Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahojte ženy neměla ste někdo podobné údaje z utz?jen bych chtěla vědět kolik by naše maličká asi mohla měřit celkově ![]()
BPD: 6,7cm
HC:25,5 cm
AC:22,5cm
FL:5,2cm
Děkuji ![]()
Asi bys měla udat ze kterého UTZ
Já jich například za celé těhu s měřením podstoupila hned několik ![]()
No byla jsem na normální kontrole na utz jsem 26+4
jestli sem tě tak pochopila měly by to mít míry obvod hlavičky atd ale délku celého mimi mi vždy neřeknou ![]()
Tady jsou vypsané zkratky.
Ty jsi chtěla celkovou délku
Koukni, zda to tam třeba neni.
Mě bylo řečeno,že délka se změřit nedá,jelikož mimi je v klubíčku.
MarkyM píše:
Mě bylo řečeno,že délka se změřit nedá,jelikož mimi je v klubíčku.
Oni si to zadávají do nějakého programu (různé délky) a vyjde jim přibližná délka celkého dítěte. Je to vše jen orientační.
Do porodu daleko
Ale normálně se příště zeptej. Já se ptala pořád jak na váhu, tak na délku. Pak ke konci teda jen na váhu ![]()
a ono to stejne vetsinou vubec neodpovida realite… vaha se pocita z obbvodu hlavy a delky kosti stehna… ale jakmile ma vetsi hlavu nebo delsi nohy, tak uz to lita… u nas se sekli napriklad o cele kilo ![]()
jinak celkem dobra tabulka je tady… cca to odpovida
http://www.maminkam.cz/…-tehotenstvi
Ahoj, podľa BPD 6,7cm súdim, že možeš byť tak 26-28t., v tomto týždni sa už celková dĺžka dieťaťa nedá zistiť. Miminko už je veľké a má polohu, ktorá neumožňuje na UZ zistiť jeho presnú dĺžku, dá sa stanoviť jeho odhadovaná hmotnosť pod zkratkou EFW. Pekný deň ![]()
no délka mimi se zjištuje jen na začátku ne?Pak se už měří na to kolik váží. I když ta naše měla odhad nohy 38tt minulý týden tak jestli to bude dlouhý a hubený miminko?
ostatní měla 35tt ale ono nám to jde blbě měřit viz hlava to je už pouhý odhad je už nastartovaná ![]()
Abych vůbec stačila dojet než tu odevzdám dítě ![]()