Poradna pediatra
Mudr. Jiří Havránek
Ahojte maminky, jsem už úplně hotová. Syn má 3,5 měsíce, váží 8,5kg a měří 69cm. Od 2.týdne je plně na UM, od 2.měsíce pije co 3hodiny 150ml (v noci vydrží déle). Pořád od všech slyším, jak je strašně obrovský a že ho nemám tolik krmit. Dobře, je trošku větší, ale všichni dělají jako by to bylo to úplně největší mimino na světě! Jsem strašná citlivka a už mě to vážně štve, je mi z toho dobreku
To ho mám nechat hlady? To jsem vážně jediná, která má tak velké mimi? ![]()
@chokolitka Ostatní neposlouchej a buď ráda, že ti jí a prospívá.
Porodní míry 4 350g a 53cm.. mě nepřijde nějak tlustý..Má kulaté líčka-to má po mě a baculaté stehýnka..
@1Luca já jsem ráda, že mu chutná. Ale už to nezvládám, pořád nějaké kecy. A jakmile začnu odporovat, tak hned že to přece musím sama vidět a že prostě je
tlustý a že ho překrmuju ![]()
@chokolitka jedním uchem tam, druhým ven. Odkývej a mysli si svoje. Je to tvoje dítě.
@chokolitka Klid, tak můj kluk měl úplně stejnou váhu i míru při porodu, plně na um od narození, mlíko jsem neměla, taky byl pořád větší než ostatní, dr. to nikdy neřešila, říkala, jak je krásný, holt měl větší startovací váhu, tak nemůže mít na 3 měsících 6kg, ono se to zastaví, jinak já si to nepamatuju přesně, ale na 3 měsích mi kluk vypil určo 200ml, vydržel 4 hodiny a celou noc spát. Nakonec na roce měl 10,5kg a teď na 4 má 18kg.
U nás ve třech měsících 65,5 cm a 8140 g. Porodní míry byly 4830 g a 53 cm. Na porodních mírách záleží hodně, i na genetických předpokladech, něco málo možná dělá UM, u nás se kojilo. Nikdy mi náš nepřišel obří, byl prostě jen dobře stavěný a vypadá doteď o půlrok starší.
@chokolitka To chce klid
Malej měl vysokou porodní váhu tím pádem je jasné že bude ve 3 měsících váhově větší než 2 kilová miminka
Hele náš malej (3 měsíce) pije přes den 150 ml. co 3 hoďky + na noc 180 ml. ale spí cca 8 a víc hodin
Váhově nevím kolik má protože jdem na další kontrolu až za 14 dní ale počítám že něco málo pod 7 kg a to se narodil 3510g
. Lidí kolem tebe si nevšímej hlavně že si spokojená Ty i miminko a neboj on se časem vytáhne (zkušenost se starším porod. váha 4100g a 53 cm dnes ve 3,5 letech necelejch 18 kg a 120 cm)
@chokolitka no tak on uz byl vellej, kdyz se narodil, takze na reci ostatnich se vybodni. To ti rika kdo? Vsadim se, ze rype rodina. Jeste jsem neslysela, aby se tak malymu diteti omezilo jidlo, aby nebylo „tlusty“. Me by ty reci stvaly taky. Mam skoro stejne starou holcicku a taky nebyla nejmensi, 3,75kg a 51cm. Velka mi neprisla. Ted ma priblizne 6kg a 60cm, ale to odhaduji a je to navic holka, jsou obvykle drobnejsi. Bud rada, ze malymu chutna ![]()
Zkus to pustit z hlavy… Náš má tak skoro stejně co tvůj a naopak nás doktor chválí, ale já kojim…no takže kdybys ty kojila, tak by to bylo v pořádku, ale ze papá UM, tak to automaticky znamená, že se přejídá
…já tyhle tabulkový kecy nesnáším, každý mimco je jiný a tvoje zrovna krásně pribira. Tak bud šťastná a na ty kecy se vybodni, on už teď tolik přibírat nebude..taky jde se bála, že bude mít v roce 15 kg
…a teď má delší dobu pořád stejně a přitom jí taky stejně
…buď v pohode ![]()
@chokolitka Klid, na kecy ostatních se vybodni. Věř mi, že je lepší, když ti dobře jí, než kdyby jsi pořád řešila, že nejí nic. Hlady ho určitě nenechávej, co sní, to sní.
@chokolitka Ahoj můj syn je od narození na UM, nejdřív částečně kojen a od 6.týdne plně na UM. Nejsou mu ani tři měsíce, má 62cm a skoro 6kg. A vůbec si s tím hlavu nelámu. Taky pije co tři hodiny 120ml a někdy si dá i 180ml. V noci mi vydrží někdy už i pět hodin
. Takže si myslím, že nemáš velké miminko, hlavně že je zdraví a prospívá. To je vše co řeším…
Nic si z toho nedělej, děti na UM jsou prostě baculatější, i po narození byl tvůj chlapík veliký. Je fajn, že mu chutná, lepší, než kdybys musela řešit, že nejí. Náš Matěj měl 50cm a 4180g po narození, ve 3m. měl skoro 7kg (a to byl jen na MM). Doktorka mi pořád říkala, že je to rekord, že je obrovskej ( Tak jsem si říkala, že asi prd viděla, protože mě přišel akorát), v roce měl 12kg a dneska ve 3 letech má přes 16kg.