Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojky maminy, je to asi blbý dotaz, ale zajímalo by mě jestli jste při druhém těhotenství trpěli nevolností a jestli jste i zvracely.
Díky za info Zlatka
Ahoj Zlatko,
každé těhotenství je jiné, pokaždé je to jako poprvé. No ale shrnu ty svoje, u mých 3 holek až na drobné odchylky to vypadalo skoro stejně, u kluka to bylo jiné. Držím ti palečky ať si už brzy můžeš užívat těhu a ne mít blé stavy. Stefinka
AHoj Zlatko , Stefinka ma pravdu - kazde tehu je jine. Ja ted cekam prvni mimi ,a le tehotna jsem podruhe. U toho prvniho jsem ani „nevedela“ krom prukazky ze jsem tehu - naopak, byla jsem nabita energii, ale neskutecnou.
U tohoto druheho, ktere tuky tuky skonci uz miminkem, naopak - do 4 mesice celodenni nevolnosti, 5 mesic - migreny. Jen ten 6-8.mesic byl v pohode. Ted jsem zase neohrabana a utahana. Ale to si myslim, je normalni:-)
Ahoj Zlatko,
jako bych byla v těle Desty. Také jsem ve druhém těhotenství, ale miminko bude první. Zbytek je naprosto stejný, jako u Desty.
Překvapivé, ale je to tak. ![]()
Moc Vás všechny zdravíme
Iva a Michael 28tt ![]()
Milá zlatko,
musím s holkama jen souhlasit.Každé těhotenství je opravdu jiné.Já čekám druhého klučíka a tak když to srovnám.Špatně mi tedy nebylo ani při jednom,naštěstí se mi ranní nevolnosti vyhly,ale při prvním mímu jsem měla rizikové těhu už od začátku,protože jsem pár dnu špinila a tak jsem byla dost omezená co se jakých koli aktivit týká.Maximálně procházky.To mi bylo 21let ,ted po sedmi letech jsem od začátku v poho(když tedy pominu chřipajznu a ta mírná nachlazení),ale ještě před měsícem jsem byla v krkonoších a lezla jako kamzík po hřebenech, nahoru i dolu.No a s malym to ani nehne,jaká koli námaha mu vubec nevadí i ted v osmém měsíci mohu cokoli.A taky toho využívám.Ale pravdou je,že mi teprve ted zjistili těhotenskou cukrovku ,takže taky změna oproti prvnímu těhu.Prostě se to nedá opravdu srovnávat.Jako se nenarodí stejná miminka,každé je osobnost ,tak je i těhotenství jiné.
S pozdravem Andynka 34tt ![]()
Já měla obě těhotenství skoro stejná. U prvního mi začalo být špatně až po 9. tt a do 15.tt. První polovinu těhotenství jsem nemohla sníst nic sladkého. Zato mi chutnaly šunkové rolky s křenem, pak zase tvaroh.U druhého mi začalo být špatně ještě dříve než jsem věděla, že jsem těhotná.Trvalo to opět do 15.tt Sladké jsem také nemohla, baštila jsem šunku v aspiku, tuňáka a pak zase tvaroh. Při obou těhotenství jsem měla hroznou chuť na švestky, ale v tu dobu, bohužel, nebyly.
Ahoj holky, chci se zeptat, za jak dlouho jste poznali druhé tehotenstvi? říká se že to žena pozna dřív, ale po dvou týdnech od posledního sexu, když si myslím že jsme těhotná tak to je asi moc brzo že?
@Anonymní píše:
Ahoj holky, chci se zeptat, za jak dlouho jste poznali druhé tehotenstvi? říká se že to žena pozna dřív, ale po dvou týdnech od posledního sexu, když si myslím že jsme těhotná tak to je asi moc brzo že?
Já to poznala přesně 14 DPO. Nebylo mi teda vůbec nic, neměla jsem žádné podezření, jen jakýsi vnitřní hlas mi z ničeho nic našeptával, ať jdu do lékárny pro test. Tak jsem šla a vykoukly tam na mě dvě čárky. ![]()
Ahojky ja ted druhe cekam jsem v 6tt a silene me boli v krizi a cele zada nikdy me zada neboleli tak nevim co to je. Jinak s prvnim ditetem jsem nemela nic dozvedela jsem se to az ve ctvrtem mesici a to jen tim ze jsem se nevesla do kalhot ![]()
Myslím že zvracení a nevolnosti nemá nis společného s počtem těhotenství ![]()
Gabi
pááání koukám na popisek a neskutečně gratuluji ať je vše bez problémů
![]()
A jeste se zeptam chodite take casto na wc v rannem stadiu tehu?
@loka Jojo, to máme, taky jsme babičkám a dědečkům zabalili oznámení. ![]()
@JaninaJanu Já teď ani moc ne, ale u prvního jsem lítala pořád.