Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky,
naše malá měla obvod hlavičky ve dvou měsících o 4 cm víc než při porodu. Když se narodila, tak to bylo 33 cm. Dr. ji v poradně v těch 2měs. měřila a nejdřív se nad tim pozastavila, jako že je to asi málo, ale pak se jí podívala na graf a řikala, že je to v pořádku. Jenže já jsem z toho teď skoro hysterická, denně jí tu hlavičku měřím (jako cvok) a samozřejmě za den nic nepřibyde,že. Někde jsem četla, že v 6 měs. by to mělo být asi 43 cm, tak se pořád bojim, jestli se do toho vejdem. Jak jste na tom s „hlavičkou“ vy ?
Ahoj Malino!
Snad Tě uklidním - při narození jsme měli 33 cm, v 8 týdnech 34 cm a ve 3 měsících 38 cm.
Tak nehysterči a klidně dýchej!! ![]()
Alice
No, nám hlavičku v poradně pro změnu neměří vůbec…
. Ani délku trupu…
Jen nás váží. Asi je vidět, že jsme rostlý, nebo co.
Nemám si o to požádat?
Ahoj,my jsme měli při narození 32cm,v 6týdnech 36cm,ale také nám vyrostl o 7,5cm?!Takže je to určitě individuální…My máme vůbec velké,krásné a šikovné mimi..
![]()
Ahojky!Mne o strachu z maly hlavičky něco povídejte. Bublina ma zarostlou fontanelu, tak merime. Zatim to jde.
Anny a Olivie
Naše mladší dcera měla při narození také obvod hlavičky 33 cm. V 6ti týnech 36,2 a ve třech měsících 38,5 cm. Fontanelu měla po narození velkou 0,5×0,5 cm /průměr je prý tak 3×4 cm/. V 6ti týdnech měla fontanelu „těsnou“ /dle paní doktorky/ a v 6ti měsících „téměř 0“. V časopise jsem vyčetla, že když fontanela předčasně zaroste - dříve než v roce - tak to může způsobit, že přestane růst hlavička a musí se to operativně napravit. Měla jsem z toho velký strach, tak jsem se šla informovat k naší paní doktorce. Prý má dcerka hlavičku sice trošku menší, ale prý roste rovnoměrně, tak je vše v pořádku. Řekla mně, že jsem poněkud hysterická maminka. Nevím, jestli zájem o zdraví dítěte je hysterie. Podotýkám, že jsem se ptala klidně, bez afektu. Pak jsem také stála nad postýlkou pořád s metrem - i vícekrát denně, zda by nějaký ten milimetřík … Dnes je malé téměř 3,5 roku a na 3 leté prohlídce paní doktorka konstatovala, že má hlavičku sice o jeden cm menší, ale vše je v pořádku.
Jo, ještě dodatek. Podívala jsem se ještě jednou do průkazu. V 6ti měsících měla naše malá obvod hlavičky 40,5 cm.
Ahoj holky,
jsem v 37tt , je to druhe dite. Dnes jsem byla v registracni poradne v nemocnici. Pani doktorka mne trochu vydesila, pri ultrazvuku mi rekla ze mimco ma rozdil biometrie hlavicky -4 až -5 týdnů. Ale nějak mi bylo pozapomenuto vysvetlit co to znamena pro dite. Muzete mi nejak poradit ??? Jinak je vse v poradku mimco vazi 2940g.
Mamco, u syna jsem to mela take. Hlavicka odpovidala 40tt a telo 36tt a vse v poradku. Jsem se hned desila. Ale na konci fakt staci milimetry a skace to sem tam. Pokud by to nebylo v poradku, tak ti to reknou. Pokud by to neco bylo tak by to hlavne byl rozdil uz cele tehu a narustal by. To jsem se pak nekde v tom strachu docetla.
Ahoj děvčata zeptám se kolik májí hlavičku vaše mimi v 9 měsících mě se to nějak nezdá. Naše malá měla v 8 měsících 43,5cm a příjde mi že jí nějak neroste ![]()
Malý v 8 měsících 46cm a v 10 měsících 47cm, v roce stále 47cm…
Tak bude mit mensi hlavu…ja si na hlavu taky kupuju vsecko XS
dcera ma temer ve trech letech 48..a moc uz ji neporoste…ja mam myslim 52…lepsi nez velika hlava
jinak hlavu nam nikdy nikdo nemeril..snad v porodnici..ale ani tim si nejsem jista..merim az ted kvuli helmam ![]()