Velikonoční dekorace na hrob

12
10.2.24 20:31

Velikonoční dekorace na hrob

Dobrý den,

rád bych se zeptal, zda podle vás na Velikonoce patří na hrob obarvená vejce, kuřátka nebo zajíčci, nebo si myslíte něco jiného?
Díky za odpověď :)

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
Napsat příspěvek

Reakce:

Velikost písma:
37131
10.2.24 20:41

Něco decentního bych tam klidně dala :) já na hrob dávám věci, ze kterých mám radost já a o kterým vím (nebo si myslím) by měli radost i ti, kdo tam leží.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
76616
10.2.24 20:42
@Marie280 píše:
Dobrý den,rád bych se zeptal, zda podle vás na Velikonoce patří na hrob obarvená vejce, kuřátka nebo zajíčci, nebo si myslíte něco jiného?
Díky za odpověď :)

ne, dej tam aranžmá z nějakých jarních květin - tulipány, narcisy, macešky,
proč píšeš jako muž a máš jméno marie?

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
26747
10.2.24 20:44

Vídám to běžně, lidi to zdobí jak svoje domy dle sezóny

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
LiduNe
11.2.24 06:20

Na hřbitov dávám výzdobu decentní, květinovou, ideálně dle ročního období a preferencí zesnulé osoby. Na Velikonoce jarní květiny, kočičky. Zajíčci a kuřátka jsou podle mě na hřbitově nevkusní, stejně jako ty vejce na fotce, ale nikomu to neberu. Ať si tam každý dá, co se mu líbí.

• Citovat
  • Upravit
15097
11.2.24 06:24

Podle toho, co měl dotyčný rád, je to mezi vámi a ostatním je do toho houby.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
43032
11.2.24 09:17

Nektere damy v duchodovem veku se stavaji odbornicemi na hroby a vse kolem toho a stejne te budou kritizovat za cokoli. Takze bych se rudila laskou a vztahem k zesnulemu.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
2902
11.2.24 09:31

Taky záleží na tom, jak tam často chodíte. Není nic smutnějšího než vánoční ozdoby na hrobě ještě v červenci nebo zajíčci v listopadu. A protože třeba já to mám docela daleko a nejezdím tam tak často, tak máme jen univerzální květinovou výzdobu. Od jara do zimy tam pořád něco kvete.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit
3796
15.2.24 00:29

Dávají to čím dál častéji. Mně osobně se to moc nelíbí, dávám jen květiny, letos mám v plánu barevné primulky a jako výplň osení.

• načítám...
  • Citovat
  • Zmínit

Váš příspěvek

Odesílám...

Další témata z kategorie

Mohlo by vás zajímat