě čeká tayi služba ![]()
ahoj, taky tuhle prapodivnou tradici nenávidím ![]()
Naštěstí v Praze to moc nefrčí, tak jsem v klidu. Pojedu se s malým podívat asi k našim na vesnici, ale tam to bude banda vožralů absolutně bez citu mlátit ženský těma klackama
Budu ho držet v ruce, tak si snad nikdo netroufne ![]()
Nic nekupuju, nic nezdobím, žádný vejce ![]()
Ahojky, taky nesnáším Velikonoce ![]()
Sice mám syna, ale zatím mu stačí vymrskat babičky a tetičky, co bydlí okolo a pak vyrážíme na celodenní výlety ![]()
Doma nic extra nechystám - malou výzdobu a mlsky jen pro malýho, letos ještě i s pyžamkem s dinoušema
![]()
A to já zase Velikonoce celkem ráda.
Sejde se parta známých chlapů mladí staří dohromady a ve skupinách obejdou panelák (13pater) odzhora až dolů podle toho, kde jakou ženskou znají a která o to stojí. Vykoledujou si panáka a vejce, navážeme jim pentlli na pomlázku, chvíli se posedí a pokecá, bývá u toho obrovská legrace a pak zase jdou dál. A nebolí to od nich, není cílem udělat jelita a každej rozumnej koledník to ví, proto si nás vždycky k sobě tak hezky něžně přivinou a symbolicky nás pomladí. Ale na to musí být dobrá skvadra lidí. Proto jezdím ráda na Velikonoce k našim, kde se to v téhle veselé podobě ještě drží. NA vsi, kam jsem se přistěhovala, chcíp pes a Velikonoce mě přivádějí spíš do depresí.
Taky Velikonoce nemám ráda, ale musím zítra obarvit pár vajíček s malou. Tím pro mě velikonoce končí ![]()
mě chlapi včera odjeli na slovensko, vrací se až v pondělí, a to já su v práci, takže jsem letos velikonoce zazdila úúúplně
. Leda by mě šlehnul někdo ráno cestou do práce, a to ve městě tedy nepředpokládám.
Jinak bych ale byla s Jájou u našich na vsi. tam chodí tak 3 party, prcci koledníčci, pak mladí, a pak ti starší už skoro dědečkové. Přindou, řeknou hody hody, simbolicky plácnou pomlázkou, daj frťana příp. obyč obarvené vejce a jdou dál.
Akurát pro rodinu jsme s mamkou vždycky (tedy dětem) dělali třeba malej balíček bonbon, ovoce, vejce.