Zaručený recept na velikonočního beránka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
3379
7.4.10 14:31
Anduli píše:
Holkýýý, já jsem dělala obyčejného piškotového beránka, mám malou keramickou formu po babičce, tu ze dvou dílů, poctivě jsem to vymazala,vysypala hr. moukou a stejně se, mrcha, potrhal, nešel vůbec vyklopit! :evil: Tak je fakt, že jsem ho já nedočkavka z té formy dolovala, dkyž byl ještě horký, to jsem ho asi měla nechat vychladnout, coo? :roll:

já mám také starou dvoudílnou formu, a vyklopil se docela dobře, já to tedy hrubou moukou nikdy nevysypávám. Já jedině strouhankou :palec: . S hr.moukou jsem si při vysypávání s forem x krát naběhla, takže jsem zkusila strouhanku a neměla jsem s ní nikdy problém při vyklápění, ať horkého nebo vychladlého výtvoru.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
20.4.11 16:54

nemáte někdo recept na kokosového beránka :-) . nebo dkyž ybch dělala klasicky šlehačkového tak ubrat trošku mouky a místo toho přidat kokos ale nevim kolik cca lžic aby to mělo trošku jinou chut ale zase ne moc :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.4.11 16:58
Markéta80 píše:
nemáte někdo recept na kokosového beránka :-) . nebo dkyž ybch dělala klasicky šlehačkového tak ubrat trošku mouky a místo toho přidat kokos ale nevim kolik cca lžic aby to mělo trošku jinou chut ale zase ne moc :mrgreen:

ja mam kokosovy korpus
150g hladke mouky
100g polo mouky
70g kokosu
200g cukru
5 vajec
1dcl vody
1dcl oleje
1 pr. do peciva
5 vajec

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.4.11 17:03

Ja budu delat :
1 1/2 hrnku polo mouky
1 hrnek mleka
1 hrnek cukru
1 prasek do peciva
1 lzicka citr. kury
250ml majonezy
rozinky, na kousky susene merunky …
majonezu utreme s cukrem, pridame mouku, mleko, prasek, kuru nakonec i rozinky atd ( nekdo dava orechy, kandovane ovoce atd)
formu vymazeme, vysypeme strouhankou a peceme na 170 asi hodinu..
polejeme coko :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
20.4.11 17:36

Ahoj, jak tak ctu vase recepty, ja budu letos delat taky poprvy beranka, ale chci delat pro babicku a dedu, ale oba jsou diabetici :think: Nemate nekdo osvedceny recept na dia beranka? O Vanocich jsem se jim snazila napect nejaky dia cukrovi, nasla jsem recepty, ale byla to katastrofa (rukama to nebylo :mrgreen: )!!! Tak z netu zadny recept radsi nechci…jen neco osvedcenyho, rada bych aby se povedl nejlepe napoprve :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
20.4.11 17:36

díky já dělam tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a právě řešim kolik cca toho kokosu, že yb byal trošku změna :lol: a šlehačková bábovka je fajn

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.4.11 17:37

tak testo muze byt normalni jen nahrad sladidlo ne? :wink: koupis ho ve zdrave vyzive nebo v Dia koutku - je tam podle znacky i davkovani…
a polejes ho dia cokoladou :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.4.11 17:38
Markéta80 píše:
díky já dělam tento recept http://www.mimibazar.cz/recept.php?… a právě řešim kolik cca toho kokosu, že yb byal trošku změna :lol: a šlehačková bábovka je fajn

na 4 vejce bych dala 60g kokosu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
20.4.11 17:43
beruska2× píše:
tak testo muze byt normalni jen nahrad sladidlo ne? :wink: koupis ho ve zdrave vyzive nebo v Dia koutku - je tam podle znacky i davkovani…
a polejes ho dia cokoladou :wink:

ja vim, jenze nevim ten pomer cukru a sladidla…kolik mam dat treba na 100g normalniho cukru toho sladidla :think: a jestli je lepsi pict z tekutyho nebo z pecicek. Bych si to i vypocitala, ale radsi bych mela ten recept nez experimentovat :-) Ja moc nepecu prave, tak se bojim, ze to zase zkonim jako o Vanocich, pritom normalni cukrovi bylo bez chyby :nevim:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
20.4.11 17:51
korana.kora píše:
beruska2× píše:
a polejes ho dia cokoladou :wink:
ja vim, jenze nevim ten pomer cukru a sladidla…kolik mam dat treba na 100g normalniho cukru toho sladidla :think: a jestli je lepsi pict z tekutyho nebo z pecicek. Bych si to i vypocitala, ale radsi bych mela ten recept nez experimentovat :-) Ja moc nepecu prave, tak se bojim, ze to zase zkonim jako o Vanocich, pritom normalni cukrovi bylo bez chyby :nevim:

to zelezi jaky sladidlo koupis, na kazdem obalu je uvedeny jakym mnozstvim sladila nahradis jaky mnozstvi cukru :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
20.4.11 19:26
korana.kora píše:
Ahoj, jak tak ctu vase recepty, ja budu letos delat taky poprvy beranka, ale chci delat pro babicku a dedu, ale oba jsou diabetici :think: Nemate nekdo osvedceny recept na dia beranka? O Vanocich jsem se jim snazila napect nejaky dia cukrovi, nasla jsem recepty, ale byla to katastrofa (rukama to nebylo :mrgreen: )!!! Tak z netu zadny recept radsi nechci…jen neco osvedcenyho, rada bych aby se povedl nejlepe napoprve :think:

Já sjem taky diabetik :-? ale kousek si dam asi an snídani normálního ale jestli babi má nějaký recept na dia bábovku tak zkusit tu dát do formy na beránka

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1702
20.4.11 19:48

No ja neco vymyslim snad :think: Jinak moc dekuju :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
616
21.4.11 15:06

Markéto super recept. Dneska jsem pekla zajíčka a beránka a krásně se povedli. Tak díky.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59398
21.4.11 17:05

tak to jsme ráda, já z toho hlavně dělam brumíky ale právě na velikonoce beránka a letos tam dam trošku toho kokosu, že by byla změna :-D A v bille ted mají levnou šlehačku takže jště lepší. jen teda musim najít tu formu :mrgreen: :mrgreen: ,, viki už říkal že at ho koupim tak sjem mu slíbila že ho upečeme v neděli ale hlavně musim najít formu, toho kupovanýho bych nekoupila nikdy :poblion:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
22.4.11 08:18

Holky, a máte nějaký fígl na to, jak beránka dobře vyklepnout? Klepe se za tepla nebo za studena? Čím je nejlepší vymazat a vyysypat formu? Máte nějaký fígl?
:mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat

Zkušenosti a hodnocení

Kojenecká lahev

• (4.5) + 85 recenzí

Danny Sport