Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
vymazu maslem, vysypu strouhankou a vyklepnu asi 5 minut po vyndani z trouby - vypadne uplne sam ![]()
Moc děkuji, udělám přesně tak a snad se zadaří.
Krásné Velikonoce všem
![]()
Marketchen píše:
Moc děkuji, udělám přesně tak a snad se zadaří.
Krásné Velikonoce všem![]()
A jak dlouho se peče? Já amm vždycky strach že ho vyndam moc brzo a jak odklopim horní část že se rozteče
a azse aby nebyl moc. takže na 160 stupnů asi hodinu nebo déle?. jinak já vymažu máslem a většinou vysypu kokosem. A c dáváte místo očí a nosu? letos jsme koupila lentilky tak snad nebude vypadat že mu lezou oči z důlků ![]()
ja v keramicke- kameninove forme pecu na 175 stupnu 1 hodinu a je tip top - misto oci na cokoladu nalepim rozinky a kolem krku maslicku ![]()
no u nás nikdor ozinky nejí takže se mě enchce kupovat celý pytlík rozinek kvůli 3 kouskům
, kolem krku taky dostane mašli ![]()
aha.. ja je prave davam i do testa.. tak dej cokoliv jinyho.. nam se povedl uz jsem ke kafi ochutnavala, jednoho si odvezl deda a jeste mamine tu mam ![]()
já peču až v neděli. lentilky jsme schovala aby je náhodou ěnkdo nesnědl
tak uvidim jak se mě povede beránek a i věnec ![]()
Markéta80 píše:![]()
já peču až v neděli. lentilky jsme schovala aby je náhodou ěnkdo nesnědl
![]()
tak uvidim jak se mě povede beránek a i věnec
my jedem v nedeli k babi tak to ho do ty doby slupnem
ale ona bude mit urco taky neco ![]()
já právě musim na víkend uvařit ěnco rychlého, protože v neděli abych udělal v pekárně těsto an věnec a mezitim udělala berana, pak věnec a v 15 přijd etchýně takže chci i uklidit protože to enchci pak dělat večer
. To až Viki usne tak jen dozdobim stůl aby ráno koukal na dobroty na stole ![]()
Kakaový beránek
120ml smetany
30g kakaa
5 vajec
200g mouč.cukru
200g hery
1/2 lž skořice
280g pol.mouky
1 prášek do pečiva
Postup:
Smatanu uvaříme s kakaem.Žloutky,máslo a cukr utřeme do pěny,jemně vmícháme kakaovou hmotu,přidáme skořici,mouku s pr.do peč. a sníh.A pečeme v předehřáté troubě 180°C-Po vložení 160°C asi hodinu.
Většinou mám hodně těsta tak ten zbytek upeču v plecháčku,ale zálež na velikosti formy a ty jako pekařka budeš vědět kolik tam toho dát.Já každý rok umývám troubu protože mi to přeteče
Já dám formu do lednice a pak ji vymažu sádlem,na studenou dobře přilne tuk a pak ji vysypu.Dělávali se mi místa bez vymazání a tak sem to vymyslela takhle a je to dobré protože beránek je takový -kudrnatý.
„Markéta80 .{color: aqua}“ píše:
já právě musim na víkend uvařit ěnco rychlého, protože v neděli abych udělal v pekárně těsto an věnec a mezitim udělala berana, pak věnec a v 15 přijd etchýně takže chci i uklidit protože to enchci pak dělat večer. To až Viki usne tak jen dozdobim stůl aby ráno koukal na dobroty na stole
tak to mas taky mazec
to ja prave na vikend delam kachnu zeli a chlupace ![]()
ale zase pristi tyden ma mamka 50tiny tak bude delat veliky dort, tak toho budeme tim dost ![]()
Ahojky , chtěla bych se zeptat jestli nevíte kde bych sehnala formu na velikonočního beránka malou . Děkuji ![]()
Ahoj, teď jsem malou formu koupila v Globusu - tuším 89 Kč. Už jsem v ní jednoho upekla a v pohodě ![]()