Zaručený recept na velikonočního beránka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
2377
22.4.11 08:29

vymazu maslem, vysypu strouhankou a vyklepnu asi 5 minut po vyndani z trouby - vypadne uplne sam :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
22.4.11 09:15

Moc děkuji, udělám přesně tak a snad se zadaří.
Krásné Velikonoce všem :kytka: :mavam:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.4.11 10:15
Marketchen píše:
Moc děkuji, udělám přesně tak a snad se zadaří.
Krásné Velikonoce všem :kytka: :mavam:
:wink: urcite, ja ted vyndala posledniho z trouby a pro letosek s beranky mam hotovo :o)
  • načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
22.4.11 11:50

A jak dlouho se peče? Já amm vždycky strach že ho vyndam moc brzo a jak odklopim horní část že se rozteče :-( a azse aby nebyl moc. takže na 160 stupnů asi hodinu nebo déle?. jinak já vymažu máslem a většinou vysypu kokosem. A c dáváte místo očí a nosu? letos jsme koupila lentilky tak snad nebude vypadat že mu lezou oči z důlků :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.4.11 14:06

ja v keramicke- kameninove forme pecu na 175 stupnu 1 hodinu a je tip top - misto oci na cokoladu nalepim rozinky a kolem krku maslicku :wink:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
22.4.11 15:16

no u nás nikdor ozinky nejí takže se mě enchce kupovat celý pytlík rozinek kvůli 3 kouskům :-? , kolem krku taky dostane mašli :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.4.11 15:24

aha.. ja je prave davam i do testa.. tak dej cokoliv jinyho.. nam se povedl uz jsem ke kafi ochutnavala, jednoho si odvezl deda a jeste mamine tu mam :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
22.4.11 19:35

:mrgreen: :mrgreen: já peču až v neděli. lentilky jsme schovala aby je náhodou ěnkdo nesnědl :mrgreen: :mrgreen: tak uvidim jak se mě povede beránek a i věnec :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.4.11 19:41
Markéta80 píše: :mrgreen: :mrgreen: já peču až v neděli. lentilky jsme schovala aby je náhodou ěnkdo nesnědl :mrgreen: :mrgreen: tak uvidim jak se mě povede beránek a i věnec :-)

my jedem v nedeli k babi tak to ho do ty doby slupnem :) ale ona bude mit urco taky neco :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
59400
22.4.11 20:15

já právě musim na víkend uvařit ěnco rychlého, protože v neděli abych udělal v pekárně těsto an věnec a mezitim udělala berana, pak věnec a v 15 přijd etchýně takže chci i uklidit protože to enchci pak dělat večer :-? . To až Viki usne tak jen dozdobim stůl aby ráno koukal na dobroty na stole :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3051
22.4.11 20:18

Kakaový beránek

120ml smetany
30g kakaa
5 vajec
200g mouč.cukru
200g hery
1/2 lž skořice
280g pol.mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
Smatanu uvaříme s kakaem.Žloutky,máslo a cukr utřeme do pěny,jemně vmícháme kakaovou hmotu,přidáme skořici,mouku s pr.do peč. a sníh.A pečeme v předehřáté troubě 180°C-Po vložení 160°C asi hodinu.

Většinou mám hodně těsta tak ten zbytek upeču v plecháčku,ale zálež na velikosti formy a ty jako pekařka budeš vědět kolik tam toho dát.Já každý rok umývám troubu protože mi to přeteče
Já dám formu do lednice a pak ji vymažu sádlem,na studenou dobře přilne tuk a pak ji vysypu.Dělávali se mi místa bez vymazání a tak sem to vymyslela takhle a je to dobré protože beránek je takový -kudrnatý.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2377
22.4.11 20:19
Markéta80 .{color: aqua}“ píše:
já právě musim na víkend uvařit ěnco rychlého, protože v neděli abych udělal v pekárně těsto an věnec a mezitim udělala berana, pak věnec a v 15 přijd etchýně takže chci i uklidit protože to enchci pak dělat večer :-? . To až Viki usne tak jen dozdobim stůl aby ráno koukal na dobroty na stole :mrgreen:

tak to mas taky mazec :) to ja prave na vikend delam kachnu zeli a chlupace :wink:
ale zase pristi tyden ma mamka 50tiny tak bude delat veliky dort, tak toho budeme tim dost :mrgreen:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.12 14:22

Velikonoční beránek

Ahojky , chtěla bych se zeptat jestli nevíte kde bych sehnala formu na velikonočního beránka malou . Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5080
5.4.12 15:10

Ahoj, teď jsem malou formu koupila v Globusu - tuším 89 Kč. Už jsem v ní jednoho upekla a v pohodě :palec:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5.4.12 15:50

Velikonoční beránek

@doumi Děkuji :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie