Poradna o homeopatii
MUDr. Eliška Bartlová
Já jsem dělala mrkvové těsto a zajíček je výborný a vláčný mrkev tam nejde pomalu ani cítit ![]()
Holky, prosím, jak dlouho předem můžu péct beránka? Mám jich dělat 8 + 12 mazanců, tak nechci strávit v kuchyni celou neděli nonstop až do pondělí ![]()
Budu dělat asi nejspíš z klasického šlehačkového těsta na bábovku, protože na jiné fakt nebude čas
![]()
Případně bych mohla hotového berana zabalit do celofánu, aby vydržel déle
![]()
aby se to dalo jist, tak bych delala nejdriv zitra, samozrejme cim bliz k podnelku, tim pro chut lip, ale pokud nechcete trávit celou nedeli s beranama, zacnete zitra ![]()
ahojky potřebovala bych radu doma máme formu na beránka silikonovou nezaklápěcí jak v takovéto formě péci beránka a který recept je nejlepší děkuju moc za radu
Potřebuju radu, bílky už mam nachystané na beránka, dneska to chci večer dozdobit! Poradí mi někdo ještě dneska, jak ušlehat ty bílky? Mam je dát rovnou nad paru? A šlehat a pak zašlehávat cukr, nebo můžu dát rovnou cukr? Prostě potřebuju radu, kolik cukru, jak šlehat atd… a ten ocet taky musí být? Prosím přesný postup. Šlehala jsem minulý týden, ale nějak se mi to nepodařilo. Nechtěl ztuhnout a celý se mi roztekl.
@Savinka píše:
Potřebuju radu, bílky už mam nachystané na beránka, dneska to chci večer dozdobit! Poradí mi někdo ještě dneska, jak ušlehat ty bílky? Mam je dát rovnou nad paru? A šlehat a pak zašlehávat cukr, nebo můžu dát rovnou cukr? Prostě potřebuju radu, kolik cukru, jak šlehat atd… a ten ocet taky musí být? Prosím přesný postup. Šlehala jsem minulý týden, ale nějak se mi to nepodařilo. Nechtěl ztuhnout a celý se mi roztekl.
POkud chceš bílkovou polevou ozdobit beránka, tak já to udělala z normální bílkové polevy na medové perníčky (trochu tužší) a bylo to fajn. Takže ušlehat bílky s moučkovým cukrem, kapku citronové šťávy a pak přidáváš cukr dle hustoty.Nic složitého ![]()
@Yvonne píše:
POkud chceš bílkovou polevou ozdobit beránka, tak já to udělala z normální bílkové polevy na medové perníčky (trochu tužší) a bylo to fajn. Takže ušlehat bílky s moučkovým cukrem, kapku citronové šťávy a pak přidáváš cukr dle hustoty.Nic složitého
No včera jsem se na to vrhla a dopadlo to, jak jsem čekala
, ještě dneska to neztuhlo, sníh spadl
.Asi jsem tam dala málo cukru. Ještě prosím jaký poměr cukru na jedno vajíčko? Asi tak od oka?
Čím víc, tím líp?
Že to ztvrdne? Já jsem takový laik, tak to potřebuji vědět do detajlíku
Očistím to a udělám znova do Velikonoc času dost
![]()
@Savinka píše:
No včera jsem se na to vrhla a dopadlo to, jak jsem čekala, ještě dneska to neztuhlo, sníh spadl
.Asi jsem tam dala málo cukru. Ještě prosím jaký poměr cukru na jedno vajíčko? Asi tak od oka?
Čím víc, tím líp?
Že to ztvrdne? Já jsem takový laik, tak to potřebuji vědět do detajlíku
Očistím to a udělám znova do Velikonoc času dost
![]()
![]()
Musíš tam dát více cukru (prosátého), aby to bylo tužší a dávat to tam po vrstvičkách.
Máte někdo nějaký TOP recept do silikonové formy? předem děkuji