Poradna gynekologa
MUDr. Jiří Škultéty
Ahoj holky, jsem ve 27tt a od včerejška mam hrozný bolesti v kříži. Chodim v předklonu, protože narovnat se je nadlidský úkol a někde jsem četla, že to může být i od toho, že se otevíram, ale sama to nepoznam, a vim, že bolesti v kříži jsou v těhu normální. Proto se tedy ptam kdy mam navštívit doktora, abych něco nepokazila a stihla případný předčasný porod? Moc děkuju za reakce ![]()
@miminko22 navštívila bych doktora či porodnici hned. U první jsem nejela a tyden přecházela bolesti. porodila první den 34 týdne. Uz to zastavit neslo, byl to rozjíždějící se porod.
U druhé cacory jsem ve 32 týdnu jela hned. A bylo to „jen“ zablokovane esicko. Pustilo me to den před porodem v 38 týdnu.
On jen odborník ti dokáže říct co je to za bolesti. Internet nic neurčí.
Já měla takové bolesti, že jsem nemohla ani vstát, měla jsem problém i chodit. Dr. mi říkala, že je to běžné.
@12tuna Jenže jsem ve 27tt a to je ještě brzo
mam strach, kdyby došlo na předčasný porod, aby to malá zvládla
@Hadumi Vím, že to je běžné, ale právě, že existujou i případy jako u paní 12tuna a nechci nic zanedbat. Tohle je moje první miminko a nevim co je normální a co už ne ![]()
@miminko22 já to u prvního nezažila, až u druhého. Ale dr. mě stále uklidňovala, že je to ok, i když mně to moc ok nepřišlo.
@Hadumi Mě do včerejška nic nebylo. Jen když jsem rychle vstala tak mě píchlo v kříži, ale jinak nic a cítim se unavená a když čůram tak mam pocit, jakoby se mi v křížová kost hýbala nebo tak něco, nevim jak to vysvětlit je to zvláštní
@miminko22 a proto bych jela raději hned
a dozvěděla se ze zbytečně zmatkuji…
@12tuna A mam jet teda do porodnice?
Přítel za 15 minut přijede z práce tak mu řeknu ať mě tam radši odveze ![]()
@12tuna Volala jsem k mému doktorovi a prej mam ještě počkat a když se to nezlepší tak mam jet raději do nemocnice, že oni v ordinaci s tim stejně nic neudělají (což chápu), max mi napíšou magnézko, ale to už beru. Tak nevim ![]()
@miminko22 jinak toto rčení uz vas neopustí
. Raději 100× nez pozdě.
Mladší 2,5 minuly tyden 39-40 horečky. Pak kašel a rýma. Tak jsem se uklidnila. Na to si začala ukazovat na bříško a prý au au. Po 2 dnech jsme s močí jely na pohotovost. Vše OK, dostala kapky na rýmu. Bolesti pokračují. U obvodacky jsme dostaly odcervovaci tablety. Po 1 dni zase horečky. Doktorka nařídila dietu. Pokud dalsi bolesti, tak na pohotovost. A prý raději 100×… tak asi tak.
@12tuna To máte pravdu
Jen jak jsem teprve ve 27tt tak mam strach, kdybych byla aspoň 30tt a víc ![]()
Ja nejsem žádný zmatkar. Ale pro klid na dusi bych raději zajela. Maximálně uvidíš prcka. ![]()
Ja jsem ve 21 tydnu a zrovna dnes jsem to resila s dr ze me boli v krizi a podbrisku. Dr rekl ze je to normalni.
Já nakonec byla 2 týdny v nemocnici kvůli otevření na prst… Ted jsem doma a musim jen ležet.