Zaručený recept na velikonočního beránka

Napsat příspěvek
Velikost písma:
5.4.12 15:57

Velikonoční beránek

Já jsem dělala mrkvové těsto a zajíček je výborný a vláčný mrkev tam nejde pomalu ani cítit :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
6.4.12 11:55

Holky, prosím, jak dlouho předem můžu péct beránka? Mám jich dělat 8 + 12 mazanců, tak nechci strávit v kuchyni celou neděli nonstop až do pondělí :think:
Budu dělat asi nejspíš z klasického šlehačkového těsta na bábovku, protože na jiné fakt nebude čas :oops: :lol:
Případně bych mohla hotového berana zabalit do celofánu, aby vydržel déle :think: :think: :think:

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
5533
6.4.12 14:32

Nikdo mi neporadí? :,(

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
6.4.12 20:57

aby se to dalo jist, tak bych delala nejdriv zitra, samozrejme cim bliz k podnelku, tim pro chut lip, ale pokud nechcete trávit celou nedeli s beranama, zacnete zitra :-)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
6.4.12 22:22

ahojky potřebovala bych radu doma máme formu na beránka silikonovou nezaklápěcí jak v takovéto formě péci beránka a který recept je nejlepší děkuju moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
7.4.12 10:33

jako bábovku, naliju a upecu, naplnit do trictvrte formy..

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1917
7.4.12 11:03

díky moc za radu

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
792
7.4.12 15:17

tak já delala taky toho, co tady uvedla Markéta a super!

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Savinka
26.3.13 17:35

Potřebuju radu, bílky už mam nachystané na beránka, dneska to chci večer dozdobit! Poradí mi někdo ještě dneska, jak ušlehat ty bílky? Mam je dát rovnou nad paru? A šlehat a pak zašlehávat cukr, nebo můžu dát rovnou cukr? Prostě potřebuju radu, kolik cukru, jak šlehat atd… a ten ocet taky musí být? Prosím přesný postup. Šlehala jsem minulý týden, ale nějak se mi to nepodařilo. Nechtěl ztuhnout a celý se mi roztekl.

• Citovat
  • Upravit
3379
27.3.13 19:34
@Savinka píše:
Potřebuju radu, bílky už mam nachystané na beránka, dneska to chci večer dozdobit! Poradí mi někdo ještě dneska, jak ušlehat ty bílky? Mam je dát rovnou nad paru? A šlehat a pak zašlehávat cukr, nebo můžu dát rovnou cukr? Prostě potřebuju radu, kolik cukru, jak šlehat atd… a ten ocet taky musí být? Prosím přesný postup. Šlehala jsem minulý týden, ale nějak se mi to nepodařilo. Nechtěl ztuhnout a celý se mi roztekl.

POkud chceš bílkovou polevou ozdobit beránka, tak já to udělala z normální bílkové polevy na medové perníčky (trochu tužší) a bylo to fajn. Takže ušlehat bílky s moučkovým cukrem, kapku citronové šťávy a pak přidáváš cukr dle hustoty.Nic složitého ;)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Savinka
28.3.13 00:32
@Yvonne píše:
POkud chceš bílkovou polevou ozdobit beránka, tak já to udělala z normální bílkové polevy na medové perníčky (trochu tužší) a bylo to fajn. Takže ušlehat bílky s moučkovým cukrem, kapku citronové šťávy a pak přidáváš cukr dle hustoty.Nic složitého ;)

No včera jsem se na to vrhla a dopadlo to, jak jsem čekala :evil:, ještě dneska to neztuhlo, sníh spadl :cert:.Asi jsem tam dala málo cukru. Ještě prosím jaký poměr cukru na jedno vajíčko? Asi tak od oka? :nevim: Čím víc, tím líp? :roll: Že to ztvrdne? Já jsem takový laik, tak to potřebuji vědět do detajlíku :D Očistím to a udělám znova do Velikonoc času dost :D :D :D

• Citovat
  • Upravit
3379
30.3.13 10:40
@Savinka píše:
No včera jsem se na to vrhla a dopadlo to, jak jsem čekala :evil:, ještě dneska to neztuhlo, sníh spadl :cert:.Asi jsem tam dala málo cukru. Ještě prosím jaký poměr cukru na jedno vajíčko? Asi tak od oka? :nevim: Čím víc, tím líp? :roll: Že to ztvrdne? Já jsem takový laik, tak to potřebuji vědět do detajlíku :D Očistím to a udělám znova do Velikonoc času dost :D :D :D

Musíš tam dát více cukru (prosátého), aby to bylo tužší a dávat to tam po vrstvičkách.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
1143
15.4.14 11:41

@MikaSipa :mavam: smetanu jakou?? Diky

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
439
28.9.14 19:02

Smetanu ke šlehání :-)