Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Anduli píše:
Holkýýý, já jsem dělala obyčejného piškotového beránka, mám malou keramickou formu po babičce, tu ze dvou dílů, poctivě jsem to vymazala,vysypala hr. moukou a stejně se, mrcha, potrhal, nešel vůbec vyklopit!Tak je fakt, že jsem ho já nedočkavka z té formy dolovala, dkyž byl ještě horký, to jsem ho asi měla nechat vychladnout, coo?
já mám také starou dvoudílnou formu, a vyklopil se docela dobře, já to tedy hrubou moukou nikdy nevysypávám. Já jedině strouhankou
. S hr.moukou jsem si při vysypávání s forem x krát naběhla, takže jsem zkusila strouhanku a neměla jsem s ní nikdy problém při vyklápění, ať horkého nebo vychladlého výtvoru.
nemáte někdo recept na kokosového beránka
. nebo dkyž ybch dělala klasicky šlehačkového tak ubrat trošku mouky a místo toho přidat kokos ale nevim kolik cca lžic aby to mělo trošku jinou chut ale zase ne moc ![]()
Markéta80 píše:
nemáte někdo recept na kokosového beránka. nebo dkyž ybch dělala klasicky šlehačkového tak ubrat trošku mouky a místo toho přidat kokos ale nevim kolik cca lžic aby to mělo trošku jinou chut ale zase ne moc
ja mam kokosovy korpus
150g hladke mouky
100g polo mouky
70g kokosu
200g cukru
5 vajec
1dcl vody
1dcl oleje
1 pr. do peciva
5 vajec
Ja budu delat :
1 1/2 hrnku polo mouky
1 hrnek mleka
1 hrnek cukru
1 prasek do peciva
1 lzicka citr. kury
250ml majonezy
rozinky, na kousky susene merunky …
majonezu utreme s cukrem, pridame mouku, mleko, prasek, kuru nakonec i rozinky atd ( nekdo dava orechy, kandovane ovoce atd)
formu vymazeme, vysypeme strouhankou a peceme na 170 asi hodinu..
polejeme coko ![]()
Ahoj, jak tak ctu vase recepty, ja budu letos delat taky poprvy beranka, ale chci delat pro babicku a dedu, ale oba jsou diabetici
Nemate nekdo osvedceny recept na dia beranka? O Vanocich jsem se jim snazila napect nejaky dia cukrovi, nasla jsem recepty, ale byla to katastrofa (rukama to nebylo
)!!! Tak z netu zadny recept radsi nechci…jen neco osvedcenyho, rada bych aby se povedl nejlepe napoprve ![]()
díky já dělam tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a právě řešim kolik cca toho kokosu, že yb byal trošku změna
a šlehačková bábovka je fajn
tak testo muze byt normalni jen nahrad sladidlo ne?
koupis ho ve zdrave vyzive nebo v Dia koutku - je tam podle znacky i davkovani…
a polejes ho dia cokoladou ![]()
Markéta80 píše:
díky já dělam tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a právě řešim kolik cca toho kokosu, že yb byal trošku změnaa šlehačková bábovka je fajn
na 4 vejce bych dala 60g kokosu
beruska2× píše:
tak testo muze byt normalni jen nahrad sladidlo ne?koupis ho ve zdrave vyzive nebo v Dia koutku - je tam podle znacky i davkovani…
a polejes ho dia cokoladou
ja vim, jenze nevim ten pomer cukru a sladidla…kolik mam dat treba na 100g normalniho cukru toho sladidla
a jestli je lepsi pict z tekutyho nebo z pecicek. Bych si to i vypocitala, ale radsi bych mela ten recept nez experimentovat
Ja moc nepecu prave, tak se bojim, ze to zase zkonim jako o Vanocich, pritom normalni cukrovi bylo bez chyby ![]()
korana.kora píše:beruska2× píše:ja vim, jenze nevim ten pomer cukru a sladidla…kolik mam dat treba na 100g normalniho cukru toho sladidla
tak testo muze byt normalni jen nahrad sladidlo ne?koupis ho ve zdrave vyzive nebo v Dia koutku - je tam podle znacky i davkovani…
a polejes ho dia cokoladoua jestli je lepsi pict z tekutyho nebo z pecicek. Bych si to i vypocitala, ale radsi bych mela ten recept nez experimentovat
Ja moc nepecu prave, tak se bojim, ze to zase zkonim jako o Vanocich, pritom normalni cukrovi bylo bez chyby
to zelezi jaky sladidlo koupis, na kazdem obalu je uvedeny jakym mnozstvim sladila nahradis jaky mnozstvi cukru ![]()
korana.kora píše:
Ahoj, jak tak ctu vase recepty, ja budu letos delat taky poprvy beranka, ale chci delat pro babicku a dedu, ale oba jsou diabeticiNemate nekdo osvedceny recept na dia beranka? O Vanocich jsem se jim snazila napect nejaky dia cukrovi, nasla jsem recepty, ale byla to katastrofa (rukama to nebylo
)!!! Tak z netu zadny recept radsi nechci…jen neco osvedcenyho, rada bych aby se povedl nejlepe napoprve
Já sjem taky diabetik
ale kousek si dam asi an snídani normálního ale jestli babi má nějaký recept na dia bábovku tak zkusit tu dát do formy na beránka
Markéto super recept. Dneska jsem pekla zajíčka a beránka a krásně se povedli. Tak díky.
tak to jsme ráda, já z toho hlavně dělam brumíky ale právě na velikonoce beránka a letos tam dam trošku toho kokosu, že by byla změna
A v bille ted mají levnou šlehačku takže jště lepší. jen teda musim najít tu formu
,, viki už říkal že at ho koupim tak sjem mu slíbila že ho upečeme v neděli ale hlavně musim najít formu, toho kupovanýho bych nekoupila nikdy ![]()
Holky, a máte nějaký fígl na to, jak beránka dobře vyklepnout? Klepe se za tepla nebo za studena? Čím je nejlepší vymazat a vyysypat formu? Máte nějaký fígl?
![]()